Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy ajándékozás miatt konflikt...

Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.

Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.

Anyukájával is jóban vagyok.

Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.

Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.

Sajnos Katika nem kapta meg.

Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.

Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.

Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.

Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.

Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..

Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.

2015. szept. 24. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/82 anonim ***** válasza:
100%
Azért Te baromira el vagy tájolódva,hallod-e!Szerencsére nekünk se lenne gond ilyet ajándékozni,de eszünkbe se jut,mert lehet,hogy a jó szándék ellenére is megsértem a másikat!Sok sok gyerek karácsonyra nem kap ilyen összegű ajándékot.Tudod a középső gyerekünknek( van)volt olyan ovistársa,aki azért nem fogadta el a szülinapi meghívást,mert gondot okozott,hogy akár 500 vagy 1000 ft-ért ajándékot hozzanak.Mondtuk,hogy nem is kell,csak jöjjön(persze ezt mi szülők beszéltük meg).Különben Budapest egyik legdrágább kerületében élünk....szóval szerintem jó nagy hülyeséget csináltál.Mellesleg én sem engedném a gyerekeimnek,hogy egy baráttól-akivel ráadásul csak 1 éve barátok,és kicsi gyerekekről van szó-ilyen értékű dolgot elfogadjon.Holott mint fentebb írtam tudnánk viszonozni.
2015. szept. 24. 12:16
 22/82 anonim ***** válasza:
91%

Pont ez a baj, hogy ezzel szinte az orra alá dörgölted, hogy "Na itt a baba amire a gyereked vágyik de te nem tudtad megvenni neki".

Én nem így intéztem volna a kislány anyukája helyében, hanem el sem fogadtam volna, a te helyedben meg nem itt pörögnék, hanem tisztáznám vele. Most megtanultad. Kispajtás ajándéka 2-3000 Ft értékben maximum.

2015. szept. 24. 12:17
 23/82 anonim ***** válasza:
74%
a van elől hiányzik egy 3-as.Szóval 3 gyerek van.
2015. szept. 24. 12:17
 24/82 A kérdező kommentje:

Úgy látszik a mai világba ne is tegyél jót vagy segíts a másikon mert megsérted.

Nekem eszembe nem jutott őket megbántani.

Lehet a szüleim hibája de mindig arra tanítottak, hogyha megtehetem segítsek annak aki megérdemli.

Hiba volt, tanultam belőle.

Majd a babát elajándékozzuk egy segélyszervezetnek.

2015. szept. 24. 12:20
 25/82 anonim ***** válasza:
83%

Én értem, hogy megteheted, meg hogy vágyott a babára.

De ez akkor is drága! Mármint ajándéknak egy barátnőnek.

Mi is megtehetjük, hogy veszünk akár 20 ezerért ajándékot, de a legjobb barátok is 2-3000-nél többért nem kapnak.

Mert akár elvárja valaki, akár nem, de ajándékozni úgy szoktak, hogy kb egyforma áron.

Szerintem vsz azért nem kapta meg a Kati a babát, mert sokba kerül. 12000 Ft lássuk be, de nagyon sok embernek a háztartását megterhelné.

Hívd fel az anyukát és beszélj vele. Ebből ne legyen kellemetlen szitu. :)

2015. szept. 24. 12:23
 26/82 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy még mindig nem értesz az egészből semmit.
2015. szept. 24. 12:24
 27/82 anonim ***** válasza:
100%

Lehet ôk akarták karácsonyra meglepni vele.

Értem! hogy nem akartál rosszat. Sajnos ez így sült el. :(

2015. szept. 24. 12:25
 28/82 A kérdező kommentje:

Nem igazából nem értem miért baj, hogy van egy barátunk akinek segítünk.

Nekem ez természtes dolog. Senkinek nem akartam az arcába dörgölni semmit és eszmbe se jutott, hogy egy számomra elenyésző összegű ajándékból ekkora probléma lesz.

Nem mértem fel a súlyát, ennyi.

2015. szept. 24. 12:27
 29/82 anonim ***** válasza:
71%

Kedves többiek, mondjátok, miért nem érti??

Úgy örülnék, ha értené!

Főleg, ha belegondolok, hogy egy éve kisbarátoskodnak a gyerekek. Egy évet beszélgetek és összejárok egy másik szülővel és akkor jön egy ilyen eset és nem érti és tojik az érzéseimre. Csak azon kattog, hogy ő jót akart tenni..

2015. szept. 24. 12:27
 30/82 anonim ***** válasza:
66%
Azért az baj, hogy még mindig nem érted, hol hibáztál. Mert hibáztál. Ilyen nagy értékű ajándékot (mert ez igenis nagyon sok pénz ám sok családban) nem veszünk barátnak. Mi jó barátságban vagyunk egy házaspárral, a gyerekeink között 4 hónap van. Megbeszéltük, hogy csak jelzésértékűen ajándékozunk, pedig megtehetnénk, ha akarnánk a nagyobb értékű ajándékot is. Tanulj ebből a hibából, mert túlzásba estél.
2015. szept. 24. 12:28
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!