Miért vállal gyereket az aki, nem engedheti meg magának?
Még annyi hogy imádom az ilyen alig felnőtt embereket,és jönnek a szerintük nagyon okos szövegükkel! Majd ők megváltják a világot,ítélkeznek mások felett de fingjuk nincs semmiről!!!
Mikor én és a párom 3éve gyereket vállaltunk,mindkettőnknek stabil munkahelye volt. Nem voltunk milliomosok de simán betudtunk vállalni egy gyereket,megvettünk neki mindent,tudtunk is félrerakni,a számlákat is mindig időre fizettük. Most meg nekem megszűnt a munkahelyen másikat nem találok,a férjem fizetését csökkentették,hónapról-hónapra sakkozok a számlákkal és sajnos van hogy hó végére kajára sincs pénzünk!:(((
Kérdező, miért nem inkább azt kérdezted, hogy "Szerintetek nem baj, hogy nekem gyerek helyett az autóm a fontos?"
Válasz: Neked nem baj... :D
lenyeg, a gyerekvallalasnak rengezeg hatranya van, anyagi csod, lemondas, ha a szulok szetmennek akkor megroszabb + a no erteket veszti ugyanis kinek kell egy tobb gyermekes egyedulallo anyuka? meg ha jol is nez ki akkor is
elonye meg keves, van kit babusgatni (vegyetek egy kutyat) + valaki tovabbviszi a neved ( nem vagy hires mit szamit hogy valaki tovabbviszi e vagy sem)
Kedves kérdező hogy anyádék is inkább kutyát vettek volna helyetted,és ezt komolyan mondom!!! Provokálni akarod az embereket?!
Ezt a nagyon értelmes hozzászólásodat,meg minek kellett privátban is elküldeni???
Kérdezô:
Erre már nem tudok mit írni. Ennyire egocentrikus emberrel ritkán akadok össze... Tényleg vegyél inkább kutyát, és a jövôben kerüld el a Házon kívül-höz hasonló mûsorokat, mert csak felidegesíted magad a sok primitív emberszabásún...
(Csak zárójelben: a gyerekeim engem csak értékesebb nôvé tettek. Legalább már elsô körben kiszûrik a létezésükkel a felszínes, önzô pasikat, akiknek nem párkapcsolat kell, csak egy nônemû kellék... vagyis csak kiszûrnék, de szerencsére van apjuk. :))
Azért nem kell a két végletbe bocsátkozni, én úgy gondolom!
Nyomor-luxusélet. A kettő között van azért arany középút is. :) Nem akarok belemenni mélyebben a témába, mert én is úgy érzem, hogy felesleges volna, mert nem látod (nem is akarod meglátni) annak az életnek az értékét, csodálatosságát ahol egy gyermek bearanyozza a szülők mindennapjait. (legyenek bármilyen szegények is és itt nem az éhezésre, a hajléktalanságra gondolok!)
Egyértelmű, hogy oda, ahol az embernek nincsen háza, sem étele, munkája, vagyona nem túl szerencsés gyermeket vállalni. Nem láttam a riportot, de ahogy a válaszokból kiveszem, egy fiatal párról van szó, akik a putriba vállaltak több gyermeket is. Elsőre azt mondom, ez így nem helyes.
De milyen jogon mondanám én ezt? A felső tízezernek én is egy putriban élő, csóró, nyomorult senki vagyok azzal amim van. De én mégsem érzem magam annak. Nem tudhatjuk, hogy az Ő egzisztenciájuk a saját szemükben milyen, nem tudhatjuk ők hogyan élik meg a mindennapjaikat.
Én megértem a Te nézőpontodat is. Én a lányomat 20 évesen vállaltam be, nagyon sok lemondással járt, gürizéssel, erőfeszítések megtételével...Fősuli-három műszak, háztartás vezetése, így együtt. Bevallom, néha irigykedve nézem azokat akik gondtalanul élnek, akik mindent megvehetnek maguknak, míg én egy joghurt előtt álldogálva is elgondolkodom, hogy önzőség volna -e ha most ezt magamnak venném meg?
De mégis azt mondom, nem cserélnék Veled. Valószínűleg szép és gondtalan életed van. Azt teszel és veszel amit csak akarsz. Viszont ha hiszed ha nem, a Te életed értéktelen. Nem azért mert nincs gyermeked, hanem mert önmagadat teszed az első helyre és nem pedig másokat/mást. Tárgyakhoz ragaszkodsz, ezeket véled fontosnak és ezzel egyenlővé teszem a pénzt is...
Én rengeteg áldozatot hozok a férjemmel együtt azért, hogy éljünk valahogyan. Nem mondom, hogy nincsenek vágyaink amelyek valószínűleg sosem fognak teljesülni, de nem is baj ez! Így tudunk mi örülni a legkisebbnek is, becsülni azt amink van... Legfőképp a szeretetet amit egymásnak adunk. Pénz és luxus ide vagy oda, az életben ez a legfontosabb! (Ja és nem éhezünk!!:))
22 eves vagyok es egy 5 hetes kislany anyukaja. Jok az anyagi korulmenyeink, de megsem itelkezem senki felett sem.
Es el sem tudnam kepzelni az eletemet gyerek nelkul, ugyanis 5 hete megkaptam a legnagyobb boldogsagot, amit csak lehetett.
Kedves kerdezo...el sem tudod kepzelni,hogy mennyire tudja szeretni az ember a gyereket..fantasztikus erzes!
Ez csak egy provokativ kerdes! A kerdezot nem is erdeklik a valaszok csak vitazni szeretne. Es mivel senki nem megy bele a jatekaba egyre provokativabb valaszokat ir.
Hogy lehet egy gyereket kocsihoz vagy kutyahoz hasonlitani? Undorito.... Es ahogy az egyik valaszado irta anyadek is jobban jartak volna egy kutyaval!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!