Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Figyelt kérdés
Szóval, elég bonyolult a történetem. 20 hetes terhes vagyok. A babám 2,5 héttel le van maradva a fejlődésben, kevesebb a magzatvíz, + túl vagyunk egy baromi rossz afp eredményen, egy részleges lepényleváláson. Folyamatos controll alatt van a terhességem. Voltunk kromoszóma vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Fejlődik, nő a baba, már érzem mozogni is. 1 hónapja a rossz eredmények miatt minden orvos azt mondta, hogy el fog halni a terhességem, de nem így lett. Él, fejlődik, igaz, hogy le van maradva, de szépen nő, és tartja ezt a 2,5 hetet, tehát nem nő a lemaradás, mondhatni arányosan nő. Hetente ellenőriznek ultrahanggal. Most azonban majd 2 hét múlva kell mennem legközelebb. Akkor beszéljük át az orvossal, hogy mi legyen. Azt mondta, hogy van még remény egészséges babára, (hiszen nem tudják kimutatni, hogy beteg lenne) de abba sem lehetünk biztosak, hogy mégsem lesz az. Ők tesznek majd javaslatot, hogy kihordjam a terhességet, vagy megszüljem, de nekem kell majd eldöntenem. Enyém a végső szó. Van már egy egészséges 3 éves kisfiam. Hogy lehet helyesen dönteni egy ilyen helyzetben? Egyáltalán mi a helyes döntés?
2014. ápr. 25. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/76 A kérdező kommentje:
Nem tudom, ki pontoz, én mindenkinek zöld kezet adtam. Próbálok én is reménykedni, abban is hiszek, hogy ha ennyire jönni akar, akkor jönnie kell. De egy beteg baba... Főleg úgy, hogy van már egy egészséges. Nagyon nehéz döntés.
2014. ápr. 25. 16:41
 22/76 anonim ***** válasza:
67%
Milyen ember vagyok?képzeld normàlis és leszarom a pontozàst csak unom ennyi!ne itélkezz normàlis ember is haszàlhatja ezt a kifejezést!!!! 😊
2014. ápr. 25. 16:47
 23/76 anonim ***** válasza:
69%
Ha esetleg nálam azt állapítanák meg, hogy nagyon nagyon nagy a valószínűsége hogy beteg lesz, nem tartanám meg. Van egy gyönyörű, egészséges kislányom, soha nem akarnám elvenni a boldog gyermekkorát (és a későbbiekben a felnőttkorát). A másik pedig, ha a kislányom néha lebetegszik a férjem is és én is olyan idegesek/feszültek vagyunk, hogy néha inkább egymáshoz sem szólunk, nehogy összekapjunk. A házasságunk szinte biztosan rámenne egy beteg babára..
2014. ápr. 25. 17:03
 24/76 anonim ***** válasza:
100%

Elhiszem, hogy a bizonytalanság készít ki a legjobban, ezért én azt mondom, ha nem derül ki TÉNYLEGES rendellenesség, akkor én csak az elmondottak alapján már biztosan nem tudnék idő előtt megszülni egy több, mint félidős babát. Főleg úgy, hogy akár az is kiderülhet, (adja az ég), hogy teljesen egészséges-soha nem tudnám feldolgozni, hogy így mondtam le róla..

Viszont mondok Neked még valamit kedves Kérdező, ami talán reményt adhat: 30-35 évvel ezelőtt még nem volt uh, így a terhességek többségénél ki sem derült, ha a pici el volt maradva, így volt ez nálam is: Édesanyámnak a terhesség kezdetekor övsömöre volt, 36 hétre születtem 1600 grammal, 40 cm-vel, ki tudja, ha végig vizsgálgattak volna, mire veszik rá Édesanyámat... De itt vagyok 33 évesen, egészségesen, 2 csodás gyermek édesanyjaként! Gondolj arra, hogy minden rendben lesz, kívánom a legjobbakat!

2014. ápr. 26. 09:10
 25/76 anonim ***** válasza:
en elvetetnem abban az esetben ha azt mondja a doki hogy nagy esely van arra hogy beteg lesz.mert gondolj bele milyen elete lenne ha nem tudna jarni,fogyatekos lenne stb.igaz mar 20 hetes vagy es szornyu dolog a gyermeked eleterol donteni,de az is szornyu lenne ha latnad a gyermeked szenvedni mert beteg es nemmondtal le rola.ez mindenkeppen nagyon nehez
2014. ápr. 28. 18:59
 26/76 A kérdező kommentje:
Ma voltam a védőnőnél is. Semmi jóval nem kecsegtetett. :( 14 hetesen volt egy köhögős torokfájós betegségem, láz nélkül. Ez 3 hétig tartott. Akkor keletkezett a bevérzés a lepényemen is. És akkor maradt le a baba a fejlődésben. Az mondta a védőnő, hogy sajnos mivel növekedési lemaradást okozott a babánál, nem tudni, hogy milyen más károsodások lehetnek.
2014. ápr. 28. 19:24
 27/76 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobb döntés az lesz, ha elfogadod az orvosok javaslatát! Ők nem elfogultak, képesek józanul dönteni a kérdésben. Bízz bennük, ők a legjobbat akarják.
2014. ápr. 28. 20:21
 28/76 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem a sors tudja, mit csinál!! :)

A barátnőmet is végig kínozták egész teressége alatt!!

Egy erős, stramm nő és hányszor jött ki sírva a vizsgálatokról, mert egyszer azt mondták, hogy lukas a szíve, egyszer az agyában láttak foltokat, egyszer a veséje nem volt rendben...

Megszülte, és egy egészséges lassan két éves szépfiú!

A lányom legjobb kis barátja! :)

A babátok Hozzátok szeretne jönni és bízz benne, hogy nem lesz baja! Érezze, h TE nem mondasz le Róla és nagyon várod!! Ez is segít majd Neki, hogy szépen fejlődjön!

Manapság a még beteg gyerekeken is sikerrel tudnak segíteni, főleg, ha nem is egyértelműen kimutatható a betegség, azaz biztos, hogy nem komoly. :)

Sok boldogságot!

2014. ápr. 28. 20:25
 29/76 anonim ***** válasza:
64%
Az, hogy a baba érzi, hogy az anyukája szereti, és nem mond le róla, még nem segíti a fejlődését. Egy nem várt gyerek, akit az anyja utál, sőt azt tervezi, hogy miután megszülte a vécében, nem mondom inkább mit fog vele csinálni, az is szépen fejlődik, pedig lehet, hogy érzi, hogy nem szeretik.
2014. ápr. 28. 20:38
 30/76 anonim ***** válasza:

Beteg babát én sem tartanék meg, főleg nem egy egészséges gyermek mellé. Vessetek meg érte, de szerintem ez valahol az egész családot tönkreteszi.

Nekem 3 gyermekem van. Krupp, asztma, hörgőszűkület van náluk. Ezek is megviselnek minket, nem hogy egy komoly, maradandó baj.

De a másik véglet: az orvosok is sokszor tévednek. Több kisgyerek is van a környezetünkben, aki betegen született, de semmi nem utalt rá, és olyanok is, akiket riogattak mindennel, de szerencsére egészséges a baba.

Nem lennék a helyedben! Kérd ki minél több orvos véleményét, és csak úgy döntsetek.

Kitartás!

2014. ápr. 28. 20:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!