Milyen az a vákumos szülés? Miért lehet rá szükség?
Nekem ilyen volt.
habár gyors vajúdás után 1,5 óra kinyomási szakasz jött. Nyomták mindenhonnan a babát de nem jött. Ekkor feltették a lábamat a kengyelbe, szétvágtak és megfogták a baba fejét vákummal. így nem tudott vissza csúszni. nem húzzták vagy ilyesmi, csak tartották hogy ne tudjon vissza csúszni. így kb 3-5 nyomás alatt kijött. nem volt eldeformálodva kicsit sem a feje. mondta elötte a doktornéni, hogy lehet töle, de semmi. fájni nem tudom, hogy fájt-e mert nem mondta.
DE ami elképzelhetö hogy utánna nyak fájdalma volt, meghúzodott neki. Mindig egy irányba szerette tartania y nyakát. voltunk ortopédusnál aki röngenezte is, de semmi elváltozás nem volt, képes is volt mindegyik irányba fordítani, csak nem szivesen tette. de ez kb 4 hós korára rendbe jött.
Én is így szültem, mert 1,5 órás volt a kitolási szakaszom, mert beszorult a babám feje,mert rosszul tartotta, ami eredményezte a szívhangcsökkenését!
Mikor felhelyezték a cuccot, pikkpakk megszületett a kislányom! Lett egy kis ömleny a fején, de mire hazaértünk, már alig látszott!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!