Mi a véleményetek az abortuszról?
Ha nem bírja a gyomrod, akkor ne nézegess ilyeneket. Én soha nem nézk ilyesmit, mert nem bírnám végignézni.
A véleményem az abortuszról az, hogy bizonyos esetekben jobb, ha elvetetik a magzatot. Én pénzbírsággal büntetném azt a nőt, aki abortuszra megy (kivétel erőszak, és egészségügyi probléma akár a mama akár a baba részéről, de ezekről van hivatalos papír, rendőrtől dokitól, nekik nem kellne fizetni). De a többi felelőtlent megbírságoltatnám. Máskor 2x meggondolná, és nem lenne tök szokványos a mindennapi több száz abortusz.
Én személy szerint soha nem tudnék abortuszra menni. Nem néztem ilyen filmeket, de nem is akarok.
De van amikor inkább az abortusz, mintsem a gyerek tönkre menjen és egy életen át szenvedjen.
A véleményem változó, helyzettől függ. Alapjáraton elítélem, DE vannak helyzetek, mikor az abortusz egy "szükséges rossz".
Engem pl fiatalon megerőszakoltak, eszembe sem jutott megtartani a babát, sem megszülni és örökbe adni, egyetlen járható út az abortusz volt. :(
DE, ha valaki "hobbiból" esik teherbe és úgy megy abortuszra, azt elítélem.
Szia!
Mély szomorúsággal olvasom azon hozzászólásokat, melyek az új élet halálra ítélésével rokonszenveznek.
Nem szeretnék mélyreható filozofálásba bocsátkozni, csupán leírom azt, amit TUDOK. Nem sokkal ezelőtt váltam mélyen hívő
emberré, legfőképpen a számtalan közvetett, tudományosan megalapozott bizonyítékok hatására Isten létezését illetően. Mára
már semmi kételyem sincs felőle, hogy Ő létezik, és mérhetetlen szeretettel teremtett meg minket. Isten szemében minden
ember egyelő, az átlagember, a kormányfő, az iszákos hajléktalan, az afrikai bennszülött és a fogantatáskor születő
csodálatos új élet is. Az emberi élet a fogantatás pillanatában kezdődik és ugyanolyan teljes értékű ember, mint bárki más.
Isten szemében az abortusz az egyik legsúlyosabb, legförtelmesebb bűn, a népirtás legális fajtája. Naponta a világban több
mint 126000 legális abortusz történik, nem beszélve a feltételezhetően legalább ugyanennyi illegálisról. Vallásosnak sem
kell lenni, hogy belássuk: minden Igaz ember mélységesen elítéli a gyilkosságot. Az erőszak rettenetes dolog, mégsem hatalmaz fel egy élet kioltására. Egy babáról nem lehet teherként gondolkodni, az egy áldás.
Végül annyit, a Szentháromság;pokol;menny ugyanúgy létezik, függetlenül attól, hogy hiszünk-e bennük, vagy sem.
"A legnagyobb hiba amit elkövethettek, hogy azt feltételezitek, hogy csak a megátalkodott bűnösök vettetnek a pokol tüzébe"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!