Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák! Sokatoknak miért...

Anyukák! Sokatoknak miért esik nehezére a gyerekre rászólni, ha neveletlen? Miért kell arra fogni, hogy "csak játszik"?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom.

30 éves lány vagyok, és olyan épületbe dolgozok egy irodában, ahol kisgyerekeknek szoktak programokat szervezni, vagy éppen napközi, egyéb játékok.

És egyszerűen néha elképedek.

Sok olyan gyerek van, aki egyszerűen tojik mindenre, beszólogat a felnőtteknek, sőt, rugdossa őket, volt már h le is köpte valamelyik.

Anyuka persze nem hiszi el, stb.

Valamelyik munkatársam aki az egyik csoportot vezeti besokallt, és 2 gyereket is "kitett", mondta a szülőknek, hogy addig ide nem jöhetnek, míg meg nem tanulnak viselkedni, mert felháborító amit csinálnak.

És az anyukák voltak felháborodva.

Ide 5 éves kortól 13 éves korig lehet hozni gyereket, szóval ez a korosztály.

És egyszerűen az anyukákat nem érdekli, hogy a gyerekük a többi szórakozását tönkreteszi.

Az említett 2 gyerek közül az egyik 9 éves, és állandóan ütötte, püfölte, rugdosta a társait.

A másik még csak 7 éves, de olyan mocskos szája van, hogy magam sem hittem el. Ráadásul nem fogad szót sem.

Félreértés ne essék, én nem utálom a gyerekeket, de a szülő miért nem képes megnevelni? Múltkor az egyik anyuka szeme láttára köpte le a csoport vezetőt és rúgta meg, anyuka meg nevetett egyet és "jaj csak játszik, még csak gyerek".

Miért nem szólnak rájuk? Vagy akik ilyeneket csinálnak itt, azok otthon a saját szüleiket is leköpik, meg rugdossák?

2013. febr. 21. 16:28
1 2 3 4 5
 41/46 anonim válasza:
100%

Szerintem az ilyen szülők vagy lusták rendesen törődni a gyerekükkel vagy nekik sem mutatott senki jó példát.

Anyukám például a "csúnyán" nézős dolgot alkalmazta,de mivel mindig is nagyon kreatív volt,sosem kellett megvernie,sem kiabálnia velem.Tudtam hol a határ.

2013. febr. 21. 18:39
 42/46 A kérdező kommentje:

"Te jó ég, 11 évesen a csoportba pisil? Na, ott már biztos, hogy van valamilyen fogyatékosság."

Nem fogyatékos, csak iszonyú neveletlen. Az ő anyja mesélte, hogy már magától kezeli a DVD lejátszót, ergó szerintem mindíg lenyomták elé.

2013. febr. 21. 18:41
 43/46 anonim ***** válasza:
77%

Délután 4-kor van vége a napközinek.

Én már rendszerint átgyalogolok 5 utcát, hogy a másik oldalt szálljak fel a villamosra (körbe megy), hogy ne kelljen hallgatnom a sok mocskos szájú gyereket, ahogy üvöltenek, tombolnak, mint az állatok.

A szülők meg csak állnak mellettük és nem érdekli őket...

2013. febr. 21. 19:12
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam a válaszokat!

Hát ha ismerőseimből indulok ki nem is csodálkozom.

Ahányszor találkozunk annyiszor hallom az 5 éves!!!! gyerek szájából, hogy "hülye vagy, hagyjál békén" mondja mindezt a saját anyjának. Anyuka nevet rajta egyet, apuka esetleg elejt egy hogy beszélsz anyáddal című mondatot, de azt is -úgy tűnik - csak azért, mert a jó modor megkívánja, de nevelési célzata nincs! A gyerek meg csinálja tovább amit elkezdett.

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy az egyik szülő pedagógus!

No comment!

Ha az én gyerekem ilyet mondana, és olyan hangsúllyal, ahogy az a gyerek az apjától kb akkora pofont kapna, hogy a fal adná a másikat, de azt sem tenné zsebre amit tőlem kapna. De szerencsére nem ilyen, úgyhogy nincs veszélyben a testi épsége, mielőtt még valaki lehurrogna :))

2013. febr. 21. 21:12
 45/46 anonim ***** válasza:
100%

43:"Én már rendszerint átgyalogolok 5 utcát, hogy a másik oldalt szálljak fel a villamosra (körbe megy), hogy ne kelljen hallgatnom a sok mocskos szájú gyereket, ahogy üvöltenek, tombolnak, mint az állatok. "

Egyik nap kimentünk a játszóra, amíg a gyerekeim rohangáltak, leültem egy padra. A közelemben volt egy gyerekcsapat, a legkisebb olyan elsős féle, de úgy átlagban 3-5. osztályosok lehettek. Ránézésre mind az a normálisan öltözött, átlag dolgozó átlag helyes gyerekei, akik nem randalíroznak, csak beszélgetnek és nevetgélnek.

A beszélgetésükben olyanok hangoztak el, hogy "s..gbe raklak" és hasonlók. Egyszer megjelent egy kislány, külsőre szintén az jó tanuló normális gyerek. Mondta, hogy a telefonján 3x rosszul ütötte be PIN kódot és most a PUK kódot kéri ez a g...i. És ez volt a legszebb mondat amit hallottam tőle.

Pár nappal később ahol a gyerekeim rollereztek, odajött két 12 év körüli kissrác gördeszkázni. Ők is az a tipikusan normális, átlagos, rendezett családban élő gyereknek néztek ki. Közben beszélgettek, minden mondatukban szerepelt vagy a b...i, vagy a g....i, de minimum egy b+. Már nem bírtam tovább, megkérdeztem, hogy az anyukájuk tudja-e, hogy így beszélnek, és nem tenyerel érte a szájukra.

Akkor hümmögtek, mondtam, hogy ettől senki sem fogja őket nagyfiúnak tartani, csak az anyukájukról van igencsak rossz véleményem... Ott álltak egy ideig leforrázva, aztán elmentek.

2013. febr. 21. 22:23
 46/46 anonim ***** válasza:
Miért csak anyukák?
2022. jan. 21. 14:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!