Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?
A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.
Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.
Anyukájával is jóban vagyok.
Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.
Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.
Sajnos Katika nem kapta meg.
Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.
Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.
Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.
Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.
Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..
Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.
Azért eléggé változtat a történteken és a kérdező megítélésén, hogy az anyuka 2 hét után adta vissza a babát. Mit csinált addig? Gondolkodott? Vagy 2 hét után jött rá, hogy ilyen drága babarol van szó? Addig meg a kislány játszhatott a babával. Azért ez röhej.
Amellett hogy tisztáznam ezt az egészet, megkérdezném azt is az anyukától, hogy mi tartott ennyi ideig. Mert ha egyből visszaadta volna, akkor még vissza vihettetek volna a boltba, de így... Most lesz a lányodnak két egyforma babája, úgy hogy előtte a nő a beleegyezését adta, hogy elfogadjak a babát.
Amit leírtak, igazuk volt.
Amit javasolni tudok: mondd azt anyukának (ha még nem beszéltél vele), hogy 2-3E ft-ért meg tudtad venni egy aukciós oldalon (vatera pl.). Így talán nem érzi túlzónak, és a kislány is örülni fog, ha megtarthatja
Nem biztos, hogy nincs pénze a másik anyukának. Lehet, hogy más oka volt, hogy nem kapta meg a kislány a babát.
Nálunk a nevelt lányom hónapok óta akart egy számítógépes játékot. Összeültünk felnőttek, megbeszéltük, hogy nem kapja meg, mert egyrészt túl drága, másrészt úgyis hamar ráunna, ha jönne egy divatosabb játék, ráadásul túl sokat akarna gépezni (mellesleg új számítógép is kellene, akkora a gépigénye a játéknak). Erre a párom nagybátyja megvette a tudtunk nélkül a játékot az összes kiegészítővel együtt, mert a gyerek szeretné...jó szándékkal tette, de nem tett jót. Aláásta a tekintélyünket a gyerek előtt, megkerülte a döntésünket, és akkora összeget költött rá a "semmiért" amekkorát mi nem akartunk. Ekkora összegű ajándékot nálunk ki kell érdemelni. Ráadásként a gyerek rájött, hogy ha tőlünk nem kap meg valamit, akkor ki az a "balek", aki úgyis megveszi.
Ajandekot illetlenseg visszaadni, foleg ilyen korulmenyek kozott.
A mi ilyen baratsagunkban en vagyok a kevesbe modos anyuka, ha a baratnom megvenne a lego rendorkapitanysagot, a fiamnak, amire egy eve vagyik, megmondanam, h koszi, de legalabb a felet kifizetnem.Ha nem engedne, akkor legkozelebb a fele ertekben vennek ajandekot a masik kisfiunak, es itt lezarnam az ajandekozast, ertekhatart szabnek. Az elkepzelhetetlen szamomra, h visszaadatnam a fiammal, a masik gyereknek, ez szornyen fajhat a gyerekeknek.
Mi ezt egyebkent az elejen letisztaztuk, a szulinapi ajandek aprosag, max 3000 ft-ig, en is tudnek dragabbat venni, ok meg plane, de a szulinapi zsurrol szoljon a tortenet, ne az ajandekrol. Minden evben temak kore szervezzuk a szulinapot, egy nagy jatek kereteben, imadjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!