Anyukák, miért vágatjátok kicsire a hajatokat?
Rengeteg anyukán látom,hogy amint megszületik a kicsi,a szép,hosszú haját rövidre vágatja.
Oké,praktikusabb,gyerek nem tudja tépni,de nem lenne elég összefogni?Legtöbbet elcsúnyítja a rövid haj.
Férfiak nagy része a hosszú hajért van oda,nem egytől hallottam már,hogy olyan kár a felesége gyönyörű hosszú hajáért...
Nekem hosszú hajam van, szerencsére nem ment tönkre se a terhesség, se a szoptatás alatt. Valóban meg lehet oldani, hogy ne húzza, tépje a baba, de azért én megnézném azt az anyukát, akinek mondjuk 3 gyerek mellett (tegyük fel hogy a 3. ráadásul hasfájós, és pont nem alszik fél óránál többet egyhuzamban) mindig van ideje a hajára is. Én megértem azokat a nőket is, akik kényelmi okokból levágatják, néha én is ott tartok, hogy de jó lenne, ha 3 perc alatt meglenne a hajszárítás például. Vagy amikor babakajás kézzel hátratűröm a hajam, mert fáradtságomban elfelejtem, hogy tiszta trutyi a kezem, és akkor moshatom ki belőle... na olyankor is gondolkodom a rövid hajon erősen. :D :D
Az meg, hogy a férfiaknak a rövid haj nem tetszik, az erős általánosítás, az én férjem kb félévente előadja, hogy neki mennyivel jobban tetszettem a rövid tűzvörös hajammal. Rengeteg szexis rövid frizura létezik.
És végül (nem megsérteni akarlak, de ez kikívánkozik belőlem), ha egy férfi azért hagyja el a párját, gyermekei anyját, mert annak rövid lett a haja, vagy éppenséggel nincs talpig sminkben minden áldott nap, akkor az a férfi csak menjen is egész nyugodtan, bár erősen elgondolkoznék a saját értelmi képességeimen is, hogy ilyen férfival családot alapítottam.
ez vicces
most hogy mondod eddig fel se tűnt de nekem is van ilyen ismerősöm
sőt nekem is nagy volt a kisértés hogy a kényelemért cserébe levágjam, de ellenálltam :)
Majdnem másfél volt a lányom, amikor levágattam. Nem a gyerek miatt, és nem csutkára. De a hosszú barna hajból rovid szőke kleo frizura lett. Miért? Mert elhagyott a férjem, és meg akartam változni. A nők ilyenek. Változás van az életben, akkor változunk mi is. :)
Most egy éve ilyen a hajam, épp gondolkozom, hogy meg kellene növeszteni. De majd ősszel, nyáron jó ez a rovid.
Én szeretem a rövid hajat, terhességem előtt is sokszor rövidre vágattam. Nekem jobban áll:) ja és marha jó, hogy egy mosás-szárítás-vasalás kb. negyed óra, és jól néz ki a hajam..:)
A másik dolog meg az, hogy te feltettél egy kérdést, elmondták az okokat, akkor miért kell tovább érvelni, hogy márpedig meg lehet oldani. Igen, meg lehet oldani. De van aki nem akarja. Ennyi.
Ez csak haj, egyszerűen nem is értem mit kell vele ennyit foglalkozni...
A hosszú haj a nőesség szimbóluma,ezért.
És a kérdés azért fogalmazódott meg,mert több férfi ismerős is erről panaszkodott,hogy a feelség levágatta a hosszú haját,miközben ő annyira odáig volt érte.
Jajjj, nagyon le leszek pontozva ezért, de nem érdekel, akkor is leírom.
A hosszú haj a nőiesség szimbóluma: igen, ez a nézet még mindig dívik az alacsonyan iskolázottak körében. Bocs, de erről mindig az jut eszembe, hogy volt egy roma osztálytársam általános iskolában, és az ő haját vágatta le rövidre az öreganyja, mert nem akart 14 évesen gyereket szülni, hanem el akart menni szakmát tanulni. Náluk volt ez megszégyenítés, meg a nőiesség szimbóluma.
Egy nőt nem a haja hossza tesz nővé, ha te így gondolod, akkor az már régen rossz. Remélem nem kislányod van, mert komoly hátránnyal fog indulni az életben, ha ilyen elveket nevelsz bele.
Jöhet a lepontozás egész nyugodtan, akkor is ez a véleményem.
Hiába a nőiesség szimbóluma, ha valakinek nem áll jól, vagy utálja...
A kedves férjek meg mondják meg az asszonynak, hogy jobban szerették a hosszú hajat, majd ők lejátsszák. De ne akarj már másokat meggyőzni, mert néhány férfinak ez a véleménye:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!