Ti is rosszul vagytok a sok ősmagyarkodó névtől?
Multinál dolgozom, jópár jobbikos van a cégnél, például most fog az egyiknek Zselykéje születni, ilyen gyerenevek lettek, hogy Emese, Virág, Luca, Orsolya (utólag jöttek rá, hogy ez nem is magyar név :)), Gellért, Róza stb... Mindegyik szülőnek van helye a multinacionális nagyvállalatnál. Mi szerencsére nem név alapján választjuk ki, hogy ki jön be az interjúra.
Mellesleg a multiknál messzemenően tilos a diszkrimináció, a legtöbb ilyen cégnél szigorú etikai politika van. Ezeket a vállalatokat Nyugat-Európából vezetik, ott a keresztnév alapján történő megkülönböztetés bűn az emberek szemében. Azt meg, aki egy Csengét a neve miatt nem hív be, kirúgják...
Én is dolgoztam multinál. Igen ez a policy amit a kirakatba tesznek. A dolgozó ezt hiszi.
Aztán mikor a vezető eljön a fejvadász céghez, előadja, hogy milyen alkalmazottat, kollégát szeretne. Szóban. Mert ha ezt leírjuk, akkor a fennáll a veszélye, hogy ha kikerül, akkor abból botrány lesz.
Elmondja, (bár tudjuk mi ezt magunktól is) hogy az alap dolgok mellett (szakképzettség, nyelvtudás, stb) mit vár:
kb hány éves legyen, kulturáltan nézzen ki (pl tiszta legyen és ne legyen kövér), stb.
Hadd ne mondjak multikat Mo-on, akik a jelölt vallási hovatartozását is meg óhajtják határozni. Na, ezt tudakold meg kulturáltan egy interjún!?! (az ilyen cégeknek pl mi nem dolgozunk)
És igen, jártam már pórul egy KoppányKadocsaBotonddal (nem firtatnám, melyik volt, nem is fontos), aki igen kellemetlen helyzetbe hozott az interjún az ügyfél előtt az ősmagyarkodásával. Azóta úgy vagyok vele, hogy aki hülye haljon meg, de nekem erre nincs szükségem.
Bocs de nem kamuzok, picit árnyaltabban is gondolkodhatnál. Mikor leírtam, már nekem is bevillant, hogy másképp kellett volna fogalmaznom. Arra gondoltam, ha valaki így mit ti, felvállalja és büszkélkedik vele nagy hangon, hogy márpedig ő egy Botonddal nem interjúzik, akkor igenis előveszik és zsebel egy írásbeli figyit.
Nézzétek meg, a Jobbikban hány Tamás meg Krisztina meg egyáltalán nem magyar nevű ember van. Simán beéghettél volna egy Lajossal is az interjún a politikai állásfoglalás miatt. Ugyanakkor simán lehet egy Réka, aki mondjuk Thürmer Gyulára szavaz... Ebből következtetni elég nagy felületességre vall.
Írásbeli figyit? Hol dolgozol te, általános isiben? :))))
A szavazás pedig mindenkinek magánügye.
Nincs bajom a jobbikosokkal, ha kulturáltan viselkednek. (Ilyet még nem láttam, bár igaz, hogy ők mást értenek a "kulturált" alatt, mint én, és az is igaz, hogy csak 2-3 jobbikost ismerek. Az egyik pont a kollégám.)
Nagyon remélem, hogy mire az én gyermekeim felnőnek, nem ilyen buta, begyöpösödött agyú embereken fog múlni egy munkahelyi felvételije.
Szégyen, hogy Te erre még büszke is vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!