Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit...

SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Amikor kiderült, hogy terhes vagyok a barátom elhagyott, a szüleim kidobtak. Nem akarom elvetetni, sem örökbe adni. Egyedül viszont nem tudom ellátni. Az anyaotthonokban segítenek? Honnan kaphatnék támogatást? 18L ( Negatív kommentből nem kérek, gyógyszer mellett sikerült be)
2013. jan. 29. 07:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/110 anonim ***** válasza:
89%

Menj el a családsegítőhöz, az Önkormánzathoz és a Munkaügyi központba is, még terhesen is elküldhetnek valamilyen tanfolyamra, akár olyanra is, ahol még pénzt is kapsz, vagy ahol azonnal biztosítanak álláslehetőséget, ha elvégzed.

Az önkormányzatnál kérj segítséget, szociális segélyt, és kérj ahhoz is segítséget, hogy a lakhatásodat megoldják. Semmi gond nem lesz, ha úgy döntöttél, hogy megtartod, akkor meg is fogod oldani, kitartás.

Ha mindezt elintézted, akkor védőnőtől kérj segítséget babakelengye ügyben, biztosan segít! Sőt, még ajánlhat más szervezeteket is, akik segíthetnek.

De az első és legfontosabb, hogy próbálj valamit intézni munkaügyben, így irány a munkaügyi központ.

2013. jan. 29. 07:58
 22/110 anonim ***** válasza:
32%
Mennyi idős terhes vagy egyebkent?
2013. jan. 29. 08:03
 23/110 anonim ***** válasza:
81%
Fú milyen undorító szüleid vannak.Nagyon sajnálom,tényleg keresd meg a védőnőt é érdeklődj biztosan tud valami ötletet,meg biztos találsz valami diákmunkát amíg meg nem születik,lenne jövedelmed is felvennének 1 évre,addig tanulhatnál is valamit.Sok szerencsét!
2013. jan. 29. 08:28
 24/110 anonim ***** válasza:
89%
Ha tényleg ennyire ragaszkodsz a babához, akkor nem jó ötlet elvetetni. Abba tönkremennél. Mindent próbálj meg, amit csak lehet. Védőnő, családsegítő, önkormányzat, méltányossági támogatás a suliban, diákmunka, anyaotthon. Minden lehetőség után érdeklődj, ami a városodban lehetséges.
2013. jan. 29. 08:54
 25/110 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, 7 hetes vagyok :)
2013. jan. 29. 09:02
 26/110 anonim ***** válasza:
29%

Nem akarom elvetetni, sem örökbe adni. Egyedül viszont nem tudom ellátni.

mégis elgondolkoznál h akkor mi lesz veled és a gyerekkel?

otthonba marha nehéz bekerülni komolyan hosszú a várólista

nincs elég pénzed albiba, haza nem mehetsz, a barátod kidobott

jelenleg nincs kereseted

gondolom tanulsz még ....

amit tenni tudsz h sürgősen keresel valami melót h legyen pénzed

megkeresed a területileg illetékes védőnőt

segélyszervezeteket

anyaotthonokat

átmeneti szállásokat

és próbálj meg beszélni a pasiddal és a szüleiddel --> sok esetben megenyhülnek

alap esetben is mikor tényleg mindent olcsón szerzel be akkor is 30 000.- kell egy gyerekre az első pár hónapban (kiságy babkád ruha pelus babakocsi egyéb apró de fontos dolgok)

bocsi de ha én ebben a helyzetben lennék akkor --> abortusz

ebben a helyzetben nagyon kicsi az esélyed h legalább az alap dolgokat biztosítani tudd a gyereknek és magadnak

nem fogják haza sem engedni a gyereket mert h nincs hova haza engedni !

és még egy anyád nem gyilkos mert abortuszra ment !!!!!

ne ítéld el mert lehet h a végén neked sem lesz más kiút ebből a helyzetből

szal nem ítélkezz mások felett

minden esetre sok sikert remélem azért megoldódik a dolog valahogy

2013. jan. 29. 09:02
 27/110 anonim ***** válasza:
100%

1 év alatt szakmát

a legtöbb fizetős

a munkaügyiben keveset indítanak és oda is nagy a túljelentkezés ráadásképpen csak regisztrált jelentkezhet

van ahol van 10% kedvezmény de még akkor is drága

közmunka program esetleg ez de terhesen ????

2013. jan. 29. 09:06
 28/110 A kérdező kommentje:
A szüleimnek fél milla fölött van a fizetésük, szóval a testvéreim elfértek volna. Csak nem akarták bebonyolítani az életüket. Így undorító az abortusz.
2013. jan. 29. 09:11
 29/110 anonim ***** válasza:
67%
már nem azért,de az anyja 4 gyerekét megölte,és kidobta a 18 éves lányát,ez nem anya,hanem egy szívtelen lény
2013. jan. 29. 09:12
 30/110 anonim ***** válasza:
87%
Nincs valami rokonod, ahol befogadnak? Nagyszülő, nagynéni stb...
2013. jan. 29. 09:17
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!