Lassan 60 vagyok, a barátnőm (szeretem) 24, egészséges lehet a lúrkó?
Előfordulnak ilyen nagy különbséggel párok, így a kérdés nem feltétlenül kamu.
A spermiumok néhány naponta újra termelődnek, teljesen új, friss sejtek jönnek létre, így az apai életkor nem érdekes a genetikában. Régebben úgy gondolták, hogy számít, azonban az összegyűjtött adatok ennek ellentmondanak. Ráadásul az igazán rossz hímivarsejtek csak önmaguk körül körbe-körbe forognak és nem jutnak el a petesejtig. A spermaszám viszont valóban egyre kevesebb lesz, így magára a megtermékenyítésre kevesebb az esély.
A nőknél annál inkább számít a kor. A különböző genetikai betegségekre 20 év alatt, illetve 35-37 év fölött van nagyobb esély, mivel a nők úgy születnek meg, hogy a petefészkükben már ott vannak a sejtek amik később érnek és termékenyülnek. Mivel születésünk óta hordozzuk ezeket a sejteket ezért velünk együtt öregszenek.
A kérdésre válaszolva: Lehet. Ugyanannyi eséllyel lehet egészséges vagy beteg mint bármely másik párnál ahol a nő 24 éves.
Mennyi itt a rosszindulatú, unatkozó anyuka, csak ugy nyomjátok a rosszabbnal rosszabb poénokat. Bezzeg ha veletek poénkodik valaki, egyből ugrotok mint a pitbullkutya. (tisztelet a kivételnek)
Kérdező, lehet egészséges, nézz körbe a sztarvilagban, zenészek körében, zenélésnek, buliknak áldoztak az egesz életüket, majd öreg korukra kaptak észbe, hogy megis jo lenne egy gyerek, es egészséges lett.
Én is 0%-os vagyok. A férjem 40 volt, én 35, mikor megszületett az első gyerekünk. Az orvos kihangsúlyozta, hogy az apuka korára IS tekintettel javasolja a genetikai vizsgálatot. És bár 2 egészséges gyerekünk született, attól még a kockázat nagyobb.
Persze tájékozódjatok inkább a Best-ből, meg a Fókuszból, az sokkal jobb.
Egy 60 éves embert már sok káros hatás ért( napsugárzás, rtg-sugárzás, kémiai vegyületek, stb.) azok az újratermelődő hímivarsejtek bizony már lehetnek károsodottak.
Persze, a sztárvilág termékenyégi mutatói sokkal reprezentatívabbak.....
22. Igazad van .. félig-meddig. Mivel a kispapát genetikára küldték itt arra írtam. Amit írtam az apákról az csak a genetikára vonatkozik. Ezért van, hogy itthon csak az anyai életkor miatt kell genetikai tanácsadásra menni. Az egyéb betegségek megint más kérdés. Természetesen abban nagyobb a kockázat.
Menjetek be a terhesség megszakítása rovatba.. na ott dívik ez a mindenkit lepontozunk aki csak hozzászólt a témához csak mert nekünk az úgy jól esik alapon. Szerintem magukat minősítik. Volt, hogy egyik napról a másikra 2 %-ot estem ilyenek miatt.. és épp ezért nem érdekel ki milyen pontszámú.
21. voltam. Mindenkinek további jó szórakozást :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!