Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?
A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.
Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.
Anyukájával is jóban vagyok.
Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.
Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.
Sajnos Katika nem kapta meg.
Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.
Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.
Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.
Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.
Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..
Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.
De nem idegen gyerek... Már egy éve, hogy majdnem minden hétvégén együtt vannak és játszanak.
A kislány mondta mindig a lányomnak, hogy milyen jó lenne ha neki is lenne ilyen babája. Inenn jött a lányom ötlete, hogy lepjül meg ezzel Katikát a szülinapján.
Hát eléggé felzaklattál ezzel a történettel..
Már ott megakadt a szemem, mikor írod, hogy "Sajnos Katika nem kapta meg." El nem tudod képzelni, mekkora fájdalmat okozhat egy ilyen mondat egy olyan szülőnek, aki bár mindent megtenne a gyermekéért, de erre azért nincs lehetősége?! De az is lehet, hogy lenne lehetősége, de nem így akarja nevelni a gyermekét?! Bármelyik estről is legyen szó, neked mint kívülállónak, tiszteletben kéne tartani a másik szülőt.
Nem illik ekkora ajándékot adni egy kis barátnak akkor sem ha te megteheted! Ezzel semmibe nézed a másik szülőt.
Az viszont tény, hogy Katika anyukája helyében nem így intéztem volna el ezt a kényes dolgot. Hívd fel szerintem és beszéljétek meg!
Én egy szóval nem mondtam ilyet Katika anyukájának, így nem is volt miért felzaklatnom őt.
A kislányom mondta, hogy Katika nem kapta meg a babát, és ő szeretné adni neki.
Fel fogom hívni és tisztázni a helyzetet, én nem akartam őt kellemetlen helyzetbe hozni.
Ezért is hívtam fel a baba vásárlás előtt.
Tudom, hogy nem mondtad neki ezt, csak gondoltad.
Valószínűleg, mikor telefonáltál, ő nem gondolt arra, hogy ilyen drága ajándékot akartok venni a lányának - mint ahogy valaki fentebb már írta.
Kérlek értsd meg, attól, hogy te nem vártál viszonzást, a másik jogosan érzi majd úgy, hogy illik viszonozni.
És hiába mondod, hogy nem idegen gyerek, de az. Attól még, hogy barát, ekkora ajándékhoz igenis idegen gyerek.
Most komolyan egy 10ezer ftos ajándék akkora gond?
Hát nem egy 40-50ezres barbie házat vettünk neki.
Egy márkasabb nadrág a gyereknek kerül majdnem ennyibe.
Ha meg megtehetem, miért ne kedveskedhetnénk a kislányom barátjának?
Mert kellemetlen és rosszul eshet a szüleinek - röviden összefoglalva ezért nem kedveskedünk 10ezer forintos ajándékkal gyermekünk kis barátjának.
Figyelj, értem, hogy jót akartál.
Ha Katikáék szintén megtehetnék, hogy ekkora ajándékot viszonozzanak, akkor is konkrétan meg kellett volna beszélni velük, mire készülsz, szerintem. De ha nem állnak olyan jól anyagilag, mint ti, akkor ha nem érted, hogy ez bizony kellemetlen lehet a másik szülőnek, nem fogod tudni vele megbeszélni sem az esetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!