Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinél végeztek magzatvíz...

Akinél végeztek magzatvíz vizsgálatot? Hogyan zajlott? Hányadik hétben csinálták és miért volt rá szükség? Fájdalmas? A magzat ugye nem sérülhet közben? 40hkm

Figyelt kérdés
2012. aug. 1. 15:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
7%

A 40hkm az 40. hetet jelent? 40. héten nem végeznek ilyen vizsgálatot. Van egyébként kockázata, néhány százalékban vetélést okozhat. A Down-kórt nézik ilyenkor.

Van rá egy vérvizsgálat is, csak az nagyon drága, 50 ezer körül van, és sokan nem tudják vagy kicsúsznak abból az időből, amikor lehet csinálni (fejből én se tudom).

2012. aug. 1. 15:34
 2/12 anonim ***** válasza:

Bocs, lehet, hogy nem erre gondoltál, hanem erre:

[link]

1.

2012. aug. 1. 15:36
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod. Igen, 40 hetes vagyok és az utóbbira gondoltam, én nagyon félek ettől a vizsgálattól, nem is szeretném, ha erre sor kerülne, de szeretném, ha ezt tapasztalt kismamák leírnák, hogy milyen volt és miért volt a vizsgálatra szükség.
2012. aug. 1. 15:38
 4/12 anonim ***** válasza:

Kedves első,nekem 41 hetesen csináltak!

egyébként nem fájt,olyan mint egy kenetvétel,azt nemtudom hogy a magzat sérülhet-e,nekem hála isten nem sérült!!!

Azért volt rá szükség,mert ugye túlhordtam,és a magzatvíz szinét nézték,minden renben volt!!!

Nemtudom,hogy ennek a hatása-e,de a vizsgálat után 2 órával megindult a szülés!

2012. aug. 1. 15:42
 5/12 anonim ***** válasza:
Nekem a 41-ik héten nézték. Nekem nagyon fájt, szúrt, rettentő kellemetlen volt. Utána pár órával távozott a nyákdugó, de a baba még nem akart előjönni csak pár nap múlva bújt ki. A babának semmi baja nem lesz.
2012. aug. 1. 17:31
 6/12 anonim ***** válasza:
Nekem is csinált a doki, épp a betöltött 40. héten, akkor már bent feküdtem a kórházban. Olyasmi mint a rákszűrés, pár mp-ig eléggé kellemetlen, de kibírható! Nekem utána kb 10 perccel beindultak a fájásaim... :) A babának semmi baja nem lesz tőle.
2012. aug. 1. 17:42
 7/12 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekemet 11 nappal túlhordtam, szóval volt pár ilyen vizsgálatom:)

Amúgy inkább kellemetlen, nem fájdalmas, szerintem a dokin múlik. Nekem nem indította be egyszer sem a szülést, néha voltak tőle fájásaim, ennyi.

A babának nem lesz tőle baja, lényegében csak 'bevilágítanak', ha nyitva van a méhszáj, hogy megnézzék a magzatvíz színét.

2012. aug. 1. 18:51
 8/12 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én most 20 hetes vagyok,nekem a 16.héten csináltak.Nem lett jó a Down szűrésnél a vérvétel.Fájni nem fáj,csak kellemetlen h egy tűt szúrnak a hasadon keresztül.Nekem a baba közben megfogta a tűt.De nem lett semmi baja,közben nézik uh.Vigyáznak a picire.
2012. aug. 1. 21:00
 9/12 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, meg többen is írták itt, hogy hüvelyen keresztül végzik, nem?
2012. aug. 1. 21:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Meg az internet is ezt írja, csak kíváncsi voltam, hogy kinek milyen érzés volt, hogy fájt-e.
2012. aug. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!