Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen az a vákumos szülés?...

Milyen az a vákumos szülés? Miért lehet rá szükség?

Figyelt kérdés
Fáj a babának?
2013. jan. 28. 13:31
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha az anyának már nincs ereje nyomni, akkor ráillesztik a baba fejére, majd kihúzzák vele. A babának alapból fáj a szül(et)és, szerintem a vákuum sem lehet kellemes, hiszen eldeformálódik a koponyacsontja tőle. Persze ez később visszaáll, de volt már olyan, hogy nem.
2013. jan. 28. 13:42
 2/5 anonim ***** válasza:
55%

Nekem ilyen volt.

habár gyors vajúdás után 1,5 óra kinyomási szakasz jött. Nyomták mindenhonnan a babát de nem jött. Ekkor feltették a lábamat a kengyelbe, szétvágtak és megfogták a baba fejét vákummal. így nem tudott vissza csúszni. nem húzzták vagy ilyesmi, csak tartották hogy ne tudjon vissza csúszni. így kb 3-5 nyomás alatt kijött. nem volt eldeformálodva kicsit sem a feje. mondta elötte a doktornéni, hogy lehet töle, de semmi. fájni nem tudom, hogy fájt-e mert nem mondta.

DE ami elképzelhetö hogy utánna nyak fájdalma volt, meghúzodott neki. Mindig egy irányba szerette tartania y nyakát. voltunk ortopédusnál aki röngenezte is, de semmi elváltozás nem volt, képes is volt mindegyik irányba fordítani, csak nem szivesen tette. de ez kb 4 hós korára rendbe jött.

2013. jan. 28. 13:57
 3/5 anyács ***** válasza:

Én is így szültem, mert 1,5 órás volt a kitolási szakaszom, mert beszorult a babám feje,mert rosszul tartotta, ami eredményezte a szívhangcsökkenését!

Mikor felhelyezték a cuccot, pikkpakk megszületett a kislányom! Lett egy kis ömleny a fején, de mire hazaértünk, már alig látszott!

2013. jan. 28. 17:05
 4/5 A kérdező kommentje:
Láttam róla egy videót és olyan "kínzás" féleségnek tűnt. Sajnáltam szegény babát. De ha kell akkor kell.
2013. jan. 28. 17:24
 5/5 anonim ***** válasza:
Én pl nem jó technikával nyomtam, így nem jött ki a baba. Aztán "riogattak" a vákuummal és egyszerre kinyomtam. :)
2013. jan. 29. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!