A tesóm úgy neveli a gyerekét, hogy az engem zavar, idegesít. Mit csináljak vele?
Az van, hogy a tesóm gyereke már nagy elmúlt 10 éves. És nagyon önfejű, neki nem lehet szabályokat mondani, betartatni úgy sem fogja. Sőt, ha megmondja valaki neki, hogy NE nyúlj hozzá, már csak azért is hozzá nyúl, mert úgy gondolja, hogy "na csak azért is hozzá nyúlok, nekem te nem mondod meg!"
Ami nem is zavarna, ha nem az én holmiaimról lenne szó.
Arra jöttem haza párszor, hogy az én szobámba van, és a holmaiam között turkál a fiókba, meg mindenhol.
Ekkor persze, meg mondtam neki, hogy "Téged ki engedett be ide, mert én nem!" Na erre a tesóm mérges lett, hogy "mit vagy úgy oda, semmit nem ront el..." És ebből vita lett, hogy megmondtam, hogy az ÉN cuccaim az enyéim, nem az övé, és nem véletlen van ajtó a szobámon, nem átjáróház.
Ja, semmit nem ront el, csak múltkor a billentyűzetem volt a földön eltörve...
És folyton megvédi a gyerekét, ami okés is lenne, de nem az a tanulsága az unokatesómnak, hogy "jó, nem nyúlunk más cuccaihoz," hanem, hogy "Áh, úgyis megvéd anyám, bármit csinálok..."
A másik meg, hogy eszünk együtt, és elmegyek a hütőhöz vízért, mire jövök vissza azt látom, hogy az én kajámból eszik amikor az Ő tányérja is tele van, és kézzel turkál a kajámba..." Húúú de mérges lettem!
Akkor megint megmondtam, hoyg "mit képzelsz, van sajátod, hogy mersz bele enni az enyémbe, meg bele turkálni kézzel!?" A tesóm meg megint: "jaaaj, mit hisztizel, nem kapsz el semmit, család vagyunk..."
Én nem is az AIDStől félek hogy elkapom, vagy bármitől, de nemár! Más kajájába nem eszünk bele, én ezt 6 évesen is tudtam!
Ja és folyton mérgelődik a tesóm, hogy táborban volt 1-2x és megmondták neki, hogy nem képes betartani a játékszabályokat, és nem tud más gyerekekkel együtt játszani...
Az a legrosszabb, hogy nem az van, hogy "tényleg, nem eszünk bele más ételébe, meg nem turkálunk más szobájában, hanem, hogy " Jaaj, minek szólsz rá, semmit nem ront el!"
És csodálkozik tesóm, ha nem szívesen látom őket, meg nem akarom beengedni Őket a szobámba...
Most komolyan, nem érdekelne hogy neveli a gyerekét, de eem kéne megtanítani, hogy "nem nyúlunk más kajájához, nem turkálunk más holmia között, és nem szólunk vissza?"
10 évesen?
Nem tudsz elköltözni? A tesód miért nálatok lakik?
A szobád ajtajára tudsz zárat szereltetni, oda akkor nem tud bemenni a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!