Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet, hogy egyes esetekb...

Hogy lehet, hogy egyes esetekben az elhalt 5-8 hetes terhességet abortusszal kell befejezni, más esetekben pedig nincs rá szükség?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam most ezen a kérdésen. Nekem az egyik babám a 8-9 héten állt le a fejlődésben, nem volt szívműködés és elkezdett felszívódni, ez a 12. heti ultrahangon derült ki. Ekkor megkérdeztem az orvost, hogy van-e szükség művi befejezésre, azt mondta nincs, majd magától felszívódik teljesen, és így is lett.

Ellenben egyik ismerősöm egyik babájának is ilyen tájt állt le a szive, de neki is volt még egy másik baba, nála viszont megtörtént az abortusz a 8. hét körül, amibe sajnos a másik baba is belehalt.

Mitől függ, hogy van-e szükség műtétre? Az ismerősömnél nem hibázott az orvos, amiért nem várták meg, hogy talán felszívódik magától?

2012. ápr. 12. 09:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Gondolom nem mindig szívódik fel magától. Van amikor a természet "megoldja", máskor meg muszáj az orvosoknak beleavatkozni. Ezt Ők nyilván meg tudják állapítani a vizsgálatok alapján.
2012. ápr. 12. 09:48
 2/5 anonim ***** válasza:
8 hetesen volt egy vetélésem és mondta a doki,hogy szinte már teljesen kiürült a méhem,de a biztonság kedvéért (az esetleges későbbi szövődmények miatt) kitisztítanak rendesen.
2012. ápr. 12. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
nekem nincs egy hónapja,hogy abortuszra kellett mennem,nem volt szíműködése,a nőgyógyászom aki nagyon normális,azonnal küldött korházba,mert ez nem játék,sok szövődmény léphet fel,mert ugyebár nem lehet tudni pontosan mióta nem fejődik,nekem nem voltak fájdalmaim sem vérzésem,semmi csak a doki nem látta a szívverését...ki tudja meddig maradt volna velem szegénykém,mert menni nem akart az biztos...
2012. ápr. 12. 09:59
 4/5 A kérdező kommentje:
Nekem sem volt semmi tünetem, se rosszullét, se vérzés, se görcsök, mégis leállt a szíve. Ennek ellenére a testvére egészségesen megszületett, az elhalt baba pedig felszívódott teljesen.
2012. ápr. 12. 13:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom mitől függ, de ikreknél lehet,h kicsit más a helyzet.

Nekem sajnos volt olyan, hogy a petezsákban nem volt embrió és nem szívódott fel, így műtét kellett. Gondolom szervezetfüggő

2012. ápr. 17. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!