Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én speciál elítélem azt amikor felelőtlenül tudnak szexelni és elvetetik a picit.Én csak abban az esetben engedélyezném az abortuszt ha erőszakos közösüléssel fogant vagy beteg lenne.
2013. máj. 8. 22:24
 81/112 anonim ***** válasza:
55%
Igenis, ember. Csak különböző fejlődési szakaszokban. Ahogy ilyen fogalmak még: a baba, kisgyermek, kamasz, tini, felnőtt, koros, idős, aggastyán stb Terhességet kényszeríteni szerintem sem lehet senkire: ezt nevezik nem erőszaknak. És ez bűncselekmény. A megoldás: a felelős szexuális élet annak a tudatában, hogy nincs 100%-os védekezési módszer. Most viszont mennem kell, mert vár a kislányom, aki Istennek hála, van nekem. Köszönöm az értelmes vitát, szerencsére senki nem sértegette a másikat, nem durvult el. Folytatnám, de nincs több időm. Mindenkinek szép napot!
2013. máj. 9. 10:25
 82/112 anonim ***** válasza:
93%

Normál esetben ellene vagyok, de ha valakinek 1-2 van a termékeny évek alatt, akkor nem szabad ítélkezni, bántani.

Legyen bárhogy, bármi miatt. (engem pl megerőszakoltak régen, de a kérdező ezt külön kiemelte, hogy akkor engedélyezné, bár ezt bizonyítani sem mindig lehet, főleg, ha pl úgy teszik ahogy velem, hogy bedrogoznak, és akkor nincs nyoma, mivel teszem amit akarnak, meg sem próbálok védekezni, nincs nyoma erőszakos behatolásnak ssem...)

Szóval 1 váratlan kicsi becsúszik:

- sok felnőtt is hangoztatja, hogy a megszakítás védekezés (pedig nem az, elvileg lehetne, de mert vannak akik évekig nem esnek így teherbe, nem jelenti, hogy amúgy biztonságos)

- tini lányok, akik még hiába íratják fel a tabit, akár csak 1 szemet elfelejtenek bevenni

- szintén főleg tiniknél, lecsúszik a gumi, kiszakad mert ügyetlenek és nem tudják használni még (ez a 2 felnőtteknél is előfordulhat,de fiataloknál gyakrabb)

- tényleg ostobák voltak, és a nagy hévben semmit nem használtak...

Lehetne tovább sorolni, de mindenki maga tudja. És aki ítélkezik, kik vagytok ti??

2013. máj. 11. 09:00
 83/112 anonim ***** válasza:
ui: nem olvastam el minden választ
2013. máj. 11. 09:00
 84/112 anonim ***** válasza:
80%

Ja, és még egy. 12 hetesen még nem érzékel fájdalmat a magzat- főleg, hogy általában még eddig sem jutnak el, korábban elvégzik-, mivel nincsenek meg az agyi összeköttetései, hogy érezze. A szíve dobog, ez tény. De ő mg csak egy öntudatlan lény. És így. Igen. Fájdalmak nélkül meghalni jobb, mint nyomorogni. De még ha érez is fájdalmat, (pedig nem kb a 20. hétig) lehet kegyetlen vagyok, de még mindig "jobb" (szükséges rossz) ez, mint szegénységbe szülni, nem etetni rendesen....

Mondom ezt úgy, hogy 2 gyerekem van, nem élünk rosszul. Az abortuszellenes propaganda videók, honlapok pedig nem mindig fedik a teljes valóságot...

2013. máj. 11. 09:19
 85/112 anonim ***** válasza:
0%
15 evese vagyok és terhes lettem :S most micsanaljak? anyueknak nem merek szolni.
2013. máj. 11. 15:25
 86/112 limaia ***** válasza:
90%
Lehet, hogy valakinek nagy a szàja, hogy ahànyszor teherbeesik, megtartaná.elhiszem, hogy valaki igy gondolja, főleg, ha havi 300-400 ezer folyik be a kasszàba...úgy èn is igy gondolnám.2 gyerekem van, az egyik most megy iskolába...nem kevés pénz...a másik 15 hónapos...és havi 120ezerből élünk.nem tudnánk felnevelni most még egy gyerdket..18 éves koráig el kell tartanod.fizetni az iskolát..minden kiadást.és sajnos nekem el kell vetetnem a babámat.ésszerüségböl teszem, ja és védekeztünk!!!!!a férjem fizetését most kezdték el vonni, mert bebuktunk egy hitelt...nehéz volt igy dönteni, de nem lehet csak a szivra hallgatni.lehet, hogy a nagycsaládosoknak sok a kedvezmény...de ha nemlehet érvényesiteni?vagy nem tudod kihasználni? Ha biztos anyagi hàtterünk lenne, beválalnék még több gyereket is...de a bizonytalanba...??? Hogy lehet, hogy később nem tudom, vagy csak szükösen eltartani őket? Igy is rossz, hogy sokszor nem kell mondani dolgokra...imàdom a gyerekeimet, azt is szeretem, aki most a hasamban van még, de nem csak a mostra, hanem a jövöre is gondolnom kkell.ja és kölcsönkértünk a mütétre, mielőtt az lenne, hogy erre van...lehet, hogy leginkább az anyagiakról irtam, de a mai világban minden a pénzről szól..és lehet szidni, meg hasonlók, de jól megfontolt döntés volt, többekkel megbeszèltük, nem hamarkodtuk el!!!!!
2013. máj. 13. 12:18
 87/112 anonim ***** válasza:
0%

Tény, hogy nincs jogom ítélkezni, de nagyon sok a felelőtlen ember, aki úgy megy abortuszra, mint én kenyérért.

Egy biztos: gyereket soha nem lehet megbánni, nekem is becsúszott a lányom, be voltam pánikolva, megtartottam és imádom az életem értelme, ha valami történne vele belepusztulnék, egy gyermek Isten ajándéka, úgy gondolom, egy ránk bízott kis élet aki épp most jött, ki tudja mit tartogat a sors, azóta mégjobban így gondolom.

Utolsó, én biztosan nem vetetném el a helyedben, ahol van 2 ott elfér még egy. Sokkal több a kedvezmény, stb. 3 gyerekes ismerőseim mondják, hogy jobban kijönnek mint kettővel...

Igaz, kik vagyunk mi, hogy ítélkezzünk? De mégis kik vagyunk szintúgy akik rendelkeznek mások életével? Erre senki sem gondol.

2013. máj. 14. 18:44
 88/112 anonim ***** válasza:
43%
2013. máj. 14. 19:31
 89/112 anonim ***** válasza:
6%
Jaj Istenem én elsírtam magam...ne vetesd el a picit! :(
2013. máj. 14. 19:36
 90/112 anonim ***** válasza:
holnap megyünk anyuval a nőgyógyászathoz és megbeszéljük az abortusz a dokival. l15
2013. máj. 14. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!