Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerinted jogasan veszett el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerinted jogasan veszett el a bizalmam vagy lehetnék 'megértőbb'?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy évig tartott a legutóbbi párkapcsolatom, 26 éves nő vagyok, a volt barátom 30 éves. Azt kell tudni, hogy én voltam az első nő az életében. Ezt furcsának találtam, de elfogadtam, hogy neki így alakult az élete. 3 hónap után szakított velem, mert felszállt nála a rózsaszín köd. 2 hétre rá ő kezdeményezte a békülést. Kibékültünk. Ezután sem volt zökkenőmentes a kapcsolat. Ő nagyon pesszimista életszemléletű, sokszor magába zárkózott napokig, sőt egyszer előfordult, hogy két hétig sem vett rólam tudomást. Se telefon, se sms, se e-mail, semmi. Sokszor éreztem, hogy egy bizonyos idő után (kb. egy nap) terhes neki a jelenlétem és inkább egyedül szeretne lenni. Mindkettőnknek saját lakása van, de egy kezemen meg tudom számolni, hogy az egy év alatt hány éjszakát töltöttünk együtt. Éjfélkor, de akár hajnali kettőkor is hazavitt. Soha nem fogta meg sétálás közben a kezemet. (Munkatársak vagyunk, és mindenki elől titkoltuk a kapcsolatunkat. Ez mindkettőnk hibája, egy idő után megszoktunk és igazából egyikünk sem erőltette a 'nyilvánosságot'.) Sosem mondta igazából, hogy mit érez irántam, a szeretlek szónak még a közelében sem voltunk. Pl. ha hazautaztam a szüleimhez mondjuk 4 napra, volt hogy egyáltalán nem keresett.

Nagyon hülye vagyok, de csak jó sok hónap után telt be a pohár és leültem vele beszélgetni. Elmondtam, hogy én nem érzem így jól magam, elmondtam, hogy milyen változtatást szeretnék. Egy év után annyit kértem, hogy törődjön velem kicsit többet és beszélgessünk többet. Rezignáltan fogadta. Ha megkérdeztem, hogy miért viselkedik így, nem tudott rá érdemben válaszolni. Annyit mondott, hogy ő ilyen. Ezután eltelt két hét szintén úgy, hogy alig találkoztunk, alig keresett. Karácsony előtt eljött hozzám karácsonyozni, búcsúzásnál az ajtóban átöleltem, neki meg lógott maga mellett mindkét karja. Pár napra rá megismerkedtem valakivel, de még semmi sem történt, közösségben találkoztunk vagy háromszor és ez a fiú elhívott szilveszterzni szintén a baráti társasággal együtt.

Mivel én karácsonyra hazamentem a szüleimhez, úgy döntöttem, hogy újévben beszélek a barátommal és mondom meg neki, hogy ennek így nincs értelme. Újévben találkoztunk. Újra elmondtam a bajaimat, szintén rezignáltság, elfogadta amit mondtam, részéről is rendben volt. Az új férfit is elmondtam neki, szintén semleges reakció.

Pár napra rá azonban rájött, hogy mégiscsak én kellek neki. Átértékelt mindent karácsonykor, mert akkor volt ideje gondolkodni. Azzal magyarázta az egész éves viselkedését, hogy neki új volt ez az egész párkapcsolatosdi, meg a munkájával gondok voltak, meg egy kisebb egészségügyi gondja is volt. Szerinte én egyáltalán nem vagyok tekinttel most rá, pedig benne nagyon sok érzelem van irántam.

Szerinted tényleg én vagyok a szemét amiért nem akarom vele újrakezdeni?

Előre is köszi!

2013. febr. 13. 15:45
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem egyáltalán nem vagy szemét! Ő maga mondta, hogy ő ilyen. Nem változott meg csak pillanatnyilag, de önmagát nem fogja tudni levetkőzni. Szerintem jól tetted, hogy szakítottál. Ne menj vissza hozzá SZERINTEM!
2013. febr. 13. 16:01
 2/16 anonim ***** válasza:
Nem is szabadott volna vele kibékülni. Örülj annak, hogy megszabadultál tőle. Ő most benned bűntudatot próbál ébreszteni, téged kiált ki bűnbaknak! Ne hagyd magad!A kapcsolatnak nincs jövője! Szerintem ez a pasi pszichopata!
2013. febr. 13. 16:02
 3/16 anonim ***** válasza:
én sem kezdeném vele újra, valami nagyon nem stimmel a pasival...
2013. febr. 13. 16:02
 4/16 anonim ***** válasza:
A leírtak alapján én úgy gondolom, hogy ez a férfi nem szeret. Írod, hogy te vagy az első nő az életében. Ha másokkal is így viselkedett, akkor nem csodálom. Teljesen az jön le, mintha egyedül lettél volna ebben a kapcsolatban és csak te akartad volna. Az egy dolog, hogy valaki hogy áll az érzelmi részéhez egy kapcsolatnak, de hogy még szinte a szex sem érdekli. Nagyon furcsa. Nem is értem hogy bírtad ilyen sokáig. Te amúgy szereted? Mi a helyzet az új férfival? Furcsa, hogy még az sem érdekelte, hogy felbukkant más az életedben. A kérdésedre válaszolva szerintem nem voltál bunkó, hiszen ő volt az aki 1 éven keresztül kizárt az életéből, szinte mintha nem is kapcsolatban lettetek volna. Szerintem komolyan gondold át, hogy szeretnéd-e vele ezt folytatni.
2013. febr. 13. 16:03
 5/16 anonim ***** válasza:
Én otthagynám. Ha "nagyon sok érzelem van irántad" akkor ezt ki kéne utatni, nem? Milyen (volt) a szülai kapcsolata, erről tudsz esetleg valamit? Mert az angyon sokat számít, otthon mit lát. Ha odahaza is ilyen hidegen viselkedtek egymással a szülők, esetleg rossz volt a viszonyuk, állandó vesezkedések, válás, akkor éthető (valamilyen szinten) az, hogy nem volt előtte egy idilli családmodell, de olyan sok ember nő fel apa/anya nélkül, rossz szülőkkel, akik ütik-verik agyerekeket/egymást és valahogy mégis sikerül kapcsolatot kialakítaniuk. Szerintem még az sem mentség, ogy későn kezdte. Én nem pazarolnám az időm rá. Persze jó barátok még lehettek, mert gondolom nehéz lehet neki.
2013. febr. 13. 16:03
 6/16 A kérdező kommentje:

Én is úgy éreztem, mintha egyedül lettem volna ebben a kapcsolatban. Minden kedvességem és a végtelen türelmem ellenére sem sikerült semmit elérnem. Sokat szenvedtem, sokat sírtam. Azért bírtam ennyi ideig, mert egy nagyon jó barátomnak mindent ki tudtam beszélni magamból és ő tartotta bennem a lelket. Sokszor mondta nekem, hogy miért nem hagyom már ott és hogy egyáltalán nem ezt érdemlem, de sok idő kellett amíg a szívem utolérte az eszemet.

Nem akarok vele kibékülni. Összejöttem az új pasival, ő eddig teljesen más, mint az előző. A régi azt sérelmezi nagyon, hogy én elmentem szilveszterzni az újjal, vele meg csak január 2-án beszéltem. Belátom, hogy ez tényleg hülyén jött ki és úgy tűnhet, mintha csak és kizárólag az új miatt szakítottam volna vele, de ez nem így van. Hetekkel azelőtt beszéltem vele és kértem változtatást mielőtt még az újat egyáltalán megismertem volna.

Őszintén szólva zavar a tudat, hogy én vagyok a szar szemét megcsalónak beállítva, és ő ezt egyenértűknek veszi azzal amit egy évig csinált. Szerintetek is egyenértékű?

Amúgy szerintem is bűntudatot akar bennem ébreszteni és magát nagyon jó színben feltüntetni, hogy megbánjam a döntésemet.

2013. febr. 13. 16:12
 7/16 A kérdező kommentje:
Azért foglalkozok még mindig ezzel a témával, mert kollégák vagyunk és így nem egyszerű a helyzet.
2013. febr. 13. 16:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Te elégszer voltál tekintettel rá, ő sohasem volt rád.
2013. febr. 13. 16:18
 9/16 A kérdező kommentje:
Elváltak a szülei, de normális körülmények között nőtt fel, az apjával is tartotta a kapcsolatot. Ez tényleg nem mérvadó, mert nekem ugyanilyenek voltak a családi kürülményeim.
2013. febr. 13. 16:18
 10/16 anonim ***** válasza:
Valóban kissé kellemetlenül jött ki a helyzet, de ez nem a te hibád. Jó pár alkalommal beszéltél neki arról, hogy részedről mi a helyzet, változtatni kéne stb. Ez őt egyáltalán nem érdekelte. Ha én szeretnék valakivel együtt lenni, akkor odafigyelek rá, a kéréseire, igényeire. Ha pedig valamilyen okból (te voltál az első nő az életében) valamit rosszul csinálok, akkor is elmondom, hogy még új a helyzet, nem tudom hogy is kéne kezelni stb. De nem az, hogy teljesen semlegesen veszek bármilyen közlést a páromtól és kb. le sem tojom. Így nem lehet hozzáállni egy kapcsolathoz, még a legszerencsétlenebb embernek sem. Én a helyedben nem foglalkoznék vele ezek után, ha zaklat a munkahelyed mondd meg neki, hogy ezt a dolgot lezárnak tekinted, volt egy éve hogy beszéljetek akkor még közös problémáitokról, ha akkor nem mutatott hajlandóságot erre, akkor most már hagyjon békén, te túlléptél rajta és ennyi. 4. voltam.
2013. febr. 13. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!