Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Olyan bűntudatom van, baromi...

Olyan bűntudatom van, baromi rosszul viselkedtem, de elszakadt a cérna. Azt hiszem ki kell írnom, hogy bánt?

Figyelt kérdés

Délután a gyerekeim nagyon kiborítottak. Mentem értük az oviba, előkereshettem a kicsi alvókáját amit jól eldugott. Közben a gyerekek az "ügyeletes" csoportból leléptek, és kóricáltak az oviban. Nagy nehezen bementek a saját öltözőjükbe, de még be se léptem jöttek, hogy a csokit hadd "zabálják" fel(húsvétra csináltak kosarat abba egy nyúl és valami műzli), amikor azt mondtam majd, jött a toporzékolás, jött akkor ma mesét nézünk, arra is azt mondtam, ma nem, ma itthon játszunk valamit, erre jött a következő toporzékolás. Nagy nehezen felöltöztettem-felöltöztek a gyerekek, indultunk haza. Kórusban hisztiztek, hogy de most és azonnal csokit ide. Meg azonnal mesét és akarom. Próbáltam kérdezni mi volt az oviban- hát jó is meg rossz is volt, és ennyi. De mi volt a jó mi volt a rossz arról majd holnap az óvónő beszámol, mert egyik se hajlandó egy kukkot se szólni, hiába kérdeztem.

Aztán megint jött a csokit akarok enni, és akkor is megeszem... Erre elpattant bennem valami. Itthon az összes csokit ami itthon van hozzájuk vágtam(van vagy 7tábla csoki, meg nem is tudom mennyi nasi), és a kosárkájukban lévő csokit meg kellett enniük, az utolsó morzsáig, az addig eszed amíg ki nem hányod, erre vágytál felkiáltással.

Baromira rosszul esett, hogy így viselkednek, minden akarok, és nem kérek, add már, akarom, és a "nem" "mást" stb választ kapják akkor úgy viselkednek, hogy az élettől is elmegy a kedvem.

2014. ápr. 16. 19:33
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Óvatosan a nagy csokizabálással. Nem vicc, amit írok, bár tuti lesz, aki lepontoz. Nagyanyám anno, amikor 8 éves volt, kapott valami rokontól csokikat, meg a testvére is. Mamám elcserélte valami játékra az összes csokit a testvérével, és egy este alatt befalta az egészet (húsvétra készültek, szülők a templomban voltak, esti misén). Mire hazaértek, nagyanyám eszméletlenül feküdt. Az orvos nem tudott vele mit kezdeni, azt mondta, ha magához tér másnap, akkor túléli... Értelemszerűen túlélte, mert itt vagyok :) De: majdnem egy napig nem volt észnél. Máig nem tudom, mit okozott nála a csoki, valószínűleg a hirtelen sok cukorral nem tudott mit kezdeni a szervezete.
2014. ápr. 16. 20:28
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja, és most 86 éves lesz, nem cukros, épp minimálisan magasabb a cukra, mint a normális, szóval nem ez jött elő nála.
2014. ápr. 16. 20:29
 13/19 anonim ***** válasza:
0%
A gyerekek neveletlenek es hisztisek. Fogni kell oket vagy a fejedre nonek. Egy kis leckètol nem lesz bajuk. Legalább tanulnak belolle.
2014. ápr. 16. 21:25
 14/19 anonim ***** válasza:
10%

Hát talán nem kellett volna őket csokihoz szoktatni, meg nevelni kéne őket.

Nem vagyok mint az anya, a gyerekem sem minta gyerek, dehogy ilyen patália nincs csoki vagy bármi más miatt az is biztos.

2014. ápr. 16. 22:00
 15/19 anonim ***** válasza:
41%
14-es, akkor te a szerencse fia vagy, ha az óvodás korú gyereked még semmi miatt nem verte ki a patáliát!
2014. ápr. 16. 23:07
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
De volt, hogy hisztizett, de le tudtam nyugtatni, meg tudtam győzni, ha pedig ez nem mentem, beraktam a szobájába és szépen lehiggadt. De nem is tömöm csokival.
2014. ápr. 16. 23:14
 17/19 A kérdező kommentje:

Látom itt leragadtunk a csoki tömésénél: NEM TARTOK MAGAMTÓL ITTHON CSOKIT-SEM PUKIT-KEKSZET MEG AMIT A PIACON ÁRULNAK. AMI ITTHON VAN AZT NEKEM VETTÉK, HOGY HA MÁR ENNI NEM TUDOK LEGALÁBB EGY EGY KOCKA CSOKIT PRÓBÁLJAK MEG LETUSZKOLNI MAGAMBA 24ÓRA ALATT.

HA NASI AKKOR ASZALT GYÜMÖLCS, FRISS GYÜMÖLCS, JOGHURT, GABONAPEHELY-MŰZLI ÉS NEM CSOKIIIII! NINCSENEK RÁSZOKTATVA A CSOKI EVÉSRE.

Az, hogy tegnap elszakadt a cérna mindenkinél, ők sipákoltak, hogy meg akarják enni, én meg beléjük tömtem a nyuszit az nem volt szép húzás, és a kicsik reggel mondták is, hogy nem jó a pocakjuknak, mert becsokiztak. És lehiggadva, ma mindenki szépen tette a dolgát. Nem volt hiszti semmiért. Megkérdezték, hogy játszhatnak e amíg nem indulunk az oviba, megkérdezték mikor megyek értük... Nyugi van.

2014. ápr. 17. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:
83%

4-es válaszoló vagyok!

Azért nem kell ekkora feneket keríteni ám ennek az egésznek!Mostanában csak azt hangoztatják, hogy nem szabad a gyerekeket így-vagy úgy fegyelmezni, fenyíteni, mert az ő kis lelkiviláguk.....blabla

Egy gyerek akkor is tanulja már meg, hogy nem toporzékolok, nem hisztizek, nem AKAROK, hanem szeretnék Anyukám!Lehet? Ha tőlem nem szépen kérnek a gyerekeim, meg sem hallom.Ha ott áll mellettem, és 20* elmondja, hogy adjál inni, nem kap.Ha észbekap, és 21*rre azt mondja: Anya kérek szépen inni, akkor kap.DE én sem azt mondom, hogy Pakoljál már össze, vagy hagyd már abba a hisztit, henem Légyszíves!

Nekem egyszer hisztizett a lányom a boltba, miután 4 db 100-ast dobtam a lovacskába, hogy még!Ordított, mint a sakál.Mivel jönni nem jött, hazahúztam a hónaljam alatt, bár mindenki szar anyának nézett útközben.Hazaértünk, elmondtam neki, hogy ezt így nem tűröm el!Nem vagyok hajlandó ilyen hisztis gyerekkel mégegyszer boltba menni.Megkérdeztem, hogy miért tette? Azt mondta, hogy fáradt és aludni akart!Azt mondtam oké, akkor szépen lefekszel, és alszol.Bement, lefeküdt, és azóta ilyen nem fordult elő.Volt, hogy annyira hisztizett, hogy nem megy bölibe, hogy hányt, én meg fogtam, és nyakon öntöttem egy pohár vízzel.Figyelmeztettem többször: Ha nem hagyod abba, és nem nyugszol le, akkor hideg vizet kapsz.Meg sem hallotta, csak ordított, hányt, és tépte a haját.azóta sem volt ilyen több.

Bocsi, hogy ilyen hosszú, csak nem kell itt mindenkivel foglalkozni! Nekem pl. most 5/6 tábla csokim van itthon, és?Nem adom oda nekik az összeset.

Higgadj le, legyél határozott!Ne hiszti közben törjön el a mécses, hanem utána, ha lerendezted, akkor magadban dühöngj.

( Egy sima, átlagos anya, akinél van otthon 5 tábla csoki, és akinél szintén szakadt már el a cérna) :)

2014. ápr. 17. 08:44
 19/19 anonim ***** válasza:
Hülyeség, hogy azért hisztiztek, mert csokihoz vannak szokva. A tapasztalataim alapján pont az ellenkezője van. 2.5 éves lányom szinte soha nem kap csokit, de ha megyünk a boltba, akkor tuti valami egészségtelen vackot akar vetetni. Amikor mondom, hogy nem, akkor jön a hiszti. Múltkor olyan fetrengős hisztit vágott le, hogy azt hittem megfojtom. De inkább leguggoltam hozzá és próbáltam elmagyarázni, hogy menjünk el a bolt végébe és ott választhat neki való ennivalót.
2014. ápr. 21. 02:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!