Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire szükség van a...

Tényleg ennyire szükség van a segítségre szülés után?

Figyelt kérdés

Anyósommal beszélgettünk egy rokonom kapcsán erről. Az illető a szülei házában élve szült gyereket, én szerintem ez felelőtlen döntés volt, de anyósom rendíthetetlenül védte az illetőt. Szerinte szülés után feltétlenül kell a segítség, máshogy sokaknak nem is megy a kisgyerek ellátása.

Nos, én eddig máshogy vélekedtem erről. Úgy gondoltam, hogy kiköltözöm külföldre a párommal és ott vállalunk gyereket, már pedig ott nem lesz senkim, aki odajönne nekem szülés után ugrálni a ház meg a gyerek körül, sőt bevallom, képem sem lenne megkérni erre senkit, az én gyerekem, az én lakásom/házam, én vállaltam. De a környezetem mást mutat, mindenkihez megy az anyja, anyósa átvállalni a teendőket szülsé után pár hétig. Én úgy gondoltam, majd a párom kér szabadságot és besegít ő, ha én leszek ebben a helyzetben.

Szerintetek én vagyok eltévedve ezzel a véleménnyel vagy tényleg el lehet látni egy újszülöttet egyedül is? Elegek lehetnek a szülők, háztartás, miegyéb mellett, vagy mindenképp szükséges, hogy valaki besegítsen? Friss anyukaként még annyira tapasztalatlan az ember, hogy nem tudja ellátni a teendőket?

2015. ápr. 1. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 anonim ***** válasza:
54%
56-os! "Régen is segítettek normáliséknál!" :D Ez komoly? Akkor a mi családunk nem normális, mert se anyukám, se anyósom NEM TUDOTT (munka/betegség) segíteni...nem mintha elvártam volna. Voltak nálunk, de nem napokat/heteket. Akkor én nem vagyok normális, hogy egyedül csináltam mindent. :D
2015. ápr. 2. 14:14
 62/67 anonim ***** válasza:
59%
komoly. Mert hogy a faluban már mindenki másnap ment kapálni, egyáltalán nem igaz. Egy olyan családban,ahol összetartás van, régen is segítettek, bármennyire veri a mellkasát az "életképtelen" válaszoló. Senki nem beszélt arról,hogy beteg a mama, nem tud menni, stb.
2015. ápr. 2. 14:23
 63/67 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj veled hogy szerencsétlennek állítod be aki elfogadja a segitseget. Normális családban nem kell kérni és a nagymama nem szol bele a gyereknevelésbe. Az meg hogy valaki attol attól életrevlo mert egyedül szenved (nem azokra fondolok akiknel nincs segítsége) nevetséges. Szerintem te valamit nagyon félre értelmeztél, senki nem írta hogy hagyná éhenhalni az újszülött babáját ha nem segítenének neki, csak azt hogy jól esett a neki a hozott főtt kaja.
2015. ápr. 2. 15:10
 64/67 anonim válasza:
63%
Húha... Hát elég szomorú lettem,kicsit megijedtem..... 21 éves vagyok,párom 41 (erre nem kérnék rosszindulatú kommenteket). 5 éve vagyunk együtt lassan,már ráálltunk a babaprojektre :) Persze mindenünk megvan hála égnek.Saját autó,lakás hitelmentesen,nekem félretett pénzem,párom dolgozik. Szóval sajnos 2 éve meghalt édesanyám,édesapámmal nem beszélek azóta,testvérem nincs sajnos. barátnők....dehát ők sem lehetnek itt.... persze,ha valamelyik fel tudja ajánlani,hogy pl hoz egy kis kaja túlélőcsomagot az jól fog esni. De sajnos apán kívül nekem sem lesz senkim. Félek tőle,de úgy látom mások is meg tudták oldani. Aki pedig kapott segítséget örüljön....
2015. ápr. 2. 16:17
 65/67 anonim ***** válasza:
61-es vagyok! "Az a baj veled..."! Valakivel összekeversz, mert ez volt az első és egyetlen hozzászólásom, és máris tudod mi a baj velem? :D Az komoly! Nem mondtam véleményt azokról akiknek segítettek, csak leírtam hogy nekem nem tudtak, és mégis sikerült minden. De én nem tartozom a nofmálik kategóriába! :) (Gyengébbek kedvéért ideírom, hogy ez a második hozzászólásom...mivel már egyesek azt hiszik hogy ismernek!)
2015. ápr. 2. 22:14
 66/67 anonim ***** válasza:

Én csak a saját tapasztalatomra tudok támaszkodni, de nekem nagyon jól jött, hogy volt segítségem az első időszakban. Amikor a fiam született, még mi is anyukámnál laktunk (nem hinném, hogy emiatt felelőtlen lennék, már rég elköltöztünk amúgy is, mindössze egy évig laktunk ott gyerekkel együtt), és nekem nagyon jó volt, hogy anyukám utána kivett egy hét szabit, és otthon tudott maradni velünk. Lehet, hogy nem mindenki ilyen, mint én, meg lehet, hogy a második gyerekkel már máshogy lesz, de én a szülés után irgalmatlanul rottyon voltam. Az is lehet, hogy ez a régóta fennálló vashiányom miatt volt, nem tudom. De tény, hogy két nap kórház után hazakerülve én nem tudtam huzamosabb ideig fent lenni az első egy hétben. Persze felkeltem, tettem-vettem, de pl. fürdetéskor folyt a víz a hátamon, és mire végeztünk, rendesen szédültem. Az elején nagyon kellett, hogy valaki a kezem alá adja a dolgokat, pláne, hogy minden akkora összpontosítást igényelt még akkor, hiszen nem rutinból csináltam semmit. Jó volt, hogy se főzéssel, se mosással, se mosogatással nem kellett foglalkoznom abban az egy hétben, csak a szoptatással, peluscserével, fürdetéssel, eleinte ennyi is rendesen kifárasztott. Ha épp nem volt dolgom, legjobb volt vízszintesben lenni. Egy hét után már nagyjából visszatért az erőm, de addig... Nem tudom, mit csináltam volna, ha nincs ott anyukám, na. De mondom, lehet, hogy ez nincs mindenkinél így. És biztos az is el tudja látni a babát és a háztartást, aki kicsit nehezebben kap erőre, feltéve, hogy rá van kényszerülve, hogy mindezt egyedül tegye, de azért ha van segítsége az anyukának, akkor miért ne fogadná el?

Persze a te gondolkodásoddal sincs baj, hogy majd a párod kér szabadságot, és ő is otthon lesz, sőt, ez teljesen rendben van. De sajnos ezt nem mindenhol tudják megoldani. Amúgy jár is az apukának pár nap szabi, ha baba születik, de hát te is tudod, hogy ez Magyarország, itt sok munkáltató pont magasról tesz arra, hogy mi jár a dolgozónak. Vagy elengedi, vagy nem. Ráadásul ami jár, az sem több hét, csak néhány nap. Aztán aki meg mondjuk vállalkozó, az még szabira sem mehet, az vagy dolgozik, és akkor pénzt keres, vagy nem dolgozik, és nem keres pénzt. Ha szerencsés, akkor pont megteheti, hogy otthon marad, de ha tele van munkával, akkor muszáj csinálnia.

2015. ápr. 2. 22:17
 67/67 anonim válasza:
Nemrég szült egy kollegája felesége,a kötelezően járó 5 napot megkapta,plusz egy hetet. Szóval rugalmas a főnöke,ezzel nincs gondunk :)
2015. ápr. 3. 06:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!