Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit...

SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Amikor kiderült, hogy terhes vagyok a barátom elhagyott, a szüleim kidobtak. Nem akarom elvetetni, sem örökbe adni. Egyedül viszont nem tudom ellátni. Az anyaotthonokban segítenek? Honnan kaphatnék támogatást? 18L ( Negatív kommentből nem kérek, gyógyszer mellett sikerült be)
2013. jan. 29. 07:32
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/110 anonim ***** válasza:
85%
Utolso, nem erted, hogy el sem fogjak engedni vele a gyereket a korhazbol, ha megszulte? Nincs hol laknia es nincs jovedelme!!!!
2013. jan. 31. 13:02
 92/110 anonim ***** válasza:
58%

a védőnőnek kötelessége tanulmányozni h hova megy haza a gyerek

de ha nincs ilyen hely?

kb 1 hónap múlva utcára kerül nem lesz hol laknia nem lesz mit ennie

szó szerint nyomorogni fog és az ingyen ebédnél fog sorba állni

aki szerint tartsa meg a gyereket végig gondolta h az a gyerek mit kell h majd elviseljen mert az anyuka meghozott egy döntést?

valszeg ha bekerül az állami rendszerbe akkor anyuka nem sok eséllyel tudja majd kihozni onnan

és ha bekerült akkor nem jár családi és gyes sem !!!!

tehát továbbra sem lesz jövedelme

a kórházból meg mehet az utcára

könnyű a meleg és biztonságos otthonból biztatni h igen tartsa meg mert milyen jó dolog is az .....

de kérdem én volt aki már átélte ezt a helyzetet ezt a kilátástalanságot ?

az elveknek akkor van létjogosultsága ha van mire alapozni

és itt nincs !!!

2013. jan. 31. 13:22
 93/110 anonim ***** válasza:
23%

De mindez változhat, sőt, ebben az esetben a kérdezőnek van családja, akikre végszükségesetén számíthat. Van 7 hónapja elrendezni az életét, és aki akar, az változtat és sikerülni is fog neki. Másrészt, semmilyen szörnyű helyzet nem jogosít föl egy embert egy másik élet kioltására.

Tudom, itt sokan nem hisznek semmiben, csak abban, hogy a testünk van és kész, azaz csak arra születtünk, hogy zabáljunk-szaporodjunk-élvezzük az élet testi és anyagi oldalát, stb. Én biztos, hogy nem azért vagyok itt a földön, hogy állat módjára éljek.

Egy nagyon hülye példa, de most ez jutott eszembe a felelősségről. Ha megismerkedtek egy emberrel, szerelmesek lesztek, eljön az ideje, hogy lefeküdjetek, de a férfi közli, hogy hiv pozitív, még nem vagytok család, semmi különleges kötődés nincs köztetek, mint sok mai sima kapcsolat együttélés előtt. Le fogtok úgy feküdni vele, hogy tudjátok az óvszer sem véd 100%-ban??? Választjátok az esetleges halálraítéltséget? (tudom, mostmár sokáig lehet élni, de ez sem sok és állandó rémületben kell élni, mennyi maradt még hátra) Én nem hiszem. És akkor, egy sima kapcsolatban, mindenki tudja, hogy a fogamzásgátló nem véd 100%-osan, az óvszer sem, mindenki tudja, hogy a szextől lehet gyereke valakinek, mert nincs 100%-os védekezés a világon, akkor is bevállalja mindenki. Majd max. elveteti a nő, ha mégis teherbeesik, evégre nem ő hal meg, ő nincs veszélyben, a sejthalmaznak meg mindegy. Lényeg, hogy most talpra kell állnia a nőnek, most tanul, most rendezi az életét, majd később vállal gyereket, ha van meleg otthon és meleg étel és egyéb. De hiába az a következő 1, 2, 3, stb. gyerek, azt a másikat ezzel már nem hozza vissza, mert az meghalt. Meghalt, mert az anyja úgy gondolta, hogy most nem lenne hova mennie, nem lennének jók a körülmények. Milyen alapon dönt valaki egy másik ember életéről?

Azon a napon, mikor rájöttél, hogy benned él a fiad,

Halántékod mintha vékony tű szorítaná:

„Nem, nincs szükségem rá, talán később…

Elúsztam a hitelekben, minek nyomorogni?”

De a magzat álmodott, gyönyörű mezőkkel,

Futott és az anyja kezében kacagva megállt.

Te is ilyen voltál, ennek sok-sok éve már.

Miért sír az Angyalod, szemét lehunyva?

Ne ölj, ő a tiéd már, képzeld el, ahogy

Mosolyogva átölel, melledhez ér és nevet.

Gőgösek, kőszívűek, nem halljátok a halk szavakat:

„Édesanyám, kérlek, ne ölj meg…”

De vár a vérpad-műtőágy, gondolatok pokoli rabsága.

Rideg eszköz veszi el fiad életét.

Bűn nélkül fogadta a halált, nem élt egy percet sem,

Még nagyon sokáig fog az álmaidba visszatérni.

Mosolyogva mondja majd: „Édesanyám, itt vagyok, élek,

A túloldalon találkozunk majd.”

Tudom, hogy azoknak nem változik a véleménye, akik abortusz pártiak, nem is nekik írom, mert velük a vita értelmetlen. Majd egyszer, nagyon-nagyon kívánom nekik, hogy rájöjjenek, az élet másról is szól, nem csak az ételről és a kényelemről. Azoknak írtam, akik még félúton vannak, hátha segít ez nekik a döntésben. A verset nem én írtam, csak egyszer találtam a neten és lefordítottam magyarra.

2013. jan. 31. 13:58
 94/110 anonim ***** válasza:
62%

Kedves 84!

Szerinted kifog kiadni egy 18éves munkanélküli terhes lánynak szobát?

De ha valaki még is akkor az legalább 30ezer ha szerencséje van akkor rezsivel együtt.

Mihez kezd havi 10ezerből????

Akkor is jó anya lesz ha nem tud pelenkát venni,vagy sir s gyerek mert éhes???

Vagy szerinted mit fog érezni ha egy darab csokit nem tud venni a gyereknek??akkor is jo anyának fogja magát érezni???

Az irásodból áramlik a kedvesség a jószivůség és az hogy jo ember vagy.ne haragudj hogy ezt mondom de ezek ellenére nagyon buta gondolkodásod van ezen a téren.bocsánat az ugolsó mondatomért,de tényleg igaz!

2013. jan. 31. 14:14
 95/110 anonim ***** válasza:
15%
93-as.Egyet értek veled.Nagyon.
2013. jan. 31. 14:18
 96/110 anonim ***** válasza:
82%

Aki egyet ert a kerdezovel, ugyan arulja mar el nekem, hogy hogyan kepzeli a tovabbiakat?

Anyaotthonba nem jut be, mert varolista van. Alberletet nem tud kivenni, mert nincs jovedelme. Hajlektalanszallon meghuzza magat? A vedono oda megy ki kornyezettanulmanyra? Nem engedik vele haza a gyereket. Nem lesz jovedelme, mert ha nincs nala a gyerek, nem fog se GYESt, se csaladipotlekot kapni. Munkat, 18 evesen vegzettseg nelkul megint nem fog kapni.

Tehat? A valosagtol nem elrugaszkodott ervekkel es lehetosegekkel ala tudnatok tamasztani, hogy miert is jo megtartani a terhesseget?

2013. jan. 31. 14:37
 97/110 anonim ***** válasza:
80%

93-as, a kérdezőnek nem 7 hónapja, hanem 5 hete van mindössze. Pillanatnyilag ugyanis az a TÉNY, hogy a családja kihajította, és a gyerek apja otthagyta. Az egy LEHETŐSÉG, hogy mire megszületik a gyerek, a szülei megbékélnek a helyzettel, vagy csoda történik, és "nő" egy szakmája, munkahelye, fedél a feje fölé.

De ha mégsem így történik, amire pillanatnyilag nagyobb az esély, a gyereke akkor is világra fog jönni, és a már fentebb vázolt életút áll előtte... A kérdező valóban nem azt kérdezte, hogy megtartsa, vagy elvetesse-e a gyerekét, hanem azt, hogy mit tehetne? És erre, ebben az esetben nem lehet jó lelkiismerettel más tanácsot adni mint azt, hogy ne szülje meg a gyereket.

A kérdező pusztán érzelmi alapon döntött, mert fogalma sincs róla, hogy mi vár rá és a gyerekére. Aki az "okos" ötleteihez nem teszi hozzá, hogy "költözz ide édes lányom, majd én eltartalak...", az ne építsen légvárakat ennek a szerencsétlennek a kárára, és ne papoljon az abortusz szörnyűségéről.

2013. jan. 31. 14:48
 98/110 anonim ***** válasza:
22%

De miért kellene itt bárkinek bármilyen érvet felhoznia a terhesség megtartása mellett vagy ellen? Nem ez volt a kérdés.

Mellesleg, kicsit offolok már, de a nemrég felkapott hírek közül eszembe jut Steve Jobs, akiről lemondott az anyja és nevelőszülők nevelték. Nem éppen szegénységben élte végig az életét. Több nagyon gazdag (értsd dollár milliómos) emberről tudom, hogy éheztek gyerekkorukban, sőt, van olyan híresség, aki éhezett gyerekkorában, anyja alkoholista volt, aki a piacra küldte el sokszor, hogy a személyes tárgyakat a házból eladja, hogy legyen pia-kis étel, most gyönyörű modell, dollár milliómos, sok gyerek anyja. Nem hinném, hogy ezek az emberek sajnálják, hogy élnek. Mindenki egyenlő esélyekkel indul. Egy milliárdosból lehet csöves és egy nincstelenből lehet milliárdos. De nem is a pénz a lényeg. Ismerek olyan embert, akit az anyja az éhínség miatt nevelőintézetbe adott, nagyon sok évet lehúzott ott. Ez az ember az anyja halála napjáig amikor tehette, meglátogatta (mert más oszágban élt), ajándékokkal elhalmozta (amit meg tudot magának engedni). Én is ismertem az anyukáját, csodálatos ember volt. És itt senki nem sérült, mindenkinek teljes élete volt/van. Pedig ez az ember sokszor éhezett kiskorában. Hogy az lenne a legnagyobb probléma, ha az anya nem tud csokit venni a gyerekének?? Ne hülyéskedjetek már. Nem erről szólnak az emberi kapcsolatok és egy gyereknek nem ettől lesz jó élete, hogy evett-e csokit gyerekkorában vagy sem. Ugyanmár.

2013. jan. 31. 14:51
 99/110 anonim ***** válasza:
33%
Itt nem csokirol van szo, utolso, hanem arrol hogy NINCS HOL LAKNIA ES NINCS JOVEDELME!!!!
2013. jan. 31. 14:54
 100/110 anonim ***** válasza:
34%

Aki az eletet valasztja Isten megsegiti es minden rendben lessz bizni kell es jol donteni.

Kitartas..

2013. jan. 31. 15:53
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!