Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti is rosszul vagytok a sok...

Ti is rosszul vagytok a sok ősmagyarkodó névtől?

Figyelt kérdés
Meg persze a brazil szappanopera hősök neveitől is! Melyik csapja ki nálad a biztosítékot?

2014. máj. 12. 09:59
1 2 3 4 5
 1/43 ivilicious ***** válasza:
70%
A brazil szappanopera nevektől igen, de az ősmagyar nevek tetszenek, én is ott nézegettem ( Kolos, Bátor, Hunor - fiú, ha pedig lány- Bíborka vagy Bíbor ), szépek szerintem..de le lettem szavazva, így végül Kornél lesz a kisfiam :D
2014. máj. 12. 10:01
 2/43 anonim ***** válasza:
67%

Nekem is ősmagyar nevem van, nagyon ritka is, és szó szerint szenvedek attól, hogy sehol nem értik elsőre, meg mindig megkérdezik, hogy milyen név, honnan van stb.

Ezért nem adnék olyan ősmagyar nevet, ami fura....azokkal nincs bajom, ami teljesen normális (Levente, Hunor, Ákos, Csanád stb), de vannak olyanok, amitől kitépem a hajam, és ez van többségben. :D

A szappanoperás nevek sem tetszenek, de azért nem, mert az írásmódjuk nagyon eltér az eredetitől és nagyon bután néznek ki :D

2014. máj. 12. 10:07
 3/43 anonim ***** válasza:
47%

Én az ilyen provokatív kérdésektől vagyok a rosszul!!!

Valószínűsítem, hogy az én kérdésem (Berke) ihletett meg.

Egyébként, hogy érdemben is válaszoljak: nem, nem vagyok rosszul a magyar/ősmagyar nevektől, annyira nem, hogy gyermekeim is ilyen neveket kaptak. Én a sok, külföldről átvett névtől vagyok rosszul. De soha senkinek nem szóltam még be ez miatt, és nem is fogok!

2014. máj. 12. 10:15
 4/43 anonim ***** válasza:
86%

Tapasztalatom szerint legalább ennyire divat most a "nemzetközi" nevek adása (a szappanoperás hullám szerintem már kifutott), úgyhogy a játszótéren a sok Boróka és Hunor között nálunk legalább annyi Noel és Kendra szaladgál - a két "tábor" pedig gyanúsan méretegeti egymást :)

Egyébként a régi magyarnak számító nevekből is van nagyon gyakori (pl. Luca, Botond), régebb óta elfogadott (pl. Attila, Boglárka), még mindig ritka (pl. Apor, Zengő) meg sokaknak már elavultnak számító is (pl. Géza, Ilona) - és ez nem a név keletkezési idejétől függ.

2014. máj. 12. 10:34
 5/43 anonim ***** válasza:
66%
Lehet, hihetetlen, de én egyik névtípustól sem vagyok rosszul. Mindkét kategóriából tetszenek nevek, általában a különlegesebb, ritka neveket kedvelem, de mindig a hangzás a döntő. Persze vannak nevek, amiktől a hideg ráz, de ezek többsége teljesen szokványos, átlagos név, és nem kategóriákra mondom rá, hogy ronda, mert az teljesen értelmetlen lenne. Az "ősmagyarkodás" például teljesen távol áll tőlem, mégis vannak kedvenc neveim abból a kategóriából is.
2014. máj. 12. 11:08
 6/43 Julie S ***** válasza:
33%
A parom nagyon rosszul van toluk. Engem tulzottan nem erdekel, hogy mas szulok miben elik ki magukat. Amugy nem veletlenul biztam a paromra nalunk a nevvalasztast, mert en biztosan olyan kulfoldi nevet valasztottam volna, ami fonetikusan irva is jol nez ki. Es valoszinuleg egyikonk csaladja se orult volna neki. De nekem annyira nem fontos a nev, barmit meg tudok szokni. Az, hogy van egy velemenyem nemelyikrol, mar lenyegtelen, mert nem dorgolom keretlenul senki orra ala.
2014. máj. 12. 11:17
 7/43 anonim ***** válasza:
55%
Mindenki egyedi nevet akart körülöttem a gyerekének.Lettek is cifra nevek,de a legegyedibb és legritkább az én gyermekeim nevei lettek! Réka és Lajos. Na ezekkel nem sűrűn futok már össze mostanság,ha gyereknévről van szó! :)
2014. máj. 12. 11:18
 8/43 anonim válasza:
14%

Igen, hülyét kapok tőlük!

Pl: Berke, Bíborka, Csanád, Kincső, stb...

2014. máj. 12. 11:19
 9/43 anonim ***** válasza:
51%
Nem, én a Melániktól meg a Jázmoniktől meg a Brendonoktól vagyok rosszul. A Koppány típusú nevek sem igazán tetszenek, némelyik már-már tényleg vicces, de fényévekkel jobbak a Vanesszáknál.
2014. máj. 12. 12:19
 10/43 anonim ***** válasza:
58%
Nem vagyok tőlük rosszul, időnként egy-egy megmosolyogtat, de mindenki azt a nevet adja a gyerekének, amelyiket akarja. Nálam az volt a szempont a választásnál, hogy a vezetéknévhez passzoljon, könnyen kiejthető legyen, és viszonylag egyszerű. Nem zavar, ha tucatnév, lassan már úgyis ezekből van kevesebb. Én azt szeretném, ha a gyerekemnek könnyű lenne a nevével, és nem cikiznék érte. Nekem egyébként sem tetszenek a kirívó nevek, de akkor sem hiszem, hogy ezzel terhelném a fiamat.
2014. máj. 12. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!