Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Ti hogyan döntenétek? Beteg baba?

Figyelt kérdés
Szóval, elég bonyolult a történetem. 20 hetes terhes vagyok. A babám 2,5 héttel le van maradva a fejlődésben, kevesebb a magzatvíz, + túl vagyunk egy baromi rossz afp eredményen, egy részleges lepényleváláson. Folyamatos controll alatt van a terhességem. Voltunk kromoszóma vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak. Fejlődik, nő a baba, már érzem mozogni is. 1 hónapja a rossz eredmények miatt minden orvos azt mondta, hogy el fog halni a terhességem, de nem így lett. Él, fejlődik, igaz, hogy le van maradva, de szépen nő, és tartja ezt a 2,5 hetet, tehát nem nő a lemaradás, mondhatni arányosan nő. Hetente ellenőriznek ultrahanggal. Most azonban majd 2 hét múlva kell mennem legközelebb. Akkor beszéljük át az orvossal, hogy mi legyen. Azt mondta, hogy van még remény egészséges babára, (hiszen nem tudják kimutatni, hogy beteg lenne) de abba sem lehetünk biztosak, hogy mégsem lesz az. Ők tesznek majd javaslatot, hogy kihordjam a terhességet, vagy megszüljem, de nekem kell majd eldöntenem. Enyém a végső szó. Van már egy egészséges 3 éves kisfiam. Hogy lehet helyesen dönteni egy ilyen helyzetben? Egyáltalán mi a helyes döntés?
2014. ápr. 25. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/76 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem. Eddig mindenki egy véleményen van.
2014. ápr. 25. 15:51
 12/76 anonim ***** válasza:
100%

Az afp semmit nem jelent, már rég meg kellett volna szüntetni, csak a frászt hozzák vele a kismamákra. A lemaradás meg lehet azért, mert máskor fogant, pl nekem a ciklus 7. napján, végig 1 hetes lemaradással számolt a doki, hiába mondtam neki.

Én nem vetetném el, de neked, nektek kell dönteni!

2014. ápr. 25. 15:51
 13/76 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp végigvinném, ha semmi betegséget nem tudnak bizonyítani, az, hogy 2,5 héttel kisebb nem jelent még semmit. Engem is ilyesztgetrek, hogy pici a babám, 2 héttel volt kisebb, most sem nagy 3 hónaposan,de nagyon erős és egészséges.
2014. ápr. 25. 15:55
 14/76 anonim ***** válasza:

Én nem tudom mit tennék a helyedben, de azt tudom, hogy ha velem ilyen történt volna, mit tettem volna.

Ha azt mondták volna, hogy 100%, hogy beteg a baba, és ezt több, jó nevű szakember is egymástól függetlenül állította volna, akkor én bizony elvetetem. Mert ha én nem leszek, milyen sors vár arra a szegény gyerekre? Idegenek ápolták volna, stb stb...

Ha csak esélyesnek mondják, hogy beteg lehet, akkor több orvost is felkerestem volna, állítsanak fel ők is valamilyen diagnózist.

Mit mondanak mi nincs rendben a babával? Hány orvosnál voltál eddig?

2014. ápr. 25. 15:57
 15/76 anonim ***** válasza:
19%
Hogy törne le a keze annak aki lepontozott!!!!Mire jó ez neked??Ostoba!!! A hibàkért bocsi telefonról vagyok!kitartàs kedves kérdező!!!
2014. ápr. 25. 15:58
 16/76 anonim ***** válasza:
85%
Én megtartanám.
2014. ápr. 25. 16:01
 17/76 anonim ***** válasza:
45%

Törne le a keze???

Milyen ember vagy te, hogy egy ilyen szarságon így bedühödsz?

2014. ápr. 25. 16:15
 18/76 anonim ***** válasza:
100%
Mi a párommal megtartanánk. Nekünk is van már egy 2,5 éves, és a mostani terhességem nekem sem indult simán, végül 17 hetesen voltunk genetikai tanácsadáson, de akkor már megbeszéltük a párommal, hogy bármit mondanak megtartjuk (kivéve, ha valami tényleg nagyon biztos rossz dolgot állítanak), de ott az ultrahangon és eredményekben sem találtak semmit. Így megnyugodtunk, hogy végülis nem kellett döntenünk.
2014. ápr. 25. 16:28
 19/76 anonim ***** válasza:
Mi beszélgettünk ilyesmiről a párommal, mikor kórházba kerültem várandósan és műteni is kellett (magam miatt, nem a baba miatt), hogy ha a babának bármi baja esne, megtartanánk-e. Akkor is és azóta is egy véleményen vagyunk, hogy igen. Amíg ő velünk van és élni akar, mi megtartanánk. Ma már nagyon fejlett az orvostudomány, sokféle fejlesztés elérhető, és anyagilag is állunk olyan szinten, hogy megadjuk neki, amire csak szüksége van. Kihoznánk a helyzetből a maximumot, amit csak lehet, és segítenénk neki, hogy élvezni tudja az életet. A legrosszabb betegségek azok, amelyek az agyat érintik, és ha szellemileg nem ép, akkor végtelenül nehéz az élet (van a családban sérült gyerek, felnőtt), tudjuk. De akkor is, mindenben meg lehet találni a szépet, tartalmasat. Mi ebben gondolkodtunk. KÍvánjuk, hogy neked ne kelljen ilyesmit átélned és minden a legjobban alakuljon, de ne mondj le róla csak azért, mert kisebb az átlagnál és mert egy elavult vizsgálat nem jó eredményt adott! Van remény, nem is kevés, hogy a világon semmi baja nincs!
2014. ápr. 25. 16:33
 20/76 811 válasza:
2014. ápr. 25. 16:35
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!