Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Figyelt kérdés
Szóval, elég bonyolult a történetem. 20 hetes terhes vagyok. A babám 2,5 héttel le van maradva a fejlődésben, kevesebb a magzatvíz, + túl vagyunk egy baromi rossz afp eredményen, egy részleges lepényleváláson. Folyamatos controll alatt van a terhességem. Voltunk kromoszóma vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Fejlődik, nő a baba, már érzem mozogni is. 1 hónapja a rossz eredmények miatt minden orvos azt mondta, hogy el fog halni a terhességem, de nem így lett. Él, fejlődik, igaz, hogy le van maradva, de szépen nő, és tartja ezt a 2,5 hetet, tehát nem nő a lemaradás, mondhatni arányosan nő. Hetente ellenőriznek ultrahanggal. Most azonban majd 2 hét múlva kell mennem legközelebb. Akkor beszéljük át az orvossal, hogy mi legyen. Azt mondta, hogy van még remény egészséges babára, (hiszen nem tudják kimutatni, hogy beteg lenne) de abba sem lehetünk biztosak, hogy mégsem lesz az. Ők tesznek majd javaslatot, hogy kihordjam a terhességet, vagy megszüljem, de nekem kell majd eldöntenem. Enyém a végső szó. Van már egy egészséges 3 éves kisfiam. Hogy lehet helyesen dönteni egy ilyen helyzetben? Egyáltalán mi a helyes döntés?
2014. ápr. 25. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/76 anonim ***** válasza:
12%
Így utólag sem érzed gáznak, hogy el akartad vetetni? Mennyin múlott az élete, anyuka döntéséből, mert LEHET, hogy beteg? Szerintem kicsit visszás, hogy itt röpködsz, hogy Bercel lesz a neve. Inkább Mázlinak kéne hívni.
2014. szept. 12. 10:47
 62/76 A kérdező kommentje:

Szerintem meg az a tök gáz, hogy idejössz okoskodni úgy, hogy fogalmad sincs arról, hogy min mentünk keresztül. Fingod nincs róla, hogy milyen érzések, gondolatok, félelmek kavarogtak bennem. Egyáltalán az egészről nincs halvány lila gőzöd sem. Mellesleg ha elolvastad volna normálisan a kommenteket akkor láttad volna, hogy azt is leírtam, hogy nem szeretném feladni a babát pusztán az orvosi vélemények alapján. Csak mondjuk mikor 16 hetes volt, a doki azt mondta biztosan nem lesz gyerek ebből a terhességből, majd utána kitalálja hogy mégis... Ezen gondolozz el, hogy hogyan dolgoztad volna fel.

Esetleg pedig aki olvassa még, augusztus 7-én megszületett Berci. 1260 gr 40 cm lett. Megcsászároztak mert már egyáltalán nem nőtt. De egészségesnek tűnik, és jól van. Pár nap és mehetünk haza a kórházból.

2014. szept. 18. 12:23
 63/76 A kérdező kommentje:
A méhlepénnyel volt a gond, nem a babával.
2014. szept. 18. 12:25
 64/76 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező- ne foglalkozz a 61-es hozzászólóval- szerintem is rosszindulatú és kegyetlen a véleménye.

Mi sokan mások viszont drukkotunk értetek, és én is szívből gratulálok a pici legénykéhez!!! 1260garmmal született? HÁnyadik héten? Most már mekkora?

Nagyon jó egészséget kivánok Neki és a szüleinek is. Sok sok erőt és gyors gyarapodást!!!

2014. szept. 18. 13:05
 65/76 A kérdező kommentje:
34. héten született végül. Most már 1930 gr. :-)
2014. szept. 18. 15:02
 66/76 anonim ***** válasza:
Óh, egyem meg, egy maréknyi kis manó! :) Szívből gratulálok és nagyon jó egészséget, sok boldogságot kívánok! Hipp-hopp meg fog nőni a legényke, majd meglátod! Rosszindulatú emberek mindig vannak, ne vedd a szívedre. A lényeg, hogy jól döntöttetek és mostmár végre kedvedre ölelgetheted a kisfiadat! Gondolom a tesója is várta már haza nagyon... :)
2014. szept. 18. 20:02
 67/76 anonim ***** válasza:
hogy vagytok kérdező?
2014. szept. 24. 22:27
 68/76 anonim ***** válasza:
Csak végigolvastam a kérdést és a válaszokat, mhogy vagytok Kedves Kérdező? Rendben van a baba? Már a kérdésnél eszembe jutott egy barátnőm aki pontosan ugyanebben a cipőben járt, a baba kicsi volt, őt is folyamatosan megfigyelték, és végül HELLP szindrómával császárral szült 33 hétre (kb 1200g-os babát), gyönyörű egészséges kislánya van, ha időben olvasom a kérdésedet, biztos leírtam volna ezt. Gratulálok :)
2015. jan. 20. 08:51
 69/76 A kérdező kommentje:
46 nap kórház után mehettünk haza, szept 22-én. Ma már lassan 4,5 kg-os Berci. Egészséges. Gyönyörűen fejlődik. A tesójával imádják egymást, én pedig minden nap hálát adok értük. :)
2015. jan. 20. 13:00
 70/76 811 válasza:
Gratulálok! jó egészséget, és minden jót!!! :)
2015. jan. 20. 20:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!