Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szülés alatt honnan látja az...

Szülés alatt honnan látja az orvos, hogy téraránytalanság van és császárra lesz szükség?

Figyelt kérdés
Pici és vékony nő vagyok, nagy babát jósolnak (második szülés) a 36. heti UH alapján (3600-4000 g). Több UH már nem lesz, doki mondta, hogy max. megcsászároz, ha túl nagy. Ezt Ő miből fogja látni? Vajúdok vagy 12 órát (ismét) és majd ha mégse jön ki, akkor vág? Van, akinek van tapasztalata? Lányomra mondták, hogy kicsi lesz, 12,5 óra oxitocin után 3200 g-mal született, a méhszájam meg belül végig repedt...
2012. okt. 19. 08:10
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ezt előtte is meg szokták már állapítani, fej és mellkasméret alapján, plusz anyuka testalkata alapján. Közben is alakulhat persze, hogy így döntenek, de vannak orvosok, mint pl az enyém, hogy császárellenes. Csak a végső esetben műt. De biztosan látják szülés közben, mekkora a feje a babának és te hogy tágulsz.
2012. okt. 19. 08:40
 2/9 anonim ***** válasza:
Nézik a baba BPD-j ami 100 mm-ig mondják azt, hogy meg lehet szülni hüvelyi úton, de ehhez a kismama testalkatát is figyelembe veszik.
2012. okt. 19. 10:17
 3/9 anonim ***** válasza:

Ki mondta neked, hogy 100mm-ig engedik megszülni? Hiszen ez egy átlagos baba mérete szüléskor.

Kérdező, az uh saccolásra sajnos sokszor nem lehet adni. Nekem is 3500at mondott a 37. héten és 36cm-s fejkörfogatot. Hár 1 hét múlva 3kg-val és 33mas buksival született meg. A csípőd szélessége is számít pl a térarántalanságnál.

2012. okt. 19. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
Még csak 32+4 hetes vagyok. Két napja voltam UH-n, ahol azt mondták, 2,346 kg a picur, és ez egy picit nagy. De azt is elmondta a doki, hogy egyáltalán nem biztos ez a nagy súly, sőt, mert mindenkinek nagyobb a hasa, ha össze van gömbölyödve, de ő csak ebből tud kalkulálni. Neki jobban hiszek, mint a kórházi UH-t végző szonográfusnak, aki szinte kiakadt a 29-dik héten, hogy nagy a baba.
2012. okt. 19. 11:23
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekem is nagy babát jósoltak, szülés előtti nap (40+6 napra indítottak) 3700 grammot (3640 grammal született) ez nemcsak gép, hanem orvos kérdése is. A téraránytalanság, benne van a nevében: aránytalanság, nemcsak a baba méretétől függ, hanem az anya medencéjétől is. Egy szülésznő ismerősöm mesélte, hogy nekik régen számítást kellett végezni szülések elején, hogy fennáll-e. Az én dokim elég rutinos (osztvez a terhes patológián és elég tapasztalt a komplikációk esetében) kategóriába tartozik, 7,30 kor bekötötték az oxitocint, mivel segítséggel tágultam 1 ujjnyit, 3kor eldöntöttük, hogy császár, mert mérhető összehúzódásaim rendesek voltak de fájásom nem, megmondta, hogy nagy is a baba, nincs a feje a méhszájon, semmi értelme húzni a dolgot, mert mire történne valami, a baba is és én is kifáradunk, romolhatnak az értékeink. Így 5kor császár lett, így szép élmény maradt nekünk a szülés. Itt csak 12 óra után tolnak a műtőbe, ha nincs komplikáció, még a faros babás barátnőmnek is vajúdnia kellett, pedig tutira császáros volt, mert a vajúdás fontos a mama és a baba szempontjából is. Az már doki függő, hogy mikor tol a műtőbe (nekem annyit mondott a szülésznő, hogy ügyeletesnél, lehet, hogy még vártak volna pár órát, feleslegesen). 3,5 hónapos Manó anyukája
2012. okt. 19. 11:31
 6/9 anonim ***** válasza:

Nekem ezt több szülész nőgyógyász mondta mivel elég nagy babám lett és ez ugye már az Uh-on is látszott. A 100 BPD már nem az átlag, nálunk 97,4 mm volt szülés előtt és a kisfiam fejátmérője 38 cm volt azért tudtam megszülni, mert nem vagyok nádszál alkatú, bár így sem volt egy fáklyás menet, mert majdnem császár lett a vége.

Picit olvass utána, ha nem hiszed el, én is sokat olvasgattam erről míg terhes voltam.

2-es hozzászoló

2012. okt. 19. 11:34
 7/9 anonim ***** válasza:
Furcsállom, hogy a 36. hét után nem csinálnak már uh-t. Hallgass rám, és ha teheted, mindenképp ragaszkodj ahhoz, hogy a lehető legkésőbbi időpontban is nézzék meg, mekkora a gyerek! Nekem nem tették, azt mondták, átlagos. Végkimerülésig hagytak vajúdni egy 61 centis, 4700 grammos (első) gyerekkel. A császár közben derült ki, hogy mekkora a gyerek, és soha az életben nem fért volna rajtam ki. Ha pár nappal előtte látják uh-n, nem jártunk volna így.
2012. okt. 19. 11:53
 8/9 anonim ***** válasza:
Második babámat várom! Az elsőnél a 37. héten 95mm bpd-t mértek! Egy szóval sem mondta a doki, hogy jajajjj ez nagy lesz, nem fogom tudni megszülni!
2012. okt. 19. 12:46
 9/9 anonim ***** válasza:

De itt egy netes kalkulátor is, ami ugye a nagy átlagot írja:

Szülés várható időpontja: 2012-10-16

Fogamzás feltételezett ideje: 2012-01-24

Betöltött hét: 40

Hátralévő napok száma: -3

Trimeszter: harmadik

Magzat átlagos méretei:

CRL (Ülőmagasság vagy magzat hossza): 500 milliméter

!!!BPD (Fejszélesség - falcsont távolság): 99 milliméter

THQ (mellkas átmérő): 101 milliméter

FL (combcsonthossz): 75 milliméter

Súly: 3400 gramm

HC (fej körfogat): 344 milliméter

AC (has körfogat): 248 milliméter

2012. okt. 19. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!