Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Jogosan neheztel a férjem,...

Jogosan neheztel a férjem, úgy érzem lehetne megértőbb, kifejtve lent?

Figyelt kérdés
3 hete szültem. A férjem üzleti úton volt saját vállalkozás által, így nem lehetett ott a szülésnél. Mindketten tudtuk hogy mire hazaér, már a kislány is itthon várja. Decemberben sikerült nevet választani, ketten választottuk a Vivien nevet. Viszont a kórházban azon a napon sőt voltak olyan kislányok akik szinte a mi babánkkal egyszerre születtek, összesen 7 Vivien született aznap. ( 3 Vivienes anyuka a szobatársam is volt ) Ebből az okból kifolyólag nem Viviennek lett anyakönyveztetve, hanem Szandrának. Aznap este jött haza a férjem amelyik nap kiengedtek a kórházból, egyből szaladt a kis "Vivikéhez" elmondtam neki hogy Szandra a neve, teljesen kiakadt, a babát ő azóta is Vivikének hívja. Mi tévő legyek, jól megvagyunk egyébként, de amikor nevén szólítom a gyereket, nem tetszik neki egyáltalán és mindig megjegyzéseket tesz. Azért nem értem az egészet, mert a Vivien mellett a Szandra és a Ramóna volt tervben...
2013. ápr. 5. 19:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
24%

Hát ne haragudjatok meg... ez a stílus, miért kell megkérdőjelezni amit ír szerencsétlen kérdező? Nektek ez jólesne? Na de on: az én gyerekemet a szegedi klinikán cserélték majdnem össze nem úgy értem hogy más szalag került rá, csak a "kenyeres kocsiról" kiosztottak nekem a Milánom helyett egy Áronkát... nem történt semmi szerencsére, de nekem komplikáció volt a szülésemnél 1 napig nem is láttam a babát és ha a férjem nem mutatja telefonon előtte akkor Áronkát is simán megszoptattam volna mert nem láttam még előtte a saját fiamat...:(( (így persze megnéztem a szalagot láttam hogy nem stimm)

Másik dolog: akkor mikor én szültem az osztályon 3 Áronka volt de a Vivien is nagyon gyakori név volt simán lehet hogy ennyi legyen belőle.

Ezt az üzleti út témát nem akarom és tudom megérteni (ne hari kérdező) mert számomra ez olyan hogy SEMMI se lehet olyan fontos mint a gyerekem születése nem 20 gyereket szülsz életed során csak 2-t max. 3at nem hiszem el hogy ennyit nem bír ki az a nagy üzlet...mindegy.

A férjedet teljesen megértem amúgy mert MEGBESZÉLTÉTEK együtt közösen azt a nevet de te mégis mást adtál az mindegy hogy neki korábban mi tetszett. Nekem is tetszett terhességem alatt sok név mégis kiakadtam volna ha a legvégére előáll vele a férjem hogy márpedig ne x legyen hanem y.

De erre van egy nagyon egyszerű megoldás, bementek a helyi anyakönyvi hivatalba és átváltoztatjátok a nevét Vivienre ( 10 ezer ft.). 3 hét telt el, nem a világ, a baba még nem érti a nevét, és ti is megszokjátok.

Mi a második gyerekünknek 3 hónapos korában álltunk át a második nevére mert az első annyira nem illett rá hogy nem bírtuk azon szólítani.

Egyébként csatlakozom ahhoz aki írta hogy ha 20 Vivien lett volna az osztályon akkor se zavart volna ha egyszer megállapodtunk a férjemmel.

2013. ápr. 5. 20:28
 22/38 anonim ***** válasza:
87%
Jó, akkor elnézést. Én voltam, aki kételkedett abban, hogy a 3 szobatárs által adott név befolyásolta a kérdezőt. Mondjuk én abból indultam ki, hogy tőlem, amikor a szülőszobán megkérdezték még szülés előtt, hogy mi lesz a baba neve azt sem tudtam ki lesz a szobatársam, nemhogy azt, hogy hogy fogják nevezni a gyerekeiket. Biztos máshogy van ott, ahol ő szült. Ott gondolom előre találkozott a szobatársakkal, megtudta, hogy 3 gyereket Viviennek hívnak és a folyosón még másik 4-et és így ment szülni. Jó, akkor legyen így. Így is egy utolsó, undorító dolog, amit tett.
2013. ápr. 5. 20:35
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
Én is a férjednek adnék igazat. adjatok neki 2. nevet és az legyen vivien
2013. ápr. 5. 20:43
 24/38 anonim ***** válasza:
21 vagyok nem tudom felénk úgy volt hogy a szülőszobán kérdezték a nevet, az oké. Aztán bekerültünk a szobákba és ezután 2 nappal jött az a hölgy aki felveszi az adatokat az anyakönyvi kivonathoz tehát akkor még lehet módosítani én pl. akkor diktáltam be a második kisfiam esetében vmi isteni sugallatra a második nevét IS így az került az anyakönyvébe amiért napokkal később kellett menni a hivatalba. Gondolom így történhetett hogy a kérdező is változtatott a néven.
2013. ápr. 5. 20:44
 25/38 anonim ***** válasza:
100%

És legalább második névnek megkapta a Vivient?

Beszéljétek át ne vagdalkozzatok egymásnak és ha nem tudja elfogadni akkor változtassátok meg a nevét.

2013. ápr. 5. 20:45
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Jogosan,arról nem is beszélve,hogy Szandrából vagy 200ezer van,és a Vivien vagy a Ramóna szebb,ez nem volt szép tőled.
2013. ápr. 5. 20:56
 27/38 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ez a kérdés tartalmaz némi furcsaságot,de mindegy is.A gyerek neve közös döntés,mint ahogy a gyerek is közös és szerintem ez szemét húzás volt részedről.És képzeld el,lehet,hogy a Vivien név jobban tetszett neki,mint a Szandra.Az én kislányomat a 32.hétig Hellának hívták,utána döntöttünk a Szonja mellett,és a Szonja jobban tetszik,mint a Hella,tehát a férjednek is tetszhet jobban a Vivien.
2013. ápr. 5. 21:04
 28/38 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Mivel már megtörtént így változtatni csak névváltoztatással lehet viszont az koránt sem biztos, hogy a férjed a névváltoztatás után megbocsájt... a múltat meg nem történté nem tudod tenni sajnos akkor sem ha megbántad... sajnállak mert hirtelen döntöttél meggondolatlanul... önző voltál és kell idő amíg ezt a férjed feldolgozza... beszélj vele hozd fel a névváltoztatást és mondd azt is, hogy egészséges a gyermek és ez a lényeg... az üzlet út nekem is gyanús elvégre a gyermek mindnél fontosabb még a pénznél is szóval a férjed is hibás.. miért nem hívhattad fel? mi volt az az üzlet, ami fontosabb a gyermekénél????? Sok erőt kívánok nektek!!!
2013. ápr. 5. 21:06
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Abszolút jogosan!Akkor is,ha korábban tetszett neki ez a név.A Szt.Imréből arra következtetek,hogy bp.-en éltek.Ebben az esetben sem futna össze a sok, egy időben született Vivien.Ha meg csak szülni jöttél fel,akkor meg pláne mindegy,hogy hány Vivien volt a kórházban.Summa summárum:inkorrekt voltál a férjeddel.Remélem rendbe tudod hozni!2 fiú+6 hónapos csajszi anyukája(én meg a Szt.Istvánban szültem...)
2013. ápr. 5. 22:00
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

"3 Vivienes anyuka a szobatársam is volt"

én is az imrében szültem, ott nincs 4 ágyas szoba, 2 ágyasok vannak. az anyakönyvvezető meg délután jön, tehát nem vársz 3 napig arra, hogy nevet adj a babádnak, max egy nap telik el, addig meg nem cserélődik le 3x a szoba lakói :)

na mindegy. a másik ami borzasztó életszerűtlen, hogy mikor megszületik a babátok akkor nem hívod fel a férjed, hogy hahó, megszületett?

egyébként igazat adok a férjednek.

2013. ápr. 5. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!