Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Figyelt kérdés
Szóval, elég bonyolult a történetem. 20 hetes terhes vagyok. A babám 2,5 héttel le van maradva a fejlődésben, kevesebb a magzatvíz, + túl vagyunk egy baromi rossz afp eredményen, egy részleges lepényleváláson. Folyamatos controll alatt van a terhességem. Voltunk kromoszóma vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Fejlődik, nő a baba, már érzem mozogni is. 1 hónapja a rossz eredmények miatt minden orvos azt mondta, hogy el fog halni a terhességem, de nem így lett. Él, fejlődik, igaz, hogy le van maradva, de szépen nő, és tartja ezt a 2,5 hetet, tehát nem nő a lemaradás, mondhatni arányosan nő. Hetente ellenőriznek ultrahanggal. Most azonban majd 2 hét múlva kell mennem legközelebb. Akkor beszéljük át az orvossal, hogy mi legyen. Azt mondta, hogy van még remény egészséges babára, (hiszen nem tudják kimutatni, hogy beteg lenne) de abba sem lehetünk biztosak, hogy mégsem lesz az. Ők tesznek majd javaslatot, hogy kihordjam a terhességet, vagy megszüljem, de nekem kell majd eldöntenem. Enyém a végső szó. Van már egy egészséges 3 éves kisfiam. Hogy lehet helyesen dönteni egy ilyen helyzetben? Egyáltalán mi a helyes döntés?
2014. ápr. 25. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/76 anonim ***** válasza:
Csak a kérdést olvastam. Nekem az a véleményem, hogy ha nem tudom, hogy beteg, akkor egész biztos, hogy nem vetetném el. Mármint nem szülném meg idő előtt. SENKINÉL nem tudják teljesen kizárni a betegséget, a magzatvízvétel is csak asszem a 4 leggyakoribb géhibát szűri, ezen kívül még többezer fajta betegséggel születhetünk. Sőt, születés után évekkel is kiderülhet bármi, vagy bármely életkorban.
2014. ápr. 29. 08:30
 42/76 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy milyen betegségekről beszélhetnek, majd 13-án a kontrollon fogja elmondani az orvos. Annyit mondtak, hogy nem tudni, hogy milyen fertőzést/vírust kaptam el, és hogy milyen szövődményeket okozott ez a babánál. Lehet vak, süket, néma, lehetnek idegrendszeri gondok, izombeli problémák, agyi gondok. Most ha megköveztek, ha nem, nem szeretnénk beteg babát. Van már egy kisfiam, és semmi pénzért nem "rontaná," el az ő gyerekkorát, annyira boldog kisfiú, ezt nem adnám fel, akkor inkább 2, babát sem szeretnénk ha ez az ára. Csak a gond az az, hogy ezt a babát sem szeretném csak "úgy" feladni, hiszen tényleg lehet, hogy semmi baja nincsen. Voltam már az istenhegyi klinikán, Hajdu doktornőnél, sőt a Báthory doktor is bent volt. Ők akkor semmi jóval nem tudtak bíztatni. (Jó mondjuk ez 1 hónapja volt, sok vizsgálatnak nem volt még meg az eredménye). Nagyon rossz, mert egyszer azt érzem, hogy semmi baja a babának, egyszer meg kétségbe esek, hogy beteg. És ha betegen megszületik, akkor már nincs visszaút. Örökre hibásnak tartanám magamat, amiért ő is, és mi is szenvedünk. :(
2014. ápr. 29. 08:35
 43/76 anonim ***** válasza:
Szerintem ha megszülöd idő előtt, úgysem fogják megmondani, ha nem volt semmi baja. Majd azt mondják, nem lehet tudni, vagy kamuznak valamit. Örökre bizonytalanságban maradsz. DE tiszteletben tartom a döntésed, mert neked kell felnevelni, ha kihordod.
2014. ápr. 29. 08:41
 44/76 anonim ***** válasza:
Szia! Végigolvastam a kérdésed. Nálunk is lemaradt a nagy. Végülis csak születése óta b12 hiánya van. Már 2 havonta kap szurit,ami pótolja. 2600 gr és 50cm volt születésekor.Most 14kiló és 100 centi. 4 éves
2014. ápr. 29. 10:51
 45/76 anonim ***** válasza:

Ha az Istenhegyi úton sem bíztattak, az elgondolkodtató. Nem vagyok én sem szívtelen- nekem is három gyerkem van- de én sem szülnék beteg babát. A meglévő kicsire is gondolnék én is. HIába írogatunk mi neked bármit- ezt a döntést neked kell meghozni- nem lennék én sem a helyedben. :(

Ha több doki is megerősíti, hogy baj van, és nem csak az, hogy kicsit kisebb, akkor azért elgondolkodnék a terhesség befejezésén még most. Hú- tényleg nagyon nehéz lehet ez- nagyon sajnálom, hogy ezen kell átmenned. :((

2014. ápr. 29. 13:43
 46/76 anonim ***** válasza:
Szia.Mi ujsag?Mondott azota valamit a doki??
2014. máj. 2. 09:25
 47/76 A kérdező kommentje:
Május 13-án kell majd mennem uh-ra, addig már nincs vizsgálat.
2014. máj. 2. 11:53
 48/76 anonim ***** válasza:
Majd írj mi volt, gondolunk rátok !
2014. máj. 13. 09:52
 49/76 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Hátha valaki még olvassa. Voltunk 13-án kontroll uh-n. A baba szépen nő, a magzatvíz mennyisége pedig normalizálódott, a lepény teljesen visszatapadt. Még várunk egy vérvétel eredményére, illetve 27-én van megint egy uh. Ha ezekkel rendben lesz minden, akkor nem indítják meg a szülést, hiszen nincs rá okuk. A babám már nagyon sokat mozog, most 21 hetes méretei vannak. De aggódok. Hiszen sajnos nem tudhatjuk, hogy a lepényleválás, és a kevés víz miatt nem-e károsodhatott a kis agya. Csak reménykedni tudok, hogy minden rendben lesz vele. A mi kis csodánkkal.
2014. máj. 21. 15:14
 50/76 anonim ***** válasza:
48%
Jajj, de jó!!! :-) Harcos típus a Drága! Arra nem emlékszem, hogy kisfiú, vagy kislány? Nagyon szorítok nektek, jó egészséget kívánok!!!
2014. máj. 21. 21:27
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!