Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállal gyereket az aki,...

Miért vállal gyereket az aki, nem engedheti meg magának?

Figyelt kérdés
Ma néztem a Házon Kívül adását, és ott volt, hogy minden 10 gyerekből úgy emlékszem 6 szegénységben él. De kérdem én miért? Miért vállal gyereket az aki nem tudja tisztességesen felnevelni? Ha csak az vállalna, aki tutira biztos benne, hogy fel tudja nevelni akkor nem itt tartanánk, túl sokan vagyunk, túl nagy a munkanélküliség, csökkenteni a kell a létszámot is, ha mér munkahelyeket nem bírunk teremteni.

2013. jan. 24. 00:11
1 2 3 4 5 6 7
 41/68 anonim ***** válasza:
37%

1. Aki tényleg mélyszegénységben él, az általában tanulatlan is. Vagy szimplán nincsen pénze védekezésre (egy csomag gumi 700 forint, a tabletta 3 hónapra 5-10 ezer), vagy pedig nem tudja reálisan felmérni a helyzetét, mert buta és tanulatlan.

2. Van egy rakás ember, aki azért vállal több gyereket, mert megteheti, de később esetleg elveszti a munkáját.

Már bocs, de szerintem te meg erősen a másik véglet vagy. Te szimplán azért nem akarsz gyereket, mert borzasztó módon önző vagy. Nem akarsz lemondani a saját kényelmedről egy gyerekért. Nem szeretnéd azt a pénzt a gyerek ruhájára költeni, amit magadra is költhetnél.

És éppenséggel szíved joga, hogy te így gondolkodsz, csak szerintem nem kellene ezt normálisnak tekinteni.

Ugyanis az embereknél a fajfenntartás egy alapvető ösztön. Oké, hogy nálad ez hiányzik, de ne hidd már azt, hogy ez a normális.

Te nem a gyerek miatt nem akarsz gyereket, hanem magad miatt. Baromira nem ugyanaz a kettő.

2013. jan. 24. 10:48
 42/68 A kérdező kommentje:

Na kezdjük ott, hogy a mélyszegénységben élők ne vállaljanak, de ezzel legtöbben egyet értünk.

Magamat példaként hoztam fel. Volt egy eset, a barátnőm meg akart viccelni, de túl jól sikerült neki. Azt mondta hogy terhes, én meg teljesen elhittem, és valóban elég furcsa, de jó érzés volt, hogy növekszik benne valaki aki az én genetikai állományomat is hordozza, és abban a néhány percben már lejátszódott a fejemben a boldog család képe is, de ugye végül kiderült hogy vicc a dolog, és rájöttem, hogy jó érzés ez, de vajon ér ennyit??? Hogy feladjam a jólétemet miatta? És itt sokan ezt nem látják be, hogy feladták a jólétüket, (kedves válaszoló akinek hó végén nincs pénze kajára) De még ezzel sem lenne gond, mert igazatok van, bánom is én, ki hogy bas*za el az életét. De megint ott van, hogy utána meg rinyálnak, hogy kell nekik családi pótlék, meg segély meg a tököm tudja még mi minden. És az ember lát egy ilyen riport (nem a cigányra gondolok, hanem a csak simán szegénységben élő családokra) és most érezzen késztetést, hogy segíteni kell rajtuk. Én azt mondanám, hogy öreg, legközelebb majd gondolkozol, hogy kell-e ez neked.

És nekünk önmegtartóztató embereknek kevesebb jut az ilyen ostobák miatt, ugyanis az állam azt a sok pénzt amit erre költ éppenséggel költhetné másra is, mint új munkahelyek, bérek növelése, stb. De nem tudja másra költeni mert a sok semmirekellő miatt nem lehet.

2013. jan. 24. 10:57
 43/68 anonim ***** válasza:
68%

De te miről beszélsz?

Ha vki nem tud kaját adni a gyerekének, az mélyszegénység!

Ha csak szimplán összébb kell húznia magát (mondjuk kevesebb ruhát tud magának venni), az k.vára nem mélyszegénység. És ilyen embereket még a büdös életben nem láttam rinyálni emiatt!

Az, akit a tévében mutogatnak, mert se kajára, se fűtésre nincsen pénze, de van 5 gyereke, az baromira nem ez a kategória.

2013. jan. 24. 10:59
 44/68 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező!

Ha a drága autóddal balesetet szenvedsz (akár önhibádból, akár más hibájából) és ennek következtében vérátömlesztésre lesz szükséged, akkor majd megkérdezem tőled, hogy ugyan miért is rinyálsz, miért nem gondolkodtál előre. Most nekem miért kell téged sajnáljalak?

Ha meg még le is rokkansz és soha a büdös életben nem leszel már munkaképes, akkor megint megkérdezem, hogy ugyan miért nekem kell rosszabbul élnem azért, hogy te kaphass egy kis kegyelemkenyeret. Miért nem gondoskodtál magadról még azelőtt, hogy autót vettél volna és kimentél volna az utcára...

2013. jan. 24. 11:03
 45/68 A kérdező kommentje:

Hidd el, ha lerokkanok vagy munkaképtelen semmirekellővé válok nem fogok a társadalom nyakán élősködni. Inkább meghalok. És szerintem ez a jó döntés, mint élősködni mások nyakán. De egyébként itt el is jutottunk a romákhoz is, gondoljatok már bele mennyi pénzt emészt fel hogy ezeket a semmirekellőket életben kell tartani. Az a pénz szolgálhatna jobb célt is.

De elmondok itt egy példát, katasztrófahelyzetben, ahol sok a sebesült, tömeges a sérülés a mentősök, orvosok is így teszik a dolgukat, csak azzal foglalkoznak akinek van esélye a felépülésre, a többi pedig a sor végére kerül. VÁLSÁG van most a legfontosabb nem az ilyen nyomik életben tartása, hanem a MÉG MENTHETŐEK segítése.

2013. jan. 24. 11:09
 46/68 anonim ***** válasza:
51%

Őszintén mondom, az ilyen ember jobb is, ha nem szaporodik, mint a kedves kérdező.

Úgy látom, szegény érzelmi intelligenciája nem túl magas, hogy az anyagi javakat előbbre helyezi az emberi kapcsolatoknál.

Az ember létezésének célja a reprodukció, a szaporodás, ez ösztönös, nem is értem, hogy lehet ez kérdés.

Az már csak a civilizált emberiség negatív hozománya, hogy háttérbe szorítja az érzelmeket és az önzése, birtoklási vágya ennyire elhatalmasodott.

Mi nem élünk jól, hónap végén a szüleim segítsége nélkül bizony nagy bajban lennénk.

Nincs autónk, saját lakásunk, mégis vállaltunk gyereket, sőt, tervezzük a kistestvért is.

Most, hogy él a lányom és férjnél vagyok, boldogabb vagyok, mint mikor még egyedülállóként volt munkahelyem nagyon jó fizetéssel.

A magyar nép rohamosan fogy, hiszen sokan pont a pénz miatt nem mernek vállalni sok gyermeket és az köztudott, hogy 2 gyermek is csak a szülőket pótolja, a 3. a tényleges szaporulat.

Így nem sokára Magyarország lakosainak nagy része sajnos cigány lesz, de ebbe inkább ne menjünk bele, mert feldühít...

2013. jan. 24. 11:14
 47/68 anonim ***** válasza:
87%

"öreg, legközelebb majd gondolkozol, hogy kell-e ez neked."

Ha majd ne adj'isten összetöröd magad a teletankolt autóddal, egy nyaralásból hazajövet, remélem az orvos is ezt fogja mondani, ahelyett hogy ellátna.

"És nekünk önmegtartóztató embereknek"

Az önmegtartóztató ember kategória a bulizó, kocsikázó, utazgató emberekre vonatkozik???

"De nem tudja másra költeni mert a sok semmirekellő miatt nem lehet."

Na, ez a Te bizonyítványod! Annak idején édesanyád is kapott utánad juttatásokat(pl.családi pótlék),hiszen Te is megszülettél. De lehet hogy ha ez olvasná, rájönne, hogy inkább költötte volna benzinre, mint hogy Téged vállaljon...

2013. jan. 24. 11:16
 48/68 anonim ***** válasza:
51%
Miben vagy önmegtartóztató? Nem szexelsz?
2013. jan. 24. 11:23
 49/68 anonim ***** válasza:
67%
Drága kérdező, én tanultam/tanulok szociálpolitikát, próbáltam is neked szakmai választ adni, méghozzá érthetően, de látom, téged valójában egyáltalán nem a jelenség magyarázata érdekel, csak és kizárólag azért jöttél ide, hogy lenyomhasd a véleményed az emberek torkán. Mindenki érdekében jobb lenne, ha megtartanád magadnak. Te élj úgy, ahogy neked tetszik, a gondtalan kis fejedet meg ne törd azon, hogy mások mit miért csinálnak, és akkor mindenki jól jár. Én már letettem arról, hogy a hozzád hasonló, csökönyös, minimális empátiát is nélkülöző embereknek megmagyarázzak bizonyos jelenségeket, hiszen láthatóan egyáltalán nem akarod megérteni. De én meg tőled kérdezem: kell ez neked? Élvezed azt, ha mindenki téged tart ostobának/érzéketlennek/egoistának? Nem hiszem el, hogy az ismeretségi körödben nem találsz megfelelő hallgatóságot a fröcsögésedhez.
2013. jan. 24. 11:28
 50/68 A kérdező kommentje:
AZ önmegtartóztatót úgy értettem, hogy nem vállaltam rögtön gyereket, miént elkapott a hév. Másrészről ha fel kellett volna áldoznom magam a többség jóléte érdekében megtettem volna, és ha ilyen munkanélküli, 2 általánosos cigány lennék 4 gyerekkel nem várnám el hogy az ország miattam meg a hozzám hasonlók miatt ne tudjon fejlődni. Egy jóléti társadalomban életben lehet tartani minden nyomorultat, de jelenleg ez csak visszahúzza a gazdaságot.
2013. jan. 24. 11:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!