Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan bűntudatom van, baromi...

Olyan bűntudatom van, baromi rosszul viselkedtem, de elszakadt a cérna. Azt hiszem ki kell írnom, hogy bánt?

Figyelt kérdés

Délután a gyerekeim nagyon kiborítottak. Mentem értük az oviba, előkereshettem a kicsi alvókáját amit jól eldugott. Közben a gyerekek az "ügyeletes" csoportból leléptek, és kóricáltak az oviban. Nagy nehezen bementek a saját öltözőjükbe, de még be se léptem jöttek, hogy a csokit hadd "zabálják" fel(húsvétra csináltak kosarat abba egy nyúl és valami műzli), amikor azt mondtam majd, jött a toporzékolás, jött akkor ma mesét nézünk, arra is azt mondtam, ma nem, ma itthon játszunk valamit, erre jött a következő toporzékolás. Nagy nehezen felöltöztettem-felöltöztek a gyerekek, indultunk haza. Kórusban hisztiztek, hogy de most és azonnal csokit ide. Meg azonnal mesét és akarom. Próbáltam kérdezni mi volt az oviban- hát jó is meg rossz is volt, és ennyi. De mi volt a jó mi volt a rossz arról majd holnap az óvónő beszámol, mert egyik se hajlandó egy kukkot se szólni, hiába kérdeztem.

Aztán megint jött a csokit akarok enni, és akkor is megeszem... Erre elpattant bennem valami. Itthon az összes csokit ami itthon van hozzájuk vágtam(van vagy 7tábla csoki, meg nem is tudom mennyi nasi), és a kosárkájukban lévő csokit meg kellett enniük, az utolsó morzsáig, az addig eszed amíg ki nem hányod, erre vágytál felkiáltással.

Baromira rosszul esett, hogy így viselkednek, minden akarok, és nem kérek, add már, akarom, és a "nem" "mást" stb választ kapják akkor úgy viselkednek, hogy az élettől is elmegy a kedvem.

2014. ápr. 16. 19:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%
Kicsit megnyugodtam, hogy nem csak nálunk vannak ilyen napok. :D
2014. ápr. 16. 19:40
 2/19 anonim ***** válasza:
13%
ne haragudj de ez nagyon rossz büntetési technika volt.... Mondjuk szerintem nem is kéne ennyi csiokit otthon tartani de ez az én véleményem amit sajnos a saját egészségem kárán tanuzltam meg.....
2014. ápr. 16. 19:42
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
Mi még nem tartunk ebben a korban, de hasonló habitusu ember vagyok, mint te, ezért előre is félek tőle. Szinte látom magam, ahogy rinyálnak a csokiért, én meg fogom és kivágom az első konténerbe hazafelé jövet, és akkor már lesz ok is a hisztire... és nem azért, mert tudom, hogy ez a helyes lépés, hanem mert egész egyszerűen nincs cérnám hozzá. Nagyon barátságos, kedves ember vagyok, de a csecsemő kisfiam már most ki tud úgy borítani az órákig tartó sírással, hogy falnak tudnék menni. Ma pl. 10x megfogadtam, hogy nem lesz több (persze, biztos lesz, csak néha péppé durran szét az agyam). Kitartás! Egyszer felnőnek! :)
2014. ápr. 16. 19:44
 4/19 anonim ***** válasza:
36%
Néha én is ki tudok akadni rendesen, de azért ez kicsit túlzás volt.Inkább ordíthattál volna. Mondjuk nálam nem is próbálnának meg toporzékolni, főleg nem nyilvános helyen, mert kiakadnék én is. Nekem hála istennek egyenlőre elég 3-ig számolnom. 5+3 évesek
2014. ápr. 16. 19:44
 5/19 A kérdező kommentje:

Nem is akartam, hogy megegyék.

Ennyi csoki: kedves rokon adta, mert megtudta, hogy nem bírok enni, és valamit ami legalább a cukromat helyben tartja tuszkoljak már magamba- a csokit is kihányom, kezdődik a depim, sok a car az életemben hírtelen, és ilyenkor nem eszek, sajnos van hogy napokig nem tudok enni, vagy amit megeszek azt ki is hányom... na ezért van itthon csoki. Nálunk a nasi az aszalt gyümölcs, friss gyümölcs, és hébe hóba van ilyesmi édesség

2014. ápr. 16. 19:46
 6/19 anonim ***** válasza:
66%
Nem csak neked vannak ilyen gyenge napjaid. Ez minden anyanal szerintem elofordul aki rendesen szeretne nevelni a gyerekeit. Az en lanyom csak most lesz 3 eves de neha a hisztijeivel kikeszit. Ez akkor szokott elofordulni ha elmegy a nagyihoz,aki mindent megenged,akkor alszik ha faradt mikozbe minden nap ugyan akkor alszik delbe is es este is. Ha ott van 1 teljes napot vagy ott is alszik az valami katasztrofa ha haza er. Felesel,neki csoki kell,aludni nem akar. Ha elkapja a hiszti kap a seggere bekuldom a szobajaba ott orditsa ki magat ha jo lesz kijohet. Sirdogal aztan kijon azt mondva hogy mar jo lesz. De ezek csak szavak. Ilyenkor 2 het vissza allitani amit a nagyi 1 nap alatt bele nyomott. Szoval nyugi,az en gyerekem a seggere is kapni szokott,nem csak kiabalok vele. Ne engedj nekik mindent,azzal csak rosszabb lesz. Kitartas,lesz meg nehezebb is ha tanulni nem fognak akarni.....
2014. ápr. 16. 19:48
 7/19 A kérdező kommentje:
Másfél hét után ez volt a harmadik nap az oviban, és katasztrófa. Hozzá szoktak, hogy délelőtt játszó, egy kis csavargás, egy kis pogi, lefekvés előtt egy mese, délután ébredéstől függően banda, vagy mese vagy játszó... Most meg reggel be az oviba du haza... És kicsit nyűgösebben kezelik a dolgokat.
2014. ápr. 16. 19:49
 8/19 anonim ***** válasza:
40%

ha lenyugodtál, akkor bocsánatot kellene kérni a gyerekektől

nem baj, hogy elszakadt a cérna, nem baj, hogy így jött ki a feszültség, de ahogy őket is a bocsánatkérésre tanítjuk, így nekünk is meg kell tennünk

hidd el, nem okoztál maradandó károsodást a lelkükben, de felnéznek rád és a lelked is megnyugszik, ha leülsz és bocsánatot kérsz

2014. ápr. 16. 19:51
 9/19 anonim ***** válasza:
41%

Múlt héten a lányom a boltban játszotta el a szívószálas kakaóval. Én speciel kidobtam... :D Vannak ilyen napok, emberek vagyunk, szerintem mindenkinek elönti néha a sz*r az agyát. Ma hazafelé vágott le az autóban egy "mostakaromésazonnal" típusú hisztit a lányom. Nyomtam egy satufket, és megkérdeztem, kiszáll-e, amíg megnyugszik? Természetesen azonnal csend lett. :)

Meg a bölcsiben is néztek rám ma furán. A lányom konkrétan köszönés nélkül elment mellettem. Amikor utolértem az öltözőben, ráköszöntem, hangosabban, semmi reakció. Akkor rászóltam mg egyszer, megint semmi, mintha a falnak beszélnék. Akkor megfogtam, visszavittem a csoportszoba ajtajába, és megmondtam, hogy próbálja újra... Nem köszönt, elkezdett üvölteni, meg bőgni, hogy de miért nem hoztam csokit... Na, akkor felemeltem a hangomat, és elmondtam neki, hogy így nem viselkedünk. Aztán közöltem, hogy ha így viselkedik, akkor nem kell mennünk húsvéti szöszmötölőre, öltözzön és megyünk haza. Persze itt már érezte a hangomon, hogy nem viccelek, és bocsánatot kért. Mondanom sem kell, az anyukák érdekesen néztek, hogy miért veszekszem vele. :)

2014. ápr. 16. 19:52
 10/19 A kérdező kommentje:

Ha úgy érzem hibáztam, akkor bocsánatot kérek tőlük. Eddig is így volt, most is az lesz, csak higgadok, próbálok...

Most valahogy a józan ész határán túl mentem, és mivel más felnőttel nem tudom megbeszélni, nektek meséltem el, hogy mára a gyerekek:anya 1:0:(

2014. ápr. 16. 19:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!