Szerintetek hány óra alvás egészséges? Van konfliktusotok a különbségek miatt?
A munkaidőnk elég kötetlen, de a férjem rettentő sokat alszik. Kb. éjféltől, ha lehet, 11-ig, általában ez nem megy, de 9-10-ig próbál- Délután is lefekszik "15 percre", amiből gyakran 1-2 óra lesz. A lakás kicsi, és nekem csöndben kéne lennem, de én napközben szinte soha, és reggel sem szeretek 8-nál tovább, ha lehet, akkor sem. 6.30-7.15 között szeretek kelni.
Tény, hogy néha azt gondolom, ha lenne valahol egy külön szoba, tőlem aludjon, míg akar, de sokszor ingerel ez a rettenetesen sok alvás. Ha már tevékenykednék, és még órákig vissza kell fogni magam, az nagyon tud bosszantani.
Nálatok van vita a túl korai/túl kései kelés-fekvés miatt?
nálunk is volt ilyen vita.mikor munkanélküli volt,egész éjjel szgépes játékokkal játszott,mikor hazajöttem melóból,ő még mindig aludt.
igazából csak hétvégén zavart..meg este kicsit,hogy nem együtt alszunk el.
nalunk ugyanez van
Ejjel alszik es nappal is meg 1-2 orat aztan o van felhaborodva ha a negy geyrek zorog csonget jon megy.
ezert rossz a kotetlen munkaido
Ő nem munkanélküli szerencsére. Lehet, hogy valakinek napi 10-12 óra az alvásigénye, és az normális?
Megsértődött, mikor megkérdeztem, hogy mindig ilyen aluszékony volt-e?
Persze elvárná, hogy csöndben legyek, amit megértek, de mivel a hálószoba a nappali is, ezért nekem meg frusztráló, hogy sokáig még várnom kell, míg fölkel.
Mi bizony nem vagyunk csondbe nem tudom 4 gyerek szajat letapasztani
Igy jart nappal nem kell aludni
O sem munkanelkuli csak akkor dolgozik mikor neki jo
Szerintem hagyd aludni, de ő is hagyjon téged tevékenykedni a szobában. Eltérőek az emberek alvásszükségletei . Nem szabad ez miatt terrorizálni egyik családtagnak sem a másikat.
Ha nappal alszik szokja meg hogy mellette csattogás van. Ha pedig porszívóznál azért sem szólhat, elvégre nem éjjel teszed. Ha meg ő akar szunyókálni , nem kell lelökni az ágyról, de lábújhegyen sem érdemes járni k özben.
Ki kéne vizsgáltatni orvossal...
nálam a sport hiánya okozta az alvást. Félkész kaják+ alig mozgás... teljesen tohonya lettem. Ördögi kör volt.
Kb. 2-3 hónapig sport után úgy aludtam mint a tej. De aztán kialakult egy napi rutinom és azóta 7-8 órákat alszok csak. Előtte meg volt 9-13 is.
Szóval meg kéne vizsgálni mi az oka a nagy alvásigénynek, mert komoly gondok is lehetnek a háttérben.
Mit akarsz zajongani reggelente? Most komolyan kérdezem nem kötözködésből.
A volt férjemmel volt emiatt sok vitánk,mert én is szeretek ebéd után aludni egyet(ami ahogy olvastam nagyon egészséges :D )Este későn fekszem,és reggel meg alszok,olyan 8-9-ig.Engem az idegesített,hogy este 8-tól lábujjhegyen kellett járnom a lakásban(szintén 1 szobás) bepróbálkozott még azzal is,hogy a tv is zavarja,na de azért nehogy már tv-t ne nézhessek,azért mert ő a tyúkokkal fekszik.Engem ilyen alvás közben nem zavart.A mostani férjemmel pont azonos az alvásigényünk,tehát nincs ebből probléma.Bár ő még nálam is többet alszik egy kicsivel :D
Akármit. Mosni, mosogatni, ruhát teregetni, zenét hallgatni, tévét nézni. Nem lökném le az ágyról :-), meg nem bánt, ha sokat alszik NÉHA.
Tény, hogy nem sportol semmit.
Nálunk pont fordítva van, én vagyok az alvósabb, páromnak elég napi 6-7 óra alvás, nekem 8-9 kell. De volt olyan időszakom is, amikor 10-12t aludtam (éjjel+délután összesen), az viszont nem volt egészséges: vérszegénység, alacsony vérnyomás, vitaminhiány, depresszió és rendszertelen életmód okozta nálam. Mostmár legalább beállt rövidebbre az alvásigényem, de még mindig több mint a férjemnek.
És igen, régebben voltak ebből vitáink.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!