Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy ajándékozás miatt konflikt...

Egy ajándékozás miatt konfliktusba keveredtem. Szerintetek rossz ötlet volt? Hogy oldjam meg?

Figyelt kérdés

A kislányom középső csoportos, van egy kis barátja Katika.

Katikával sokat szoktak játszani ovin kívül is, inkább hozzánk szoktak átjárni.

Anyukájával is jóban vagyok.

Katikának most volt a születésnapja. A kislányom mondta, hogy Katika nagyon szeretne egy Babyborn babát, hogy tudjanak eggyütt játszani.

Mondtam a kislányomnak, hogy várjuk meg míg a szülei megajándékozzák Katikát, hátha megkapja a hőn áhított babát.

Sajnos Katika nem kapta meg.

Így hosszas mérlegelés után úgy döntöttük, hogy megvesszük neki.

Előtte felhívtam Katika édesanyját, hogy szeretnénk Katika születésnapjára ajándékot venni, remélem nem sértem meg vele. Azt mondta, hogy nem köszönik szépen.

Katika és anyukája átjöttek a kislányom odaadta neki az ajándékot.

Katika nagyon örült neki, anyukája inkább csak mosolygott. Szépen megköszönték.

Na most, tegnap a kislányomért mikor mentem az oviba ott volt Katika babája. Azt mondta, hogy Katika és az anyukája visszaadták neki, hogy nem kell..

Most mit tegyek? Felhívjam Katika anyukáját? Én ezzel semmi rosszat nem akartam, de mégis hibásnak érzem magam.

2015. szept. 24. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/82 A kérdező kommentje:

Soha nem gondoltam volna, hogy egy szívből adott ajándék miatt fognak tapintatlannak és rongyrázónak mondani.

Ha Katika egy 1000ftos plüsscicát szeretett volna akkor azt adta volna neki oda a kislányom.

Itt jelen esetben egy nagyobb összegű dologról volt szó. Hát ez van.

Remélem anyukával sikerül megbeszélni mert számomra azért barátság alakult ki kettőnk között.

Eddig se volt probléma abból ha valamit kapott Katika tőlünk. Sőt, még sokszor ő mondta ha a kislányomak vannak olyan ruhái amiket nem hord szívesen átveszi őket.

2015. szept. 24. 13:15
 52/82 anonim ***** válasza:
19%

Ha nagyon sarkítani akarom, akkor ez most olyan, mintha egy zsidónak horogkeresztes zászlót adnál, mondván a szvasztika az örök körforgást és a jó szerencsét jelképezi eredetileg, meg amúgy is milyen szép piros a zászló.

Majd értetlenkednél a negatív reakció felett.

Próbálj a másik fejével gondolkodni és értsd meg azt, hogy nem csak a te világnézeted létezik, hanem attól eltérőek is. Nem jobb vagy rosszabb, hanem más - ezt pedig illik tiszteletben tartani.

2015. szept. 24. 13:18
 53/82 A kérdező kommentje:
Mint mondtam természetesen elfogadom Katika anyukájának az álláspontját.
2015. szept. 24. 13:25
 54/82 anonim ***** válasza:
52 Azért szerintem sokkal árnyaltabb ennél a helyzet.
2015. szept. 24. 13:26
 55/82 anonim ***** válasza:

Katika anyukája szerintem úgy van vele, hogy őket ne sajnálja senki, mert nem tudott ilyen drága babát venni a lányának. Lehet, hogy Karácsonyra megkapta volna, de most pont úgy állhatnak anyagilag, hogy nem fért bele.

Szerintem megsértődött.

2015. szept. 24. 13:38
 56/82 anonim ***** válasza:
90%

Én sajnos nem tudok a lányomnak 12 ezres babát venni, és tényleg nagyon rosszul esne, ha mástól megkapná.Nem azért, mert ezzel rázod a ronygot,vagy sajnálom a gyerekemtől, hiszen manapság már sok mindenkinek kis pénz a 12000 forint, nekem mondjuk egy heti pénzem 4 főre.Nekem az esne szarul, hogy ezt tőled kapja meg.

De jóindulatú, kedves nőnek tűnsz, szerintem most ne is hívd fel, hanem adj neki egy kis időt, aztán hívd át egy kávéra, amíg a lányok játszanak, ti meg szépen megbeszélitek.

Mi egyébként ovis kisbaráttal úgy csináljuk, hogy a saját, már meglévő játékukat cserélik ajándékba egymás között.Mi erre nem költünk, nálunk nem szokás.

2015. szept. 24. 13:38
 57/82 A kérdező kommentje:

Eddig ilyenbe nem futottam bele, így komolyan szeretném megérteni.

Miért baj az ha te nem tudod megvenni és egy barátod úgy áll anyagilag, hogy ő megteheti? A kisgyermeked öröme a lényeg.

2015. szept. 24. 13:51
 58/82 anonim ***** válasza:
100%
Azért baj, ha te veszed meg neki, mert ezzel sérted a másik szülő önbecsülését, úgy érzi, hogy ő nem tud mindent megadni a gyerekének és ez rossz érzés neki, ilyen módon érezteted vele (ajándékvásárlással, még ha nem is szándékosan tetted), hogy ő egy szar szülő, és a gyerekének majd az ovi gazdag szülője veszi meg a drága játékot tapintatlanság és sértés. De kaptál már ugyanerről kb. 100 kommentet, már kezdem azt hinni, hogy trollkodsz, mert kicsit hihetetlen, hogy ennyire nem fogod fel.
2015. szept. 24. 13:57
 59/82 A kérdező kommentje:

Eszem ágaban nincs trollkodni.

Komolyan érdekelt a válasz erre, de senki nem írta le igazán csak mindenki leszólt.

2015. szept. 24. 14:01
 60/82 Vilcsianyuja ***** válasza:
Nagyjából mindenki úgy gondolta, hogy túllőttél a célon, hiába a jószándékod. De mivel semmiféle belátást nem tanúsítasz, kiakasztottál minket, na. Szerintem aludj egyet, most nem látsz tisztán a sértődöttségtől. Ha egy kicsit letisztul benned, mik hogyan történtek, majd talán könnyebben meg egy kicsit helyrerakni magadban, ki hol hibázott és hogy lenne legjobb a lányoknak.
2015. szept. 24. 14:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!