Te vallásosan neveled a gyermeked?
Én még fiatal vagyok (17 éves), de református én református iskolába járok első osztály óta.
Szüleim nem vallásosak, de egyházi iskolába írattak, mert úgy gondolták, hogy ott nagyobb a fegyelem és komolyabb a tanítás. Így utólag köszönettel tartozok nekik, mert tényleg sokkal normálisabb társaság található az ilyen iskolákban.
Persze, mint mindenhova, ide is becsúszik pár nem kívánatos gyerek, de sokkal elviselhetőbb, mint máshol.
Hogy a kérdésre is konkrét választ adjak:
A jövőben úgy tervezem, hogy nem fogom vallásosan nevelni a gyermekeimet. De ez még a jövő.
Fintor Zsófia veled értek egyet. Én igaz meg vagyok keresztelve az alap dolgokat ismerem és ennyi. Templomban nem is tudom hány éve nem jártam. Gyerekként velem is megismertették. Én is így fogok tenni. Azért ez egy alap műveltségi szint szerintem. Aztán majd ő eldönti akar-e ezzel tovább ismerkedni vagy sem. Erőltetni nem akarom neki de azért az alapvető dolgokat illik tudni. :)
Az egyházi suli valóban azért is előnyös ahogy előttem is írta vki h bizonyos társadalmi réteget megúszol. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!