Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?
A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.
Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.
Anyukájával is jóban vagyok.
Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.
Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.
Sajnos Katika nem kapta meg.
Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.
Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.
Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.
Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.
Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..
Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.
Nem vagyok megsértődve, inkább bánt a dolog.
A jósznádékból ekkora kalamajka alakult.
Meg inkább a lányokat sajnálom.
Szerintem nem volt rossz ötlet,sőt!Egy kisgyermek nem tudja,hogy mennyibe került az az ajándék és őszintén,az anyukától kissé furcsa fordulat,hogy visszaadja azt az ajándékot,amit a kislánya kapott.Azt írtad,hogy a kislány szeretett volna egy olyan babát,ezt nyilván az anyja is tudta.Ez valamivel fontosabb,mint a saját vélt,vagy valós "sértettségem".Nem kellene belőle "becsületbeli" ügyet csinálni,ez egy ajándék,aminek örülni kellene.Szerintem gyerekes viselkedésre vall az anyuka részéről!Mi is kaptunk már nagyvonalú ajándékot,és adtunk is.Mindenki együtt örült mindkét esetben és pont.Ez lenne a lényeg,nem pedig az összeg,amibe került.
Kíváncsi vagyok a folytatásra! ;)
Igazából pont ezaz amit igazán nem értek, hogy a saját sértettségem miért fontosabb a gyerekem öröménél és miért fosztom meg utána ettől az örömtől. Hiszen majdnem 2 hét után adták vissza a babát.
De hát mások vagyunk, máshogy reagálunk az adott dolgokra.
Szerencsere mi is megtehetnénk, de nem hoznék kellemetlen helyzetbe senkit. Akkor is tudnak egyutt játszani ha csak babát kap 3-4 ezerért, es az mégsem ekkora összeg. Mas kérdés, hogy elmondtam volna neked hogy nem szeretnem elfogadni mert....
De nem is kellett volna megvenni
Én nem olvastam el a kommenteket, tan ott még kiderültek dolgok, ezért elnézést, ha valamit nem tudok.
Szerintem:
1. Ha megbeszélted az anyukával, hogy ezt kapja a gyerek, és azt mondta, ok, akkor egy bunkó, ha visszaadja.
2. Mindenképp szemét dolog az, hogy a kislányodnak adta vissza, nem neked. Mégis mit kezdjen egy ovis gyerek egy ilyen helyzettel, amikor egy felnőtt sem tudja kezelni? 3. Továbbá azt sem értem, miért fogadta el, ha nem kell neki. Ott helyben kellett volna azt mondania, hogy nem kérik, mert túlzás, vagy bármiért.
4. Én nem vettem volna ilyen ajándékot, de ez már részletkérdés.
Jó sokan lemartátok a kérdezőt, én viszont másként látom a történteket, mint ti.
Adott két család, akik összejárnak. Nyilván valamilyen szinten ismerik egymás anyagi helyzetét is.
A Kérdező felhívta a másik anyukát, hogy vihetnek-e ajándékot. Ő igent mondott.
Na, itt az első hiba. Ha Katika anyukája nem akar senki elkötelezettje lenni, akkor nyitotta volna ki a száját, és mondta volna, hogy persze, de csak valami apróságot.
Mi így szoktuk. Soha nem az ajándékozó kérdez rá az összeghatárra, hanem az ajándékozott jelzi, ha nem akar túlzásokat.
A második, még nagyobb hiba az volt, amikor visszaküldte az ajándékot. Azt most hagyjuk, hogy nem tette szemtől szembe, az sem lett volna sokkal jobb. Mert Katikának, akiről ez az egész szól, így is úgy is fájt, hogy vissza kellett adnia a babát.
Készséggel elhiszem, hogy Katika anyukájának a fejében meg nem fordult, hogy ekkora értékű ajándékot fog kapni a lánya.
De normálisan gondolkodó szülő az ilyesmit nem így oldja meg. Beszélnie kellett volna a Kérdezővel, elmondani, hogy túlzásba esett, mert mondjuk nekik nem telik a viszonzásra, és kellemetlen számára, hogy adósnak érzi magát. Meg kellett volna kérnie a kérdezőt, hogy máskor ne költsön ennyit.
És ezzel megoldódott volna minden. A Kérdező nem hülyegyerek, értett volna a szóból, tehát nem kellett volna a következő nagyértékű ajándéktól tartani.
Helyette mit tett: a saját fene nagy egójának kedvezve fájdalmat okozott a saját kislányának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!