Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan neheztel a férjem,...

Jogosan neheztel a férjem, úgy érzem lehetne megértőbb, kifejtve lent?

Figyelt kérdés
3 hete szültem. A férjem üzleti úton volt saját vállalkozás által, így nem lehetett ott a szülésnél. Mindketten tudtuk hogy mire hazaér, már a kislány is itthon várja. Decemberben sikerült nevet választani, ketten választottuk a Vivien nevet. Viszont a kórházban azon a napon sőt voltak olyan kislányok akik szinte a mi babánkkal egyszerre születtek, összesen 7 Vivien született aznap. ( 3 Vivienes anyuka a szobatársam is volt ) Ebből az okból kifolyólag nem Viviennek lett anyakönyveztetve, hanem Szandrának. Aznap este jött haza a férjem amelyik nap kiengedtek a kórházból, egyből szaladt a kis "Vivikéhez" elmondtam neki hogy Szandra a neve, teljesen kiakadt, a babát ő azóta is Vivikének hívja. Mi tévő legyek, jól megvagyunk egyébként, de amikor nevén szólítom a gyereket, nem tetszik neki egyáltalán és mindig megjegyzéseket tesz. Azért nem értem az egészet, mert a Vivien mellett a Szandra és a Ramóna volt tervben...
2013. ápr. 5. 19:51
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, a szülészeten az utolsó szobák 4 ágyasak! Nem hívtam fel mer nem tudtam..
2013. ápr. 5. 22:47
 32/38 anonim ***** válasza:
37%
Hát nem tudom,de ha arra sem méltatta a feleségét és a kislányát,hogy velük legyen szüléskor,majd utána 3napig fel sem hívta őket,hogy élnek,halnak e,akkor talán nem a néven kellene kattognia,hanem mélységesen szégyellnie kéne magát.Szerintem az anyuka haragudhatna jogosan.
2013. ápr. 6. 00:07
 33/38 anonim ***** válasza:
89%

A tegnap 22.00,3 gyerekes anyuka válaszoló vagyok:Bocsánat,a tegnap 20:15-ös kommentedben ezt írtad:Nem beszéltünk utána telefonon, hiszen nem hívhattam ezt ő kérte hogy ne zavarjam mert fontos tárgyalás miatt ment Pekingbe.NO COMMENT,ha a gyereke születése miatt nem lehetett zavarni(igazából már ez sem nagyon stimmel nekem)

Ami még életszerűtlen:aznap 7 Vivien született.És ezt Te honnan tudtad AKKOR,amikor vajúdtál?Én nagyon könnyen szültem mindhármat,ennek ellenére eszembe sem jutott,hogy arról érdeklődjek,milyen nevű babák születtek,és abból hányan?!Megkérdezted a napi statisztikát?Ezt azért kizártnak tartom...ám azt fenntartom,hogy

2013. ápr. 6. 00:47
 34/38 anonim ***** válasza:
bocs,elküldtem:azt fenntartom,hogy nagyon kibabráltál a férjeddel!
2013. ápr. 6. 00:48
 35/38 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jogosan neheztel!

Én az Istvánban szültem, 4 ágyas szobában voltunk (egyik babának sem tudtam első nap a nevét,mással voltam elfoglalva). Mire bekerültünk már el volt nevezve a kislányom, hiszen szülés után egyből ráteszik a karszalagot! Gőzöm sem volt, hogy hány Hanna született akkor, de nem is érdekelt. Pedig elég gyakori név. Megjegyzem, 2 év alatt 1 Hannával sem találkoztunk még a saját környékünkön!

2013. ápr. 6. 10:13
 36/38 anonim ***** válasza:
41%

Én inkább a Kérdezővel értek egyet.

1. a férj helyezett mindent a család elé, egyrészt, hogy nincs otthon, bár erről valószínűleg nem tehet, másrészt az mi már, hogy nem lehet felhívni, mert fontos tárgyalása van? 7/24-es tárgyalás,ugyan már... Ha komplikáció lett volna? És arra jön haza, hogy nincs is, aki hívja, és nemcsak Vivien, hanem Szandra sincs?

2. A Kérdező egy testi/érzelmi sokk (szülés) és egy rossz élmény (majdnem összecserélt gyerekek) hatására megváltoztatott egy közös döntést, de úgy, hogy nem magának (Ramóna), hanem a férjnek kedvezett (Szandra).

Szerintem simán lehetne a férj is megértőbb, és ha mégis annyira zavarja, akkor meg mondja meg kulturáltan, hogy "Drágám, elhiszem, hogy jót akartál, akkor és ott ez logikusnak tűnt, de nekem mégis a Vivi tetszik, még nincs sok irata, menjünk, cseréljük vissza.".

2013. ápr. 6. 14:29
 37/38 anonim ***** válasza:
10 ezer ft az újraanyakönyvezés. Lehet SzandraVivien.
2013. ápr. 6. 17:02
 38/38 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást, ez legyen a legnagyobb örömötök..
2013. ápr. 6. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!