Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit...

SÜRGŐS! Terhes vagyok, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Amikor kiderült, hogy terhes vagyok a barátom elhagyott, a szüleim kidobtak. Nem akarom elvetetni, sem örökbe adni. Egyedül viszont nem tudom ellátni. Az anyaotthonokban segítenek? Honnan kaphatnék támogatást? 18L ( Negatív kommentből nem kérek, gyógyszer mellett sikerült be)
2013. jan. 29. 07:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 anonim ***** válasza:
37%
bocsánat, végzettség nélkül, gyerek is szenvedne, meg te is
2013. jan. 29. 07:46
 12/110 A kérdező kommentje:
Régen is megoldották az emberek, ma is meg lehet szerintem.
2013. jan. 29. 07:50
 13/110 anonim ***** válasza:
100%

Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Családok Átmeneti Otthona

5000 Szolnok Kőrösi út 1-3. Vezető:

Tóth Edit

E mail:

szcsao@segelyszervezet.hu

56/210-591 F: 56/210-468

40 fő

9 szoba család, anya-gyerek, apa-gyerek, gyám-gyerek

Az ország egész területéről helyeznek el rászorulókat várólista alapján (várandós nőket is). Jelentkezni telefonon, írásban lehet, egyéni kérelem alapján, gyermekjóléti szolgálat ajánlásával fogadnak. Felvétel team döntés alapján. Jövedelemhiány, pszichiátriai betegség, alkohol és drogfogyasztás kizáró ok. Beköltözéskor fél évnél nem régebbi tüdőszűrő leletet, háziorvosi igazolást kérnek. Térítési díj: 1 gyermekkel a jövedelem 25%-a, több gyermekkel a jövedelem 30%-a. Előtakarékosság: esetfüggő.

12 hónapra biztosítanak szállást, (6 hónappal hosszabbítható). Önellátás. Főzési lehetőség (nyersanyagot szükség esetén adnak). Mosási, tisztálkodási lehetőség. Törölközőt tudnak adni. Mosószert, tisztítószert, szappant, gyógyszert, tápszert szükség szerint adnak. Ruhát, pelenkát csak beérkező adomány esetén adnak. Jogász, pszichológus áll rendelkezésre. Napi 24 órában gondozó, 07,00-16,30 óráig családgondozó ad ügyletet.

2013. jan. 29. 07:51
 14/110 anonim ***** válasza:
36%
ma?mikor hatezerbe jön csak a pelenka?LAKNOD sincs sehol?lehet hogy megszülnéd, és már vinnék is intézetbe
2013. jan. 29. 07:51
 15/110 anonim ***** válasza:
67%
Van jovedelmed? Amúgy régen nem volt meg ilyen fontos a gyermekvédelem. Ma mar joggal, azt nézik, hogy a gyereknek jó legyen. A híd alatt lakni az nem jó a gyereknek.
2013. jan. 29. 07:52
 16/110 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm szépen. Ha bekerülnék egy otthonba, lenne segítségem, 1 év alatt kitanulnék vmi szakmát, jobban boldogulnék. Köszönöm az infókat még egyszer.
2013. jan. 29. 07:52
 17/110 anonim ***** válasza:
79%
teljesen megtudlak érteni, hogy nem veteted el a gyereket. nagyon nagy erő kell ahhoz, hogy így gondolkodj és csodálom, hogy ilyen erősen állsz hozzá. menj el családsegítősökhöz és kérj tanácsot tőlük. nézz minél több anyaotthont biztosan van olyan, ahol befogadnak és, ha tényleg igazuk van a válaszolóknak és csak egy éves koráig hát még mindig jobb, mint a semmi nem igaz? sőt az első év lenne a legnehezebb szóval pont, akkor lesz rá szükséged leginkább. ha egyik helyen nem segítenek menj tovább és nézegess több helyet. nagyszülők nincsenek, akikkel tudnál beszélni? vagy tudnának segíteni? mert, ha anyaotthonban egy darabig tudsz maradni, de utána átköltözöl nagyiékhoz és 1-2 éves korára lesz munkád, akkor megoldható lenne a helyzet.
2013. jan. 29. 07:53
 18/110 anonim ***** válasza:
76%
De ha nincs jovedelmed akkor nem vesznek be. Es amint látod, várólista van....
2013. jan. 29. 07:54
 19/110 anonim ***** válasza:
81%
ha nincs jövelmed, nem mehetsz anyaotthonba
2013. jan. 29. 07:56
 20/110 anonim ***** válasza:
34%
Átmeneti nevelesbe vétel? Akkor ha megszületik, nevelő otthonba kerül, ahol látogathatod -szerintem nincs időkorláthoz kötve- es ha fel tudsz mutatni egy megfelelő lakhelyet es jövedelmet (GYES es csaladi is elég) akkor magadhoz veheted. Addig is biztonságban van a kicsi.
2013. jan. 29. 07:57
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!