Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire szükség van a...

Tényleg ennyire szükség van a segítségre szülés után?

Figyelt kérdés

Anyósommal beszélgettünk egy rokonom kapcsán erről. Az illető a szülei házában élve szült gyereket, én szerintem ez felelőtlen döntés volt, de anyósom rendíthetetlenül védte az illetőt. Szerinte szülés után feltétlenül kell a segítség, máshogy sokaknak nem is megy a kisgyerek ellátása.

Nos, én eddig máshogy vélekedtem erről. Úgy gondoltam, hogy kiköltözöm külföldre a párommal és ott vállalunk gyereket, már pedig ott nem lesz senkim, aki odajönne nekem szülés után ugrálni a ház meg a gyerek körül, sőt bevallom, képem sem lenne megkérni erre senkit, az én gyerekem, az én lakásom/házam, én vállaltam. De a környezetem mást mutat, mindenkihez megy az anyja, anyósa átvállalni a teendőket szülsé után pár hétig. Én úgy gondoltam, majd a párom kér szabadságot és besegít ő, ha én leszek ebben a helyzetben.

Szerintetek én vagyok eltévedve ezzel a véleménnyel vagy tényleg el lehet látni egy újszülöttet egyedül is? Elegek lehetnek a szülők, háztartás, miegyéb mellett, vagy mindenképp szükséges, hogy valaki besegítsen? Friss anyukaként még annyira tapasztalatlan az ember, hogy nem tudja ellátni a teendőket?

2015. ápr. 1. 21:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
78%
17-es vagyok, utolsó és természetesen szültem 15 óra vajúdás után nem volt fáklyás menet, mégis azt írtam jól jött a segítség. Aki bárkit is életképtelennek tart mert szülés után fáradt, kialvatlan és a legkisebb baja is nagyobb annál hogy lakást takarítson arról meg van a véleményem... Egyébként meg miért kell bárkit is lenézni azért mert nem olyan mint ő? Nem értem.
2015. ápr. 1. 22:13
 22/67 anonim ***** válasza:
19-esnek írtam.
2015. ápr. 1. 22:14
 23/67 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Elég rémisztő olvasni, hogy ennyi a hasfájós baba. Azt hittem, ez annál sokkal ritkább.

2015. ápr. 1. 22:20
 24/67 anonim ***** válasza:
Sajnos nem ritka, éretlen az emésztő rendszerük, hozzá kell szokniuk az emésztéshez. Egyébként nagyon jó szerek vannak, de általában csak enyhítik a tüneteket.
2015. ápr. 1. 22:26
 25/67 anonim ***** válasza:
100%

Én nem azt mondtam hogy az életképtelen aki fáradt meg nyúzott. mMiért forgatod ki a szavaimat?

Én sem szültem könnyen, az elsőt 19 óra kemény vajúdás után ugy nyomta ki belőlem a doki, hogy rámfeküdt. Ülni 2 hétig nem tudtam. De mivel nekem nincs segítségem, így kénytelen voltam ELLÁTNI A GYEREKEM .

De hadd kérdezzek már valamit ha igy nekem estetek... ha nem lett volna segítségetek akkor hagytátok volna éhenveszni a gyereket? Nemhinném. Szóval az aki azt mondja ő nem tudta volna ellátni a gyerekét, az igenis életképtelen.

2015. ápr. 1. 22:40
 26/67 anonim ***** válasza:

Ahogyan én látom oda-vissza megy a lepontozgatás. Biztosan vannak olyanok akiknek jól jön a segítség, mert nehéz szülésük volt + nem egy eszik-alszik babát hoztak haza a kórházból hanem egy egyfolytában síró, panaszkodó picúrt, akit nem lehetett csak úgy letenni az ágyába, hogy aludjon.

De akiknek nincs más választása, hogy ellássák a babát plusz a háztartást mert senki sincs aki segíthetne nekik, azokat miért kell így lepontozni? Nekik (nekünk) nincs más választásunk, mint, hogy megcsináljuk, mert éhen sem halhatunk és egy újszülött mellett a kosz sem ehet meg minket. Egyszerűen muszáj, ha akarjuk, ha nem.

2015. ápr. 1. 22:46
 27/67 anonim ***** válasza:
12-13-as nektek se 14 órát ordító,sírástól fuldokló gyereketek volt látom
2015. ápr. 1. 22:48
 28/67 anonim ***** válasza:
Anyukám egy napra tudott átjönni mert dolgozott. Apa nem vehetett ki szabit. Így annyi volt a segítség, hogy anyu főzött egy nagy fazék húslevest! :) Most várom a tesót, és a legnagyobb segítség az lesz ha a 20 hónaposomat apa elviszi valahová 1-2 órára.
2015. ápr. 1. 22:49
 29/67 anonim ***** válasza:
Utolsó nem tudom te melyik kommentet írtad, de azért van itt egy két olyan válasz ami elég undorítóan lett megfogalmazva, lehet az életképtelen szót pont nem használták, de lenéző és gusztustalan stílusban írtak. Nyilván ők a szuper anyuk, de attól még nem mindenki ilyen, és igenis jól esik a segítség, ha az tényleg segítség. És igen el tudtam egyedük is látni a kislányomat, de jól esett hogy nem kell még főzőcskéznem és házi tündérnek is lennem az első hetekben. Érdekes mert a környezetemben mindenki tök normálisnak tartotta, csak itt olvasok folyamatosan ilyen lenéző válaszokat. Kíváncsi lennék élőben is ezekre az emberekre, de sajnos ez kivitelezhetetlen.
2015. ápr. 1. 22:50
 30/67 anonim ***** válasza:
Bocsánat 25-nek írtam
2015. ápr. 1. 22:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!