Nagyon félek attól hogy a magzatvíz elsodorja a köldökzsinórt. Ezt kilehet valahogy küszöbölni?
A babám feje már lent van. Ez azt jelenti hogy be is ékelődött? Mert azt olvastam hogy akkor már nem jelent problémát a köldökzsinór. De amíg nincs beékelődve a baba feje, addig elsodorhatja a víz és a nyakára tekeredhet. Borzasztóan rettegek ettől. Tudom hogy akkor azonnal kórházba kell menni, de előtt még le kéne zuhanyoznom, a védőnő is ezt mondta. Mi van ha pont emiatt lesz baj? Nem tudom mit csináljak, megnyugtatnátok?
38 hkm
Nagyon kevés esetben történik ilyen, statisztika szerint 0,4-1,2%-ban! Plusz ráadásul kevesebb esetben indul a szülés azzal, hogy elmegy a magzatvíz, gyakoribb, hogy fájásokkal indul.
Vagyis nem sok esély van rá, hogy veled megtörténik:) Csak nyugi, ha elmegy a magzatvíz, akkor azonnal tedd magad vízszintesbe, amíg már nem ömlik, utána mehetsz zuhanyozni és irány a kórház.
Könnyű szülést neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!