Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az abortuszról?

Mi a véleményetek az abortuszról?

Figyelt kérdés
Én speciál elítélem azt amikor felelőtlenül tudnak szexelni és elvetetik a picit.Én csak abban az esetben engedélyezném az abortuszt ha erőszakos közösüléssel fogant vagy beteg lenne.
2013. máj. 8. 22:24
 61/112 anonim ***** válasza:
95%
Az abortusz nem jó dolog (mi a fene lenne jó egy invazív beavatkozáson) hanem időnként a szóba jövő megoldások közül a kisebbik rossz. Semmi esetre sem támogatnék semmiféle szigorítást.
2013. máj. 9. 08:46
 62/112 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván a "jo dolog" kifejezést nem szó szerint kell érteni. Jo, hog donthetek arról, hogy megtartsak e egy nem kívánt terhességet. Lehet gyilkosságnak nevezni, lehet "születés szabályozásnak". Nyilván a gyereknek nem jo az abortusz, hiszen az elet lehetőségét veszik el tőle. De olvasni itt gyerekeket, fiatal felnőtteket, akiknek a gyerekkora olyan nyomorúságos, hogy talán jobb lett volna, ha az abortusz mellett dönt a szulo. Nem csak anyagi okból - ha a nőnek önmagát eltartani sincs pénze- de érzelmileg is, ha valaki képtelen szeretetet es törődést adni.
2013. máj. 9. 09:01
 63/112 anonim ***** válasza:
21%
Istenem! Magyarországon 12 hetes korig végzik el a beavatkozást. Egyszer kellene csak megtenni annyit, hogy pontosan, minden részletre kiterjedően elolvassátok, netán megnézitek, mint pusztul el az az ártatlan kis élet. Konkrétan, hogy milyen orvosinak nevezett módszerrel ölik meg, no, hát nem lehet ezt máshogy kifejezni. 12 hetesen mindene kifejlődött már, az idegpályák is készek. Pontosan képes tehát érzékelni a fájdalmat... Engedje át magát teljes mértékig mindenki a vizuális "kalandnak" és képzelje el, milyen lenne, ha ezt a beavatkozást vele, netán életben hagyott és megszült, szeretett gyermekén végeznék el. Ugye, hogy nem mennétek bele? Az ember látó típus. Információink java részét vizuális úton szerezzük, ezért mondom, hogy gondoljatok bele, miről is beszélgetünk. Orvosi, tudományos tény, pláne, mióta képalkotó módszerek állnak rendelkezésre, pl. az ultrahang, hogy az abortusz során egy embert ölnek meg az állítólagos orvosok. Széttrancsízozással, vákuummal, kanalazással, babafej-összeroppantással... Rettenetes. És ez jó volna? Vagy akár csak a kisebbik rossz? Tényleg? Kérdés, hogy kinek a szempontjából. Szegény pici emberke nem tud védekezni. Tiltakozna, menekülne, de nem tud. Én minden abortuszra vállalkozó nővel végignézetném, mit tett a saját gyerekével. Olyan fejlett a technika, biztos megoldható lenne. Akár utólag is, de inkább előtte. Állítólag a nők 70%-a gondolta meg magát abortusz előtt, akik hallották a babájuk szívhangját. Gondolkozzatok...
2013. máj. 9. 09:18
 64/112 anonim ***** válasza:
90%
Provokatív vagy utolsó. Akinek az abortusz az gyereken megoldás, azt nem fogod tudni eltántorítani semmivel.
2013. máj. 9. 09:24
 65/112 anonim ***** válasza:
100%
Gyereken - egyetlen akart lenni.
2013. máj. 9. 09:25
 66/112 anonim ***** válasza:
60%

Egyébként biológiai szempontból nézve is minden, csak nem természetellenes... ugye az ivaros szaporodásnak két alapvetően eltérő formáját-stratégiáját látjuk a természetben, az egyik a nem ivadékgondozó élőlények (a törzsfejlődésben a hüllőkig ez kb az általános) ahol az élőlény lerak akkora tömegű petét/ikrát/tojást (általában több százat) ami vakvéletlen-alapon is biztosítja a faj túlélését... itt az élőlény ezután elég gyakran elpusztul a pete/ikra lerakása után, hisz biológiailag betöltötte a szerepét a faj további létezésében. Ez kb a halakig általános... a halak egy része, kétéltűek-hüllők már általában tovább élnek, több részletben kevesebb tojást raknak életükben, és vagy ivadék-gondoznak valamennyire (krokodil pl) vagy nem (teknősök pl.)

Az ivadékgondozó fajoknál viszont (madarak, emlősök) a szülők élete a tojásrakás illetve a szülés után is kulcsfontosságú a faj szaporodása szempontjából, tehát ott alapösztön az önreprodukció szabályozása annak érdekében, hogy a rosszkor jött szaporulat ne veszélyeztesse a szülők életét, így azoknak optimálisabb időben legyen módjuk fajt fenntartani. És hát ami a madárnál a tojások magára hagyása (nem költi ki, nem kotlik), a nyúlnál meg a tigrisnél a rosszkor jött alom felfalása, embernél annak humanizált módja a fogamzásgátlás és a művi abortusz.

2013. máj. 9. 09:35
 67/112 anonim ***** válasza:
26%
Hogy az abortusz humanizált szaporulat-szabályozás lenne, természetesen tagadom. Nem azonosulok kedves utolsó a gondolataiddal, mert én úgy gondolom, az ember nem azonos minőségű élőlény az állatokkal. A természetes szelekció jelenségét nem tagadom, de hogy az ember a saját gyermekér humánus okokra hivatkozva ölje, ölesse meg, azt elképesztőnek tartom. Hazug, ha úgy tetszik álliberális az az álláspont, amelyik jogot csak az anyának ad ebben a vonatkozásban, a magzatnak pedig nem. + gyerekes anyukaként mondom, sosincs alkalmas idő semmilyen tekintetben a gyermekvállalásra. De tökéletesen alkalmatlan sem. Én csak annyit mondtam és ezt fenntartom, hogy nézze meg minden nő, lássa a saját szemével, hogy mit tett. Mi ez ahhoz a szenvedéshez képest, amin a magzat megy keresztül. Ha ez provokatív, akkor legyen az. Ha az igazság megosztó, legyen az. Ha ebben a körben 0%-os az álláspontom, akkor legyen az. Én is meggyőzhetetlen vagyok. Miért nem azokat az érveket gyűjtjük itt együttes erővel, amik minden embernek esélyt adnak az életre? Miért nem azt vesszük számba, hogyan vállaljuk a gyermekeinket, és nem azt, hogyan és miért ne? Egyébként pedig: ha tiltott beavatkozás lenne az abortusz, akkor hidd el, nem is lenne ennyi belőle. Amíg benne van a fejekben ez az eljárás, mint lehetőség, addig nem is fognak az emberek felelősen élni a szexualitás lehetőségével. Mert tudat alatt számítanak erre a végső "megoldásra". Végül pedig: ez az oldal egy anonim fórum és a kérdésben is az hangzott el, kinek mi a véleménye. Én is leírtam, ahogy bárki más. Csak annyit tettem, hogy válaszoltam a kérdezőnek.
2013. máj. 9. 09:53
 68/112 anonim ***** válasza:
Elnézést: 3 gyerekes akart lenni.
2013. máj. 9. 09:54
 69/112 anonim ***** válasza:
97%
De megis hogy kellene jogot adni a magzatnak? Hogy lehetne a nőt kötelezni a terhesseg kihordasara? Milyen világban élnénk, ha nem lenne meg az önrendelkezési jogunk? A magzat hogy rendelkezne magáról??? "Igen, meg akarok születni, azt akarom hogy anyám neveljen, oldja meg." .???
2013. máj. 9. 09:57
 70/112 A kérdező kommentje:
És az anyának,hogy van joga megölni a gyermekét?
2013. máj. 9. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!