Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállal gyereket az aki,...

Miért vállal gyereket az aki, nem engedheti meg magának?

Figyelt kérdés
Ma néztem a Házon Kívül adását, és ott volt, hogy minden 10 gyerekből úgy emlékszem 6 szegénységben él. De kérdem én miért? Miért vállal gyereket az aki nem tudja tisztességesen felnevelni? Ha csak az vállalna, aki tutira biztos benne, hogy fel tudja nevelni akkor nem itt tartanánk, túl sokan vagyunk, túl nagy a munkanélküliség, csökkenteni a kell a létszámot is, ha mér munkahelyeket nem bírunk teremteni.

2013. jan. 24. 00:11
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:
NA te kis szociálpolitológus, értem mit mondasz, el is hiszem hogy te ezt tanultad, de ez a rendszer jelenleg NEM MŰKÖDIK. Változtatni kell rajta. A nyugdíjkorhatár emelésével, és a gyereklétszám csökkentésével lejjebb lehetne szorítani a munkanélküliséget. Fogadja el mindenki, hogy amíg válság van addig nem lehet csak úgy nyugdíjba menni, dolgozni kell. Majd ha 10-20 év múlva vége a válságnak, akkor vissza lehet állni az általad oly nagyrabecsült szociálpolitikához.
2013. jan. 24. 11:38
 52/68 anonim ***** válasza:
95%

Örülnék, ha ezt a lekicsinylő hangnemet másnak tartogatnád. Amúgy sem a juttatások rendszeréről beszéltem, hanem annak az okát próbáltam neked kifejteni, hogy MIÉRT lesz nagyobb eséllyel szegény egy olyan család, ahol gyerek is van, még akkor is, ha korábban nem tartoztak a szegények közé.

Semmiről nem mondtam, hogy az jó, vagy rossz, ezek egyszerűen tények.

Mellesleg, ha érdekel (bár kétlem), a nyugdíjak kifizetésének költsége sokszorosa annak, amit akár segélyezési ellátásokra, akár családtámogatásra kifizet az állam. Akkor most mi legyen? Akasszunk nyugdíjasokat, hogy neked több jusson? Egyszer te is leszel nyugdíjas, akkor majd előzékenyen fölakasztod magad? Amúgy sem értem, hogyan képzelted el, hogy a különböző ellátások csökkentésével neked több jutna. Mégis milyen formában? Vagy egészen véletlenül közalkalmazott lennél, és az államtól kapod a fizetésed?

2013. jan. 24. 11:44
 53/68 A kérdező kommentje:
PL: adócsökkentés, 13. havi fizu, új munkahelyek, állami beruházások
2013. jan. 24. 12:07
 54/68 anonim ***** válasza:
93%

Én vagyok az akivel pedálozol hogy nincs hó végén kajára pénze!

Lehet rosszul fogalmaztam,de ez nem azt jelenti hogy éhezünk,hanem azt hogy hó végén megkel húzni a nadrágszíjat! Nem vehetek meg magamnak egy tábla csokit,nincs minden nap hús az asztalon,de a gyereknek mindenen megvan!!!

Amiben vagyunk átmeneti helyzet(valószínűleg)! Csak te is egyszer nehogy pofára ess,tudod 22évesen nekem sem a gyereken járt az eszem,meg akartam váltani a világot.

Amink van mindent saját erőnkből,NULLA segítséggel értük el a férjemmel,nekünk nem volt aki lakást vagy kocsit toljon a seggünk alá.....

Nem tudom neked miből lett autód ennyi idősen?

2013. jan. 24. 12:20
 55/68 anonim ***** válasza:
47 es nagyon igazad van :) a kérdező amúgy szerintem ezt élvezi hogy ennyi választ vált ki a sok egymásnak teljesen ellentmondó butaságával...
2013. jan. 24. 13:23
 56/68 anonim ***** válasza:
94%
Nagyon szarul látod a helyzetet!öregedj meg úgy,hogy ledolgoztad az életed,kőkeményen,amikor pedig már jól esne megpihenni,mert mondjuk lábra állni sem tudsz,akkor elküldenek még dolgozni,mert a nyugdíj korhatár 80 év.. Már ha megéled.. Bedőlsz ennek,hogy válság?? Mióta van ez?? Nekem ne mondja senki,hogy egy olyan dolog hiánycikk,amit NYOMTATNAK! Pénz... Ez csak egy kitaláció,hogy az emberekről még többet lehesseb legombolni valamilyen ürüggyel. És igaza van itt valakinek az autós dologgal kapcsolatban..
2013. jan. 24. 13:49
 57/68 anonim ***** válasza:

A kérdező aztán nem piskóta! Nem vagy véletlenül Hitler rokona???

Szerinted lőjék fejbe a betegeket,a rokkantakat,a szegényeket,meg az időseket,aki meg eleve haldoklik azt sz@rják le,mert váltság van? Vagy hogy gondoltad??? Meddig dolgoztatnád az embereket? 80-90éves korukig?! Megnéznélek én téged hogy 80évesen milyen fitt leszel,lesz e erőd minden nap 8 vagy még több órát dolgozni?! Meg hogy tényleg inkább meghalnál mint hogy más segítsen rajtad!

Szánalmas vagy és undorító!!!

2013. jan. 24. 16:27
 58/68 anonim ***** válasza:
Undorító vagy kérdező!
2013. jan. 24. 16:54
 59/68 anonim ***** válasza:
Aha... és mellette gondolom teljesen egyedül fent tartod magad! Vettél egy házat vagy fizeted az albérletet meg a rezsit,az ételt meg minden kiadásodat annyira jól keresel hogy mi neked 70ezer a kocsidra. Komolyan mondom irigyellek! Teljesen egyedül mindenféle segítség nélkül! Vagy még anyucinál laksz??? Mert ha igen akkor ne legyen ekkora a szád!!!
2013. jan. 24. 17:13
 60/68 anonim ***** válasza:
Nyilván aki rokkant vagy aki béna az tehet arról, hogy olyan lett amilyen :D Áh hagyjátok az egészet, ez csak a provokálásra megy ki. :) Hihetetlen az emberek mennyire tudnak unatkozni. Jelzem már a főnöködnek, hogy kicsit jobban dolgoztasson meg a nagy vagyonodért, hogy ne legyen időd itt lázítani a pórnépet, akik sosem érhetnek fel hozzád, aki nem a társadalom nyakán élősködsz. :) Hiába, a hozzád hasonló emberek sosem lesznek szegények, betegek, sérültek, nem tudom miért, az ilyen undorító embereket mindig segíti a(z) (földi) élet... De ez csak a materialista világ. Ahová innen megyünk nem viheted majd magaddal az autódat, a házadat, a fizetésedet, csak az erkölcsi "vagyonodat" de ezt a "fizetséget" nem a tankolás után kapod! De ha mégis megsérülnél valaha is, vagy esetleg rokkant lennél, jusson majd eszedbe az amiket ide írtál, mert, hogy Te nem lennél öngyilkos az 100%. A hozzád hasonló emberek mindig önző, gyáva emberek, akik csak önmagukért élnek, az ilyen ember sosem tudnak saját magában kárt tenni ... :) Felesleges is vitáznunk. Legyen bármennyi pénzed, olyan sötét és üres ember vagy, hogy az hihetetlen.
2013. jan. 24. 17:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!