Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szulok, mit tennétek, ha 24...

Szulok, mit tennétek, ha 24 éves lánytok, aki még veletek lakik, véletlenül teherbe esne?

Figyelt kérdés

Diplomát szerzett, dolgozik, de egyedül nem lenne képes házat fenntartani. A gyermek apja és a felelősség vállalása bizonytalan.

A lány vállalna a babát, mindenben ellatna, de a szülőkkel maradna..

Hogy reagálnátok?

2016. ápr. 27. 13:43
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
33%
Hát, nem örülnek neki. Ha önmagát se képes eltartani, akkor a gyereket miből akarja? 24 éves. ... Gyerekkel meginkabb csökkenni fog az esélye a jó munkára. Ha apa nincs a képben, inkább az abortuszt támogatnám.
2016. ápr. 27. 14:36
 12/32 anonim ***** válasza:
44%

"véletlen" ?

ja persze

dolgozzon amíg tud, mindent fizessen és amint lehet menjen vissza dolgozni és álljon végre a saját lábára.

ha védekezni buta volt, akkor majd tanul ebből

2016. ápr. 27. 14:40
 13/32 anonim ***** válasza:
29%

Támogasd, egyébként is mi mást tehetnél? Ki biztos nem rakod az utcára.

Amikor gyerek voltam, mi együtt laktunk a nagyszüleimmel, bár anyu-apu házasok voltak, minden körülményünk rendezett volt, csak mégis így alakult. Most, hogy gyerekem van, anyukám sokat mesélt arról, hogy a nagymamám miben segített, és miben nem. Tehát hogy a háztartást ellátta, de a baba körüli teendőket nem, persze játszott velünk, meg ilyenek, de nem pelenkázott vagy etetett.

Valami ilyesmi munkamegosztás biztos működne nálatok is, ki fog alakulni, csak arra figyelj, hogy ne vállald át az anyai feladatokat.

2016. ápr. 27. 15:34
 14/32 anonim ***** válasza:
54%

Természetesen támogatnám, hiszen engem is támogattak a szüleim, pedig én fiatalabb voltam, 20 éves, amikor a fiam született. Egy évig laktam csak velük gyerekestül, utána külön költöztünk ketten a picivel, és ma már férjem van, két gyerekem, jó állásom, és nem szorulok semmilyen téren támogatásra.

Az, hogy 24 évesen terhes lesz, babát szül, és x ideig otthon marad, jobb esetben csak egy átmeneti állapot. Ha előbbre akar lépni, baba mellett is tanulhat, sőt, rengeteg anyuka használja ezt az időszakot tanulásra, így sokkal jobb esélyekkel térhetnek vissza a munkaerőpiacra. Közben az apával is rendeződhet a kapcsolata akár, de egyedülálló szülőként sem kell magát elásnia.

2016. ápr. 27. 16:26
 15/32 A kérdező kommentje:

Szóval a "véletlen " nektek nem lehet valós? Fogamzás gátló mellett foganhatott baba, kiszakadt, az ovszer, stb...

És a lány nem felelotlen. Van felretett penze, mindent meg tudna venni a gyermeknek... A havi keresete az új munkahelyen futna mindenre, de akkor kevesebb pénz jutna a gyermek "iskolaztatasara", értem itt a bolcsodet, később meg az óvodát.

2016. ápr. 27. 16:40
 16/32 anonim ***** válasza:
49%

Szóval Te vagy a lány? :D

Elárulom kiscsillag, hogy gyerekkel a jó munkahely esélye erősen lecsökken.

Egy gyerekes anyukával sok a gond, nem annyira kell.

2016. ápr. 27. 19:30
 17/32 anonim ***** válasza:
37%

Mindent meg tudna venni a gyereknek. Miből? A félre tett pénz gyorsan elfogy.Ha nem is költ maganorvosra es mondjuk a szülési dolgozik, akkor is be kell ruházni egy baba ágyba, babakocsiba, ruhák, pelenka, tápszer, gyógyszer... Ha annyit nem keres, hogy önmagát és egy albérletet fenn tudjon tartani, akkor a gyed se lesz magas, sőt. Hogy fizetsz ki mindent?

Egyedülálló anya kisgyerekkel munkát keres -na ez kB olyan, mint megmaszni az Everestet oxigenpalack nélkül. Lehetséges, de igen keveseknek sikerül. Először onallonak kell lenni, utána gyereket szülni, nem fordítva.

2016. ápr. 27. 20:20
 18/32 A kérdező kommentje:
Van elég felretett pénzem, hogy a kelengyet megvegyem, és kb 5 hónapra elegendő pénzt tettem felre. Ráadásul emellett még dolgozom... igaz, hogy egyből nem tudnánk külön költözni, de amint megszerzem az egyetemi diplomám, dupláját fogom keresni a mostani osszegnek...
2016. ápr. 27. 21:27
 19/32 anonim ***** válasza:
28%
Oh, Drága! El vagy tévedve...
2016. ápr. 27. 21:42
 20/32 anonim ***** válasza:
52%
24 éves vagy, állítólag van már egy diplomad. Nagyon értelmes nem lehetsz, ha olyan pályát választottál, ahol még egy szükséges ahhoz, hogy egyáltalán magadat képes legyél eltartani. 5 hónapra van elég pénzed. Nagyszerű. És utána mi lesz? Azt a gyereket 18 évig kell eltartani. Vagy úgy vagy vele, hogy a szüleid majd eltartjaķ öt is, végül is téged is eltartanak már 24 éve. Én biztos ám, hogy az az életük alma, hogy neki álljanak unokat nevelni. Először legyél önellátó, utána vállalja gyereket
2016. ápr. 28. 05:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!