Anyukák! Sokatoknak miért esik nehezére a gyerekre rászólni, ha neveletlen? Miért kell arra fogni, hogy "csak játszik"?
Nem provokálásnak szánom.
30 éves lány vagyok, és olyan épületbe dolgozok egy irodában, ahol kisgyerekeknek szoktak programokat szervezni, vagy éppen napközi, egyéb játékok.
És egyszerűen néha elképedek.
Sok olyan gyerek van, aki egyszerűen tojik mindenre, beszólogat a felnőtteknek, sőt, rugdossa őket, volt már h le is köpte valamelyik.
Anyuka persze nem hiszi el, stb.
Valamelyik munkatársam aki az egyik csoportot vezeti besokallt, és 2 gyereket is "kitett", mondta a szülőknek, hogy addig ide nem jöhetnek, míg meg nem tanulnak viselkedni, mert felháborító amit csinálnak.
És az anyukák voltak felháborodva.
Ide 5 éves kortól 13 éves korig lehet hozni gyereket, szóval ez a korosztály.
És egyszerűen az anyukákat nem érdekli, hogy a gyerekük a többi szórakozását tönkreteszi.
Az említett 2 gyerek közül az egyik 9 éves, és állandóan ütötte, püfölte, rugdosta a társait.
A másik még csak 7 éves, de olyan mocskos szája van, hogy magam sem hittem el. Ráadásul nem fogad szót sem.
Félreértés ne essék, én nem utálom a gyerekeket, de a szülő miért nem képes megnevelni? Múltkor az egyik anyuka szeme láttára köpte le a csoport vezetőt és rúgta meg, anyuka meg nevetett egyet és "jaj csak játszik, még csak gyerek".
Miért nem szólnak rájuk? Vagy akik ilyeneket csinálnak itt, azok otthon a saját szüleiket is leköpik, meg rugdossák?
*20 éves vagyok.
Bocsi, elírtam nagyon.:)
Volt már olyan, amikor engem is rugdosott az egyik, odavittem az anyjához, és mondtam neki, hogy ne haragudjon de ha magának az játék, hogy bántalmazza a másikat, akkor játsszon vele maga.
És az anyuka volt megsértődve, pedig látta, hogy a gyereke hasba rugdal mindenkit...
Persze rengeteg a normális gyerek és az anyuka, de az ilyeneket nem értem...pedig 20 éves fejjel látom, hogy bántalmazza a másikat, sír, mér a földön fetreng, de ő még rugdossa..
Manapság lenézik, aki nem szül, de odáig senki gondolatai nem jutnak el, hogy kb. a nők fele, aki otthon van GYES-en, csak van, de nem neveli a gyereket.
Például nem olvas neki mesét, nem főz friss ételt a gyerekének. Óvodás gyerekeket visznek a McDonald'sba.
És ezek mondják, hogy ők bármit megtennének a gyerekükért..jah, de egy mesekönyvet elolvasni már fáj, és nincs kedve, mert fáradt, csak épp a fene nem tudja mibe fáradt el.
A másik dolog, ami még ide sorolható, bár nem teljesen ide tartozik: Nézd meg hány terhes nő dohányzik. Én nem kívánnék magamnak egy olyan anyát, aki már arra sem volt képes, hogy letegye értem a cigarettát.
Szóval minden tiszteletem a kivételnek és remélem egyre többen leszünk.
Lehet, hogy próbálták már megnevelni a gyereküket, de nem ment. Valószínűleg ők butább gyerekek, talán enyhe oxigénhiány következtében, ami a terhesség, szülés során alakulhatott ki. Ezért nehéz velük bármit is megértetni.
Persze külső szemlélő nem lát rajtuk fogyatékosságot.
Nyilván ez nem menti fel az ilyen családokat, így hát továbbra is ki kell tiltani az ilyen gyereket onnan, mert csak káros hatású a közösségre, mások testi-lelki épségére.
Én általában azt látom, hogy ha idehozzák, akkor meg sem próbálják megrendszabályozni a gyereküket, lerendezik annyival, hogy "még gyerek" "jaj hadd játsszon".
De ha itt nálunk hagyják, hogy kibontakozzon ily módon a gyerekük, akkor otthon mi lehet?
De nem értem, hogy ha otthon megtiltják neki, hogy "ne rugdosd apát/anyát mert baj lesz" , akkor nálunk miért lesz agresszív?
Mert nehezen hiszem el, hogy otthon elfogadott az, hogy anyuka odamegy a gyerekéhez, az meg belerúg 2-szer...
Na ezt én sem értem. Egyszer az egyik bevásárlóközpontban ettünk, két gyerek, kb 10 és 12 évesek fogócskáztak mint a vadállatok. Mentek neki mindennek, lökdösték vihogva az asztalokat, komolyan már vártam, hogy kilökjék valakinek a kezéből a tálcát. A szülők meg ültek és ettek nyugodtan. Aztán amikor a mi asztalunkat lökdösték, a mellettem ülő nő elkapta őket és leteremtette. Én is baromi mérges voltam, mert ahogy lökdösték az asztalt az italok a gyerekeim ölébe is borulhattak volna.
Egyszerűen nem tudom felfogni azt a mentalitást, hogy "de hát gyerek, miért ne játsszon..." És ezt 10-15 évesekre mondják, amikor azért bizonyos viselkedési szabályokkal tisztában kellene lenni. Egy kétévesre nem haragszom amikor véletlenül nekem jön, vagy elszalad mellettem, de iskolás korban meg lehetne tanulni már viselkedni. Én is kiviszem a játszótérre tombolni az enyémeket, ott lehet üvöltve rohangászni, de most tényleg sok olyan nagyobb gyereket látok, akik nem ismerik az alapvető udvariassági szabályokat (pl. a kérem-köszönöm használatát) és úgy viselkednek, mint egy rosszcsont 2 éves.
ma 16:40
Bocsanat,talalkoztam mar több szellemi lemaradt gyerekkel,de azokat könnyebb megnevelni es szofogadobbak,mint a szellemi egeszsegesek,es az nem ok,öket kitiltani valahonnan..
Egyébként nektek van ilyen történetetek?
Ilyen éttermes velem is előfordult már, azzal a különbséggel, hogy ott a pincér kezéből ki is lökték a tálcát. Aztán amikor odaállt az anyukához és apukához a főpincér és az a személy aki kiejtette miattuk a tálcát a kezéből, és kérték, hogy fizessék ki a károkat, és menjenek el, akkor a család szitkozódott, mert hogy "a mi gyerekeink szentek" (szó szerint mondta).
Nem tudom kifizették-e vagy sem, de elmentek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!