Ti is rosszul vagytok a sok ősmagyarkodó névtől?
Nekem is ősmagyar nevem van, nagyon ritka is, és szó szerint szenvedek attól, hogy sehol nem értik elsőre, meg mindig megkérdezik, hogy milyen név, honnan van stb.
Ezért nem adnék olyan ősmagyar nevet, ami fura....azokkal nincs bajom, ami teljesen normális (Levente, Hunor, Ákos, Csanád stb), de vannak olyanok, amitől kitépem a hajam, és ez van többségben. :D
A szappanoperás nevek sem tetszenek, de azért nem, mert az írásmódjuk nagyon eltér az eredetitől és nagyon bután néznek ki :D
Én az ilyen provokatív kérdésektől vagyok a rosszul!!!
Valószínűsítem, hogy az én kérdésem (Berke) ihletett meg.
Egyébként, hogy érdemben is válaszoljak: nem, nem vagyok rosszul a magyar/ősmagyar nevektől, annyira nem, hogy gyermekeim is ilyen neveket kaptak. Én a sok, külföldről átvett névtől vagyok rosszul. De soha senkinek nem szóltam még be ez miatt, és nem is fogok!
Tapasztalatom szerint legalább ennyire divat most a "nemzetközi" nevek adása (a szappanoperás hullám szerintem már kifutott), úgyhogy a játszótéren a sok Boróka és Hunor között nálunk legalább annyi Noel és Kendra szaladgál - a két "tábor" pedig gyanúsan méretegeti egymást :)
Egyébként a régi magyarnak számító nevekből is van nagyon gyakori (pl. Luca, Botond), régebb óta elfogadott (pl. Attila, Boglárka), még mindig ritka (pl. Apor, Zengő) meg sokaknak már elavultnak számító is (pl. Géza, Ilona) - és ez nem a név keletkezési idejétől függ.
Igen, hülyét kapok tőlük!
Pl: Berke, Bíborka, Csanád, Kincső, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!