Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Te vallásosan neveled a...

Te vallásosan neveled a gyermeked?

Figyelt kérdés
2013. máj. 30. 17:12
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
52%

Nekem ez még messze van, de én is elgondolkoztam rajta. A mi sulinkban anno (református általános iskola) nem volt egyáltalán kisebbségi, nagyon szépen voltak megtartva az ünnepek, volt adventi vásár, éjféli Istentisztelet Karácsonykor, ahol a Betlehemi történetet adták elő a gyerekek, meg csomó hasonló jó dolog volt.

Amit nem szerettem, az a kötelező Istentisztelet, hiszen ennyi idősen ki a fene tudta azt áhítattal végig ülni :)

Amúgy nem vagyok vallásos, de 12 év tanulás után én legalább eltudom mondani magamról, hogy ennyivel is többet tudok, mint az ateisták. :)

2013. máj. 30. 18:43
 22/43 anonim ***** válasza:
75%
Azért elég durva tényleg mennyire elvakult a csaj. Ez már manapság annyira brutálisnak tűnik. És ha belegondolsz régen ez volt a normális???!!!!! fúúú
2013. máj. 30. 18:45
 23/43 A kérdező kommentje:
Szerintem ez már félelmetes :/ mármint az idézett kérdésben. És még csak nem is tudja rendesen megindokolni a Bibliából sem. Ez már nem bigottság, hanem tudatlanság...
2013. máj. 30. 18:47
 24/43 anonim ***** válasza:
72%
Pontosan. Ragaszkodik egy elvhez és azzal takaródzik de tudni valójában nem tud róla semmit. Csak épp amit vmit esetleg vkitől hallhatott. És tényleg félelmetes. De szerintem csak egy kislány naiv tudatlanságáról van szó.
2013. máj. 30. 18:50
 25/43 anonim ***** válasza:
67%
Nem semmi képpen sem. A zsidó vallás alapjait ismerni fogja, de mást nem tanítok neki.
2013. máj. 30. 18:50
 26/43 anonim ***** válasza:
50%
Nem olvastam végig de a 10. parancsolatba is bent van, hogy ne paráználkodj. Nem kell ezt különösebben magyarázni.
2013. máj. 30. 18:53
 27/43 A kérdező kommentje:

Érdemes végigolvasni, ennél jóval komplikáltabbak az elképzelései.

De nem akartam eltérni a kérdéstől, csak azért ez eléggé elborzasztott.

2013. máj. 30. 18:55
 28/43 anonim ***** válasza:
81%

Nem, meg sem kereszteltettem őket. Az alapműveltséghez hozzátartozik a nagyobb vallások ismerete, már megvettem ehhez a könyveket, most kisiskolások, úgyhogy már elkezdhetjük az ismerkedést.

Elmondom nekik a véleményemet, hogy én mit gondolok, de nem irányítom őket. Ha valamelyik felnőttként meg akar keresztelkedni vagy templomban házasodna, akkor az az ő joga eldönteni, de külön hittanra nem fogom őket íratni.

2013. máj. 30. 18:58
 29/43 anonim ***** válasza:
Utolsó akkor majd mehet erkölcstanra idei év találmánya ként :)
2013. máj. 30. 19:01
 30/43 anonim ***** válasza:
25%

Azért nem kellett volna lehúzni a válaszom utolsó előtti!

Én szerettem egyháziba járni úgy is, hogy nem lettem vallásos!

2013. máj. 30. 19:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!