Anyukák, miért vágatjátok kicsire a hajatokat?
Rengeteg anyukán látom,hogy amint megszületik a kicsi,a szép,hosszú haját rövidre vágatja.
Oké,praktikusabb,gyerek nem tudja tépni,de nem lenne elég összefogni?Legtöbbet elcsúnyítja a rövid haj.
Férfiak nagy része a hosszú hajért van oda,nem egytől hallottam már,hogy olyan kár a felesége gyönyörű hosszú hajáért...
Öt éve derült ki, hogy pcos-om van, a csípőig érő, göndör, dús hajam csomókban hullott. Akkor levágattam hátközépig érőre. Aztán vállig érőre.
Nem akart összejönni a baba, magam alatt voltam, új cipő nem kellett, irány a fodrász...
Most a nyakamig ér, vasalom.
Szerintem teljesen igaza van annak, aki a változás iránti vágyat írta. Változik az alakunk, új élethelyzetbe is kerülünk az anyasággal, néha pedig egyszerűen csak jó valami újat vinni a külsőnkbe.
Mindenféle hosszúságú hajú ismerősöm, szomszédom, barátnőm van, a hajhossztól függetlenül nők, anyukák, szerető feleségek. Van, aki a fekete hajába szőkét melíroztat, van, aki a szőkét még szőkébbre festeti, én speciel a rézvörös melírozáson gondolkodom.
A hajviselet, szerencsére, ma már egyéni döntés, és nem kell mindenkinek térdhajlatig érő hosszú haj.
Az, meg hogy a hosszú hajtól lesz valaki nőies...hát, elég beszűkült gondolkodás. Mutatnék én neked egy ronda, igénytelen sárkányt, akiben cseppnyi nőiesség sincs, pedig derékig ér a haja.
"de azért én megnézném azt az anyukát, akinek mondjuk 3 gyerek mellett (tegyük fel hogy a 3. ráadásul hasfájós, és pont nem alszik fél óránál többet egyhuzamban) mindig van ideje a hajára is."
Itt vagyok. 30 éves, 4 gyerekkel, 12 éves, 2 éves, és 5 hónapos ikrek. Hosszú, hátközépig érő hajam van. Most nemrég kezdett hullani a hajam, 1 hónapig durva volt, de most már nem is hullik annyira.
És van időm a hajamra. 2-3 naponta mosom, pakolás, szárítás, alkalmanként vasalom. Ez 1 óra alatt megvan. Azért, mert hullik, sosem vágatnám le, mert sajnálnám a szép hosszú hajamat, és attól a hajhullás nem áll meg.
Húúú, 35-ös irigyellek (én írtam azt a választ, amit idéztél)
Nekem csak a hajszárítás 1 óra, d az enyém hosszabb is, meg nagyon sok is van. Mondjuk én viszont nem vasalom. Meg ezek szerint csak én vagyok ilyen bénaság, hogy folyton összekenem, meg utólag jut eszembe, hogy már megint nem kötöttem össze... :D :D
Gratulálok a gyerekeidhez, gondolom nálatok sincsenek unalmas napok, pláne hogy a 3. és a 4. baba egyszerre jött. :) :) :D
Egyébként én is 3 naponta mosom, de nálunk ez tényleg külön szervezést igényel,és aznap már csak fölkötve tudom hordani a hajamat hajmosás előtt.
36-os: nem tudom milyen hajszárítód van,de nekem is sok idő volt száritani,aztán kaptam egy olyat,aminek az elején ilyen fogak vannak,ezzel fésülöm közben,ezzel 15 perc alatt száraz
Kérdező, téged nem szeretne a párod, ha ne adj Isten le kellene vágatni a hajad? Elhagyna? Megcsalna?
Ha ezekre igen a válaszod, akkor menekülj, gyorsan, mert nem szeret igazán!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!