Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerinted rosszul választottam...

Szerinted rosszul választottam nevet?

Figyelt kérdés

Mindig is a rövid, különleges, szép jelentésű nevek szerelmese voltam. Szerencsére a férjem is.

Nemrég szültem meg az első gyerekünket, kislány lett. A szülés eleinte jól indult, majd komlikáció lépett fel és majdnem belehalt a kicsi. Szerencsére sikerült megmenteni és már jól van. Ennek örömére a Zoé nevet adtam neki, mert az életet jelent. Tetszik is, de nem azért, mert divat. Már 10 éve is szépnek találtam. A férjemmel ugyan nem ezt beszéltük meg (hanem az Alízt), de rögtön oda volt érte. A nagyszülőknek viszont nem tetszik. A párom nagymamája pedig nem bírja megérteni, hogy nem Zoli. Jobban örültek volna egy Emesének, Katalinnak vagy Boglárkának. Nekünk viszont ezek nem tetszenek. A Boglárka még igen, de úgy hívták a tesóm kutyáját, ezért nem adnám a gyerekemnek. A tesóimnak egyébként nincs a Zoé ellen kifogásuk, pedig az egyikük maradi. Az anyakönyvvezetőnél még nem lett véglegesítve a név.

2014. febr. 18. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:

Amikor először hallottam ezt a nevet nekem is a Zoli név ugrott be.

Azóta már nem lepődöm meg ezen a néven, mert a fiam óvoda csoportjában (kapaszkodj meg) 6 kislánynak volt Zoé neve.

Egyébként nem nekünk kell hogy tetsszen a név, hanem nektek. Ha neked és a férjednek tetszik akkor maradjon Zoé. A nagyszülők idővel megszokják vagy ha mégsem akkor úgyis adnak a lányodnak valami becenevet.

2014. febr. 18. 20:58
 2/10 anonim ***** válasza:
Nektek ez tetszik, számotokra jelentéssel bír. Ha a családnévhez is passzol, nem zavaró (pl kimondhatatlan, vagy vicces), akkor miért ne? Mert a nagyik régi vonalbeli nevet akartak? Persze, akkoriban mindenki Erzsi meg Mari volt. Most 2014 van és ez a ti kislányotok. Lehet, hogy ők nem ezt a nevet adták volna, de a gyerkőcöt így is, úgy is imádni fogják, akkor meg nem mindegy nekik? A helyükben eleve nem is traktáltalak volna benneteket azzal, hogy elmondom a véleményem. Mert nem mérvadó.
2014. febr. 18. 20:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon tetszik a Zoe :). Èn úgy gondolom,h ha neked ès párodnak nagyon tetszik akkor ne hallgassatok másra. Ő a Ti kislányotok! A rokonok,nagymamák meg majd időközben megkedvelik a nevet.
2014. febr. 18. 21:05
 4/10 anonim ***** válasza:
Nem választottál rosszul. Ha nektek tetszik, az számít, a rokonok meg majd megszokják. Attól ugyanúgy fogják szeretni. Csak akkor változtassátok meg, ha Ti ketten gondoljátok, nem a nagymama, tesók. Mi nem kértünk véleményt a kislányunk nevével kapcsolatban, csak közöltük. A Nagyim sem tett megjegyzést rá, csak próbálgatja, hogy lehetne becézni, ami nehéz és nem tetszik :-)
2014. febr. 18. 21:05
 5/10 Miraflorenta válasza:

En is jelentes szerint kerestem nevet a lanyaimnak, kulonleges neveket valasztottunk a parommal. A csaladnak ido kellett mire megjegyeztek, a Dediknek pl le kellett irni. Eleinte volt aki huzta a szajat,h miert nem vmi hagyomanyos nevet valasztottunk,de ugy sem lehet mindenkinek a kedvere tenni. Szerintem ami fontos,h a vezeteknevvel is jol hangzon.

De ez a Ti dontesetek! A tortentek utan pedig jobb nevet,mint a Zoe szerintem nem is talalhatnatok.

2014. febr. 18. 21:06
 6/10 anonim ***** válasza:
Ne másoknak akarj megfelelni! Neked tetszik és jelentése van (ami egyébként szerintem külön tök jó dolog, nem hiszem, hogy eszembe jutna így nevet választani), az apának is tetszik. Akkor?! Szerintem a kislány szeretni fogja, ha egyszer nagyobb lesz és megtudja a történetét, én ettől kicsit különlegesnek is érezném a nevem. :)
2014. febr. 18. 22:59
 7/10 Tica0121 ***** válasza:
Őszinte leszek, nekem nem tettszik ez a név! DE nektek jelentéssel bír, nektek tettszik és ez a legfontosabb. Majd ha a gyereked nagy lesz és megkérdezi, hogy miért lett ő Zoé, akkor el tudod neki mesélni. Nem azt fogod mondan, hogy mert ez volt a divat. Én nem foglalkoznék másokkal, mint ahogy nem is foglalkoztam a saját gyermekemmel kapcsolatban sem. (Lenke lett az anyósom után és Ágnes anyám után, hát vérfolyásig cikiznek minket, hogy hogy lehetett ilyen gáz nevet adni a gyereknek)Ha párod nagyija nem érti a nevet, akkor valami becézést találjatik ki. Pl az én kicsimet Huncutkának hívják sokan, mert az eredeti nevét nem akarják használni. Szóval szerintem igenis jól választottatok! :)
2014. febr. 19. 07:07
 8/10 anonim ***** válasza:
.
2014. febr. 19. 07:31
 9/10 anonim ***** válasza:
35%

Bocs, véletlen elküldtem üresen.

Az adott körülményekhez nagyon is jó név. Főleg úgy, hogy 2014-et írunk. Személy szerint a falra tudnék mászni az öregasszony nevektől, mint pl. Terike, Marika, Jolika, stb. Ezt legalább külföldön is ismerik, ha esetleg ki akartok költözni. Én már csak nemzetközi neveket adok, mert nem tervezek sokáig maradni.

2014. febr. 19. 07:34
 10/10 anonim ***** válasza:
Ne aggódj,bármit félre lehet érteni, a húgom Tímea, ez ugye nem tekinthető újhullámos névnek, a nagyapánk mégsem vágta, mindig Tinikének hívta :)))
2014. febr. 19. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!