Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy ajándékozás miatt konflikt...

Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.

Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.

Anyukájával is jóban vagyok.

Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.

Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.

Sajnos Katika nem kapta meg.

Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.

Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.

Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.

Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.

Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..

Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.

2015. szept. 24. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/82 A kérdező kommentje:

De milyen érzésről beszélsz?

Soha nem panaszkodott kifekezetten semmi miatt, én soha nem vettem észre azt hogy bármi zavarná őt.

Mikor a lányok játszottak ő is mindig jött, mi is tök jókat beszélgettünk.

Sokszor mentünk eggyütt programokra.

2015. szept. 24. 12:30
 32/82 anonim ***** válasza:
76%
Én elhiszem, hogy te csak jót akartál, de valószínűleg nem sok közöd van a való élethez, ha egy ekkora ajándék egy 1 éve ismert kislánynak neked természetes. Ekkora ajándékot vesz a szülő vagy közeli rokon (ha megteheti), de nem egy idegen. Ugyanis te idegen vagy nekik attól, hogy időnként, ha gyerekek játszanak, ti beszélgettek. Megsértetted az önérzetét az anyukának, értsd meg. Nem akartad, elhiszem, de sikerült. Tanulj belőle.
2015. szept. 24. 12:34
 33/82 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam bele, hogy másnak 10ezer ft ekkora nagy összeg, hiba volt.

Legközelebb okosabb leszek.

Én egész életemben ilyen voltam, hogy mindenkinek ott segítettem ahol tudtam. A kislányomnak is ezt tanítottam, de úgylátszik ez is nagy hiba.

2015. szept. 24. 12:34
 34/82 anonim ***** válasza:
100%

Miért panaszkodott volna? Lehet nincs oka rá, annak ellenére, hogy nem tud 10ezrekkel dobálózni.

De rögtön más a helyzet, ha TE veszed meg az Ő kislányának "álmai" babáját.

2015. szept. 24. 12:35
 35/82 anonim ***** válasza:
46%
Hát bocsi, off lesz, de nekünk is volt hasonló szitunk. Én nem szóltam semmit, szó nélkül hazavittük a játékot. De ez egy vacak kis tescos kisautó volt, max 500 ft-ba került. A kisfiam nagyon szeretett volna a barátjának ajándékot adni. Fél éven keresztül mondogatta,mire belementem. De direkt ilyen olcsót vettünk, pont ugyanolyan van a fiamnak is. Még a dobozból is kivettem,nehogy gond legyen. Így úgy tűnhet,adott egy sima kisautót a kisbarátjának. Mi ebben a gond, nm értem. Itt nálatok biztos az értékkel volt a probléma.
2015. szept. 24. 12:36
 36/82 A kérdező kommentje:

De miért kellett visszaadni?

Akkor inkább hívott volna félre, hogy ez neki így nem tetszett, vagy mondott volna valamit.

Raadásul a lányomnak, aki így az egészből nem is értett semmit.

2015. szept. 24. 12:40
 37/82 anonim ***** válasza:
61%
Érdekes a gondolkodasod. Egyszer azt írod, 10e nem nagy összeg, aztán azt, hogy te szívesen segítesz. Most akkor hogy van ez? Segély szervezetnek se 10e forintos babát ad az értelmes ember, hanem inkább ad helyette 10 db ezer forintosat. ...
2015. szept. 24. 12:45
 38/82 anonim ***** válasza:
76%
Ebben igazad van, nem így kellett volna intéznie, nem a gyereken keresztül. Ebben meg ő hibázott.
2015. szept. 24. 12:45
 39/82 A kérdező kommentje:

Off:Pénzt soha nem adok, ki tudja hova kinek a zsebébe vándorol.

Mindig tárgyakat, játékokat, ruhákat veszünk.

És inkább civil szervezeteknek, anyaotthonokba visszük az ajándékot, így látjuk kihez kerül. Látjuk az örömöt a gyerekek és az anyukák arcán, a legjobb érzés a világon.

2015. szept. 24. 12:49
 40/82 anonim ***** válasza:
80%

35. Te tök másról beszélsz,és ahogy tetted(árilag,ajándékozásilag)az hibátlan!Ő egy drága ajándékot adott!

Kérdező,tényleg em tudom miért nem érted!Nem az a baj,hogy jószívű vagy,és adsz valamit.Az a baj,hogy ez már egy olyan összeg,amivel megsérted a másikat.Valószínű nem tudják megvenni,és hidd el,nagyon nagyon rossz érzés lehet Katika anyukájának.Attól,hogy nem panaszkodik(mellesleg miért Neked panaszkodna?Nem vagytok olyan nexusba,nem vagytok barátok,csak a gyerekek 1 éve jól megvannak,mert ovistársak),és azt látod normálisan,szépen élnek,ide-oda járnak,még nem biztos,hogy ilyen ajándékot meg tud venni.Az meg,hogy még viszonozza is!Mert a normális,intelligens ember tisztában van azzal,hogy ILLIK viszonozni.Ennyi.Én is jóban vagyok a gyerekek sulis,ovis,bölcsis társainak a szüleivel,de még soha senki nem osztotta meg velem az élete nehézségeit,vagy titkolni való dolgait.Van 1-2 szülő,akikkel extrán jóban vagyunk(a gyerekek is,összejárunk,bulizunk,visszük hozzuk egymás gyerekeit)ott azért más a szitu.De még ebben az esetben sem veszünk 10-15 ezer ft-ért ajándékokat.

2015. szept. 24. 12:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!