Még sosem veszekedtünk a párommal. Ez így egészséges?
1 éve vagyunk együtt és még soha nem fordult elő, hogy veszekedtünk volna de soha nem is vitatkoztunk még. Mi jól érezzük így magunkat de többször hallottam már olyat, hogy nem egészséges az a kapcsolat ahol sok veszekedés van de az se amelyikben egyáltalán nincs. Részemről nincs olyan dolog ami idegesít benne és nem mondom el neki, de szerintem az ő részéről sincs ilyen. A kapcsolatunkban van 1-2 dolog ami mindkettőnket zavar de egyelőre nem tudjuk ezt megoldani és ne problémázunk rajta sokat.
Onnan jutott eszembe ez a kérdés, hogy a körülöttem lévő szerelmesek között néha van egy kis vita de van ahol nagyobb veszekedések is. Félreértés ne essék, nem vágyom rá csak furcsa.
Mi is ilyenek voltunk az első évben :) Igazából azóta is.
5 éve vagyunk együtt (ebből 4,5 éve együtt is élünk) és ez idő alatt nagyjából 2 veszekedésünk volt összesen :)
Sohasem az a kérdés, hogy veszekedtek-e, hanem hogy lenne-e valamelyikőtöknek oka rá. Ha nincs problémátok és azért nem veszekedtek, akkor természetesen semmi gond. De ha azért nem veszekedtek, mert tűrtök és konfliktus kerülők vagytok akkor az biztos, hogy nem egészséges.
Egyébként erre példaként mindig az olaszokat hozom fel. Egészségesebben és tovább élnek, mint mi és meggyőződésem, hogy ehhez hozzájárul az is, hogyha bármilyen kicsi problémájuk is van egymással, vagy mással, akkor akkora patáliát csapnak, amekkorát csak lehet. Aztán kiordítják magukat, eltelik 1-2 óra és minden megy tovább, újra haverok, nincs semmi gond. Nálunk magyaroknál, ahogy észrevettem, ezzel szemben az a szokás, hogy visszanyeljük a haragunkat és fortyogunk rajta magunkba akár évekig is. És majd egyszerre fog robbanni az egész, amikor már nagyon elég. Szerintem ez sokkal egészségtelenebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!