Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én speciál elítélem azt amikor felelőtlenül tudnak szexelni és elvetetik a picit.Én csak abban az esetben engedélyezném az abortuszt ha erőszakos közösüléssel fogant vagy beteg lenne.
2013. máj. 8. 22:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/112 anonim ***** válasza:
Köszönöm kérdező :-)!! Kívánom neked is, ha még nincs:)
2013. máj. 8. 23:08
 52/112 A kérdező kommentje:

6 hónapos a lányom.:)

Egyszerűen imádom.:)

2013. máj. 8. 23:09
 53/112 anonim ***** válasza:
6%
Ó!!:) akkor nagyon gratulálok!! Kész csajszi:)
2013. máj. 8. 23:14
 54/112 A kérdező kommentje:
De az ám.:) 2 kis fopfival.:)
2013. máj. 8. 23:14
 55/112 anonim válasza:
81%

Ismerősömről egy sztori: Volt két gyereke. Nagyok voltak már. Újraházasodott. Bevállaltak közösen egy gyereket, olyan 5-6 évvel később fogamzásgátló mellett terhes lett. Megtartották. Viszont ez után elköttette magát, de gumit használtak még, biztos ami biztos. Na ezek után terhes lett!!! Kiszakadt a gumi, de nem izgultak mivel el volt kötve. Mégis terhes lett. De nem akarták megtartani, mivel anyagilag sem álltak már olyan helyzetben, és ingyen el is vették volna. Ráadásul ugye 4 gyerek volt már. Menniük kellet ilyen lebeszélgetésre (vagy nem is tudom pontosan mi volt), ahol el kellett mondaniuk hogy miért is akarják elvetetni. Na most mikor amúgy észrevette hogy terhes, már 2 hónapos volt (tekintsünk el attól hogy hogy nem vette észre..mert nem tudom). A lényeg hogy addig húzták az időt az orvosok, hogy kifutottak az időből, és már nem vették el. Ez csak arról hogy többféle módon is lehet védekezni...

Másrészt, én úgy vagyok vele, hogy akinek nincs hova, mire az ne szüljön. Ha már viszont besikerült, legalább akkor van lehetőség az abortuszra, mert mivel is lenne jobb a gyereknek, ha megszületik a semmire..se anyagi háttér, se stabil család..semmi. Az sem megoldás ha éhen hal. Attól eltekintve hogy néhány ember orrba-szájba tud szexelni, védekezni meg nem.. az már az embert minősíti. Mellesleg az hogy valaki 15-16 évesen terhes lesz az sem pozitívum, viszont akkor ha úgy van a dolog vettesse el, mert egy 15-16éves még gyerek..gyerek ne szüljön gyereket( bár itt gyanús hogy a szülői nevelés is hiányos általában). Én is úgy voltam vele, hogy ha 18-20 évesen terhes lennék, mivel még fősulira jártam, anyámnak nem akartam volna gyereket szülni (hogy ő tartson el), az egy dolog hogy stabil kapcsolatom volt, mégis elvetettem volna. em akartam volna hogy a gyereke a semmire szülessen meg. Meg lehet kövezni.. de biztos hogy nem tartottam/tartottuk volna meg. Láttam barátnőmet milyen az ha olyan családban nőnek fel, ahol a pénz ritkán látott dolog, úgy hogy 5en voltak testvérek, hát én ilyet nem szeretnék a gyerekemnek. Ha nem engedélyeznék az abortuszt, az sem lenne megoldás, mert akkor halomra születnének a gyerekek, vagy éppen más megoldást keresnének az emberek hogy ne maradjon meg a baba (nem a védekezésre gondolok, ha nem pl saját magukban tennének kárt, vagy lennének illegális abortuszok). Nem megoldás az ha megszüntetik az abortuszt, mert semmivel sem jobb az ha 4-5gyerekes családok úgy élnének mint cigányok, mert véletlenül becsúszott még egy-kettő nem kívánt terhesség, ami nem feltétlenül a két ember hibája. Nyilván kellenének korlátozások, de amíg ez nincs, addig ez van.

Aztán most lehet lepontozni, de ez az én véleményem.

2013. máj. 8. 23:19
 56/112 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszodat.
2013. máj. 8. 23:22
 57/112 anonim ***** válasza:
100%

Világéletemben abortuszellenes voltam. Sőt, most is az vagyok.

És itt jön a nagy DE...

Már voltunk olyan helyzetben a férjemmel, hogy az orvos feltette a kérdést, vállaljuk-e úgy is, hogy beteg... nem bírom leírni a sztorit, még mindig nem. Na mindegy. Szóval egyik kisfiamról van szó, és egy esetleges komoly bajról, amit magzati korában megállapítottak. A szívem összetört, és attól kezdve rémálom volt minden UH és az egész terhesség, de nem volt kérdés, hogy megtartsuk. Azóta azt mondom, az ítélkezzen, aki már megpróbáltatott, és kitartott az elvei mellett... vagy még az sem!

Mert könnyű beszélni, dobálózni a szavakkal, hogy "én ebben meg abban a helyzetben sem tenném meg..." Nem tudhatjuk, hány és hányezer féle helyzet van.

Na csak ennyit. A kisfiam mindenesetre helyrejött, Istennek legyen hála érte.

2013. máj. 8. 23:35
 58/112 anonim ***** válasza:
96%
Az abortusz jó dolog, amikor az ember olyan helyzetbe kerül, hogy ez az egyetlen jó megoldás. Ítélkezni pedig nem szabad. Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, amikor ezt "jobb" választani.
2013. máj. 9. 05:35
 59/112 anonim ***** válasza:
100%

Ez eleg vitatkozos tema;)

Lesz pro es kontra boven. En csak azt szeretnem hogy ne keruljek/keruljunk ilyen helyzetbe. Van ket kislanyom es most tetettem spiralt.

Szerintem epp eleg baj egy nonek ha ilyen dontest kell hoznia.

Bar ismerek olyat is aki ugy jar 2havonta abortuszra mintha csak egy etterembe ugrana be...de nem messze tolunk egy "no"nek nevezett allat ,megszulte a babajat a bozotba , betekerte ruhanemube es bezacskozta!!!

hat azt szenvedest kepzeld el annak a picike ujszulottnek akinek igy kell meghalnia!!!

NA EN EZT ITELEM EL!!!

Nem mondom mit csinalnek vele...

2013. máj. 9. 07:47
 60/112 anonim ***** válasza:
21%

Végigolvasva ezt a sok választ, egyszerűen le vagyok döbbenve. 2 dolog különösen fájó nekem: az egyik, hogy "Jobb a gyereknek, ha inkább meg sem születik, mintsem hogy nélkülözzön". Ezt komolyan gondolják emberek? Jobb neki meghalni, minthogy azt az esélyt, amit NEM az apja és az anyja adott neki, ő is megkaphassa? Csak gazdag családoknak lehessen gyereke? Tehát akkor aki nem a budai hegyoldalban lakik, az ne alapítson családot? A szegénység nem betegség! Hamis az a kép, hogy a (nagy)család egyenlő a szegénységgel. Nekem is 3 gyerekem van, pedig tanár vagyok. A férjem pedig rokkant nyugdíjas 4 órás állással.

A másik: "Jó dolog az abortusz." Hát jó dolog kínhalálra ítélni a leggyámoltalanabb teremtést, aki az anyaméh védő oltalmába lett beleoltva? Ez tényleg jó dolog? Elpusztítani azt, akit szeretni kellene? mert arra vágyik és ő maga is szeretetet hoz? Az agyvérzéses nagymamát nem kellene akkor megölni? Mert ő is törődést igényel? És csak viszi a pénzt? Emberek, nők, anyukák! Hol a hatát???

2013. máj. 9. 08:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!