Mikor jelentkeznek a megrázott baba szindróma tünetei?
Erre pontos adatokat nem találtam a neten, illetve csak annyit, hogy általában napok vagy hónapokkal az esetet követően.
Kisbabám 7 hónapos és tegnapelőtt egész délelőtt nagyon nyűgös volt, sehogy semmit sem akart és idegességemben sajnos kicsit megráztam.. Az egész egy pillanat volt, de azért a feje egyet hátra és előre hanyatlott.. Utána még sírt, de aztán elfáradt és elaludt. Mikor felébredt ugyanolyan volt, mint szokott, nem volt letargikus és étvágya is volt, a kedve is jó volt. Tegnap este (az eset után 1,5 nappal)viszont hányt és ettől nagyon megijedtem, de miután kijött belőle minden, megint jó kedve volt, úgyhogy nem tudom össze kell-e kapcsolnom a megrázással ezt az egyszeri hányást. Azóta minden olyan, mint régen, nem hányt azóta, jókedvű, a kutacsa sem domborodik ki,stb.
Szerintetek nincs ezek alapján semmi baja? De kérlek ne ítéljetek el nagyon, mert így is rettenetesen érzem magam.. Tudom, hogy ez kevés, mert nagyobb baj is könnyen lehetett volna, remélem nem történt.
nem tudok neked válaszolni, de a helyedben levinném az orvoshoz, hogy nézzen rá.
nekem pár éve autóbalesetem volt, nem volt fejtámla így az ütközéstől hátra hanyatlott a fejem. ez csütörtök délben volt, péntek este hánytam. bementem a kórházban, agyrázkódás és mr kimutatta, hogy egy ér megpattant a fejemben. nálam is 1,5 napra rá jött a hányás...
1es vagyok. azért nem mentem el orvoshoz a baleset után, mert azon kívül, hogy fájt a nyakam kicsit, nem volt semmi bajom...
aztán mikor hánytam egyértelmű lett, hogy nincs rendben valami és orvoshoz kell menni. pedig én felnőtt vagyok, nekem már "nem kotyog" az agyam a koponyámban. tényleg vidd el orvoshoz
Én elhiszem, hogy rettenetesen idegesítő a síró gyerek...de attól, hogy megrázod, nem fogja abbahagyni.
Vidd el azonnal dokihoz, te szedj magnéziumot, vasat, és fordulj nagyobb szeretettel a 7 hónapos kisgyereked felé!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!