Szerintettek hány éves kortól "egészséges", normális elköltözni otthonról?
Szerintem 16-19 éves korban még korai,
20-25 körül normális,
25 felett már szerintem sok.
Nektek mi a véleményetek? Én 18 vagyok, de még nem akarok, de azt veszem észre hogy egyre több 18 éves tartja fenn magát egyedül, ami persze jó is...
Amikor az embernek már megfelelő lehetőségei vannak (végzettsége és munkája) ahhoz, hogy problémamentesen fenntartsa magát, onnantól szerintem egészségtelen a szülők nyakán maradni. Ha ezeket a lehetőségeket az ember legkésőbb 25-30 éves kora között nem teremti meg, az ciki.
Én most vagyok 20, a havi jövedelmem kb. 15 ezer forint. Mivel egy városban élek és tanulok, nem látom értelmét elköltözni itthonról, a szüleim egyelőre nagyon szívesen látnak itthon. De ha a diploma megszerzése utáni 1-2 évben nem sikerül elköltöznöm, akkor már nagyon szégyellni fogom magam.
Akkor, ha már van tartós kapcsolata, és megfelelő anyagi a külön éléshez. Régen sem költözött el senki otthonról, csak azért, mert már ideje lenne.
Felesleges pénzkidobás csak azért külön háztartást berendezni, fizetni a külön rezsit, költségeket, hogy egyedül legyen valaki. Még 50 évesen sem ciki, ha neki így felel meg.
Miért lenne durva?
46 éves vagyok és anyámnál élünk a párommal. Van külön szobánk, életterünk. Ráadásul jó környék (Szabadság-hegy)és itt nőttem fel.
Azon kívül fel tudom mérni az anyagi lehetőségeinket és sajnos nincs rá mód, hogy saját lakást vegyünk.
Hitel? Egy frászt!
Legalább nem kell csatlakoznom, azok táborához, akik most telesírják az internetet, hogy mennyire megszívták a devizahitellel.
Albérlet? Havi 70-80 + rezsi, csak azért hogy külön legyünk?
Legyen ciki, de én így gondolom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!