Tényleg ennyire szükség van a segítségre szülés után?
Anyósommal beszélgettünk egy rokonom kapcsán erről. Az illető a szülei házában élve szült gyereket, én szerintem ez felelőtlen döntés volt, de anyósom rendíthetetlenül védte az illetőt. Szerinte szülés után feltétlenül kell a segítség, máshogy sokaknak nem is megy a kisgyerek ellátása.
Nos, én eddig máshogy vélekedtem erről. Úgy gondoltam, hogy kiköltözöm külföldre a párommal és ott vállalunk gyereket, már pedig ott nem lesz senkim, aki odajönne nekem szülés után ugrálni a ház meg a gyerek körül, sőt bevallom, képem sem lenne megkérni erre senkit, az én gyerekem, az én lakásom/házam, én vállaltam. De a környezetem mást mutat, mindenkihez megy az anyja, anyósa átvállalni a teendőket szülsé után pár hétig. Én úgy gondoltam, majd a párom kér szabadságot és besegít ő, ha én leszek ebben a helyzetben.
Szerintetek én vagyok eltévedve ezzel a véleménnyel vagy tényleg el lehet látni egy újszülöttet egyedül is? Elegek lehetnek a szülők, háztartás, miegyéb mellett, vagy mindenképp szükséges, hogy valaki besegítsen? Friss anyukaként még annyira tapasztalatlan az ember, hogy nem tudja ellátni a teendőket?
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Elég rémisztő olvasni, hogy ennyi a hasfájós baba. Azt hittem, ez annál sokkal ritkább.
Én nem azt mondtam hogy az életképtelen aki fáradt meg nyúzott. mMiért forgatod ki a szavaimat?
Én sem szültem könnyen, az elsőt 19 óra kemény vajúdás után ugy nyomta ki belőlem a doki, hogy rámfeküdt. Ülni 2 hétig nem tudtam. De mivel nekem nincs segítségem, így kénytelen voltam ELLÁTNI A GYEREKEM .
De hadd kérdezzek már valamit ha igy nekem estetek... ha nem lett volna segítségetek akkor hagytátok volna éhenveszni a gyereket? Nemhinném. Szóval az aki azt mondja ő nem tudta volna ellátni a gyerekét, az igenis életképtelen.
Ahogyan én látom oda-vissza megy a lepontozgatás. Biztosan vannak olyanok akiknek jól jön a segítség, mert nehéz szülésük volt + nem egy eszik-alszik babát hoztak haza a kórházból hanem egy egyfolytában síró, panaszkodó picúrt, akit nem lehetett csak úgy letenni az ágyába, hogy aludjon.
De akiknek nincs más választása, hogy ellássák a babát plusz a háztartást mert senki sincs aki segíthetne nekik, azokat miért kell így lepontozni? Nekik (nekünk) nincs más választásunk, mint, hogy megcsináljuk, mert éhen sem halhatunk és egy újszülött mellett a kosz sem ehet meg minket. Egyszerűen muszáj, ha akarjuk, ha nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!