Hová mehetnék még?

Figyelt kérdés

Ebben a hónapban nagyon megszorultunk és mint tudjuk még ez a hét van családiig.

Sem pénz sem semmink nincs itthon.Feléltük a tartalékainkat.

Voltam a polgármesteri hivatalban de azt mondták nem tudnak segíteni.Majd márciusban menjek vissza és a lakástámogatás helyetti segélynél próbálkozzak.

Felhívtam a mákot is hátha ők tudnának valahogyan segíteni de azt mondták nem tehetnek semmit.

4 gyerekünk van.Sem pelus a kicsiknek sem élelmiszer nincs már itthon.

Barátok mindenhol van gyerek nem tudnak segíteni.Család csak anyosból és apósból áll de nekik is csak minimális nyugdíjuk van ami elég nekik egy hónapra.

Hol próbálkozhatnék még ahol esetleg tudnának segíteni?

2015. jan. 26. 10:19
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
79%
Hitelkártya? Nem tudom pontosan hogy működik, anyukámnak van, kapott rá egy nagyobb összeget, amiből levehet bármikor és ha (talán) 45 napig visszateszi akkor kamatot se kell fizetni rá. Persze, veszélyes, hogy elköltöd róla az egészet, de ésszel használva nem rossz dolog, ha megszorul az ember.
2015. jan. 26. 11:31
 22/62 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan le lehet pontozni, de egyszerűen nem fér a fejembe, hogy hogy lehet inkább idegenektől tanácsot vagy esetleg csomagot, pénzt elfogadni, minthogy egy-két barát, volt munkatárs segítségét kérni.

Akármit írtak/írtunk eddig, csak a kifogás jött, pedig elég sok használható volt közte. A családihoz még egy hét, hogy fogjátok kibírni, ha nem teszel semmit? (Átmeneti segély, iskola/óvoda, provident, ezek mind használható ötletek, de ezekre nem is reagálsz.

Ha van facebookod, keress rá a helyi elad-vesz csoportra, és adj el valamit, bármit. Akár áron alul, de én biztos nem hagynám, hogy a gyerekeim éhezzenek. A legdurvább az, hogy csak akkor kapcsolsz, amikor már nincs semmi, se pénz, se élelmiszer, se pelenka.

2015. jan. 26. 11:39
 23/62 anonim ***** válasza:
100%
Mit döntöttél, mit teszel?
2015. jan. 26. 11:42
 24/62 A kérdező kommentje:

Kedves 11:39-es válaszoló!

Két hete tengödünk 10000forintból.

Barátok ismerősök nem tudnak aadni mint írtam, mert náluk is van gyerek és hasonló helyzetben vannak.

Nem az utolsó pillanatban kapcsolok de már mindent megpróbáltam és semmi nincs.

A provident olyan megoldás lenne ami átmenetileg segítene de utána a törlesztést fizetni kell.Hitelel nem szeretnék próbálkozni mert félek bele buknánk a törlesztőbe.

Óvoda és iskola:Te tudnád gyermekeidet ilyen kellemetlen helyzetbe hozni!?Egy hétről lenne szó de lehet hogy ők végig kapák érte az oltásokat.

Helyi elad vesz csoport:Hirdetem az eladó dolgainkat de nem viszi senki.Így ebből sincs pénz.

Mint írtam voltam a hivatalban de nem tudtak segíteni.Semmivel.

minden esetre köszönöm az eddigi válaszokat.Neked is!

2015. jan. 26. 12:16
 25/62 anonim ***** válasza:
Családsegítő, védőnő?
2015. jan. 26. 12:26
 26/62 anonim ***** válasza:
100%

Az oviban, suliban is kérhetsz segítséget a tanártól, konyhás nénitől, a többi gyereknek nem is kell tudni róla.

Azt mondod a barátok nem tudnak segíteni, mert ott is van gyerek, na de egy kiló kenyeret sem tudnak venni nektek?

2015. jan. 26. 12:28
 27/62 anonim ***** válasza:
100%
Abszolut semmitek nincs? Liszt, krumpli, tészta?
2015. jan. 26. 12:29
 28/62 anonim ***** válasza:
Facebookon is vannak ilyen helyi ingyenes csoportok, biztos nálatok is van.
2015. jan. 26. 12:31
 29/62 A kérdező kommentje:

Az oviban nincs főzés mert hozatják az ebédet.Így (nem kifogásként)de nem hiszem hogy tudnak segíteni de délután meg kérdezem ezt is.

Barátok már egyszer elmondták hogy nem tudnak segíteni.

Kedves utolsó:Mivel kevés pénzból élütnk eddig nincs semmink.az utolsó tojásból csináltam ma levest.

2015. jan. 26. 12:33
 30/62 anonim ***** válasza:
100%

12:28-as.

Én is így gondolom. Ha minden baráttól (tudom, családjuk van, de talán éppen azért segítenének) 200-300 Ft-ot kérnek, akkor már megoldott a heti kaja. Igaz, csak kenyér és margarin, esetleg egy olcsó virsli, de ez van.

Ha most szorulnak meg először, ahogy írta, akkor bárki segítene.

2015. jan. 26. 12:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!