Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállal gyereket az aki,...

Miért vállal gyereket az aki, nem engedheti meg magának?

Figyelt kérdés
Ma néztem a Házon Kívül adását, és ott volt, hogy minden 10 gyerekből úgy emlékszem 6 szegénységben él. De kérdem én miért? Miért vállal gyereket az aki nem tudja tisztességesen felnevelni? Ha csak az vállalna, aki tutira biztos benne, hogy fel tudja nevelni akkor nem itt tartanánk, túl sokan vagyunk, túl nagy a munkanélküliség, csökkenteni a kell a létszámot is, ha mér munkahelyeket nem bírunk teremteni.

2013. jan. 24. 00:11
1 2 3 4 5 6 7
 21/68 anonim ***** válasza:
67%

Még annyi hogy imádom az ilyen alig felnőtt embereket,és jönnek a szerintük nagyon okos szövegükkel! Majd ők megváltják a világot,ítélkeznek mások felett de fingjuk nincs semmiről!!!

Mikor én és a párom 3éve gyereket vállaltunk,mindkettőnknek stabil munkahelye volt. Nem voltunk milliomosok de simán betudtunk vállalni egy gyereket,megvettünk neki mindent,tudtunk is félrerakni,a számlákat is mindig időre fizettük. Most meg nekem megszűnt a munkahelyen másikat nem találok,a férjem fizetését csökkentették,hónapról-hónapra sakkozok a számlákkal és sajnos van hogy hó végére kajára sincs pénzünk!:(((

2013. jan. 24. 01:11
 22/68 anonim ***** válasza:
54%

Kérdező, miért nem inkább azt kérdezted, hogy "Szerintetek nem baj, hogy nekem gyerek helyett az autóm a fontos?"

Válasz: Neked nem baj... :D

2013. jan. 24. 01:12
 23/68 A kérdező kommentje:

lenyeg, a gyerekvallalasnak rengezeg hatranya van, anyagi csod, lemondas, ha a szulok szetmennek akkor megroszabb + a no erteket veszti ugyanis kinek kell egy tobb gyermekes egyedulallo anyuka? meg ha jol is nez ki akkor is

elonye meg keves, van kit babusgatni (vegyetek egy kutyat) + valaki tovabbviszi a neved ( nem vagy hires mit szamit hogy valaki tovabbviszi e vagy sem)

2013. jan. 24. 01:13
 24/68 anonim ***** válasza:
94%
Ezt amúgy nem lehet olyan embernek elmagyarázni, akinek még nincs gyereke. Nekem se lehetett beadni a gyerekem születése előtt, hogy mitől olyan frenetikusan jó egy saját gyerek, mert nem értettem. Ezt érteni nem is lehet, csak érezni. Na jóéjt mindenkinek! :)
2013. jan. 24. 01:20
 25/68 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező hogy anyádék is inkább kutyát vettek volna helyetted,és ezt komolyan mondom!!! Provokálni akarod az embereket?!

Ezt a nagyon értelmes hozzászólásodat,meg minek kellett privátban is elküldeni???

2013. jan. 24. 01:21
 26/68 anonim ***** válasza:
73%

Kérdezô:

Erre már nem tudok mit írni. Ennyire egocentrikus emberrel ritkán akadok össze... Tényleg vegyél inkább kutyát, és a jövôben kerüld el a Házon kívül-höz hasonló mûsorokat, mert csak felidegesíted magad a sok primitív emberszabásún...

(Csak zárójelben: a gyerekeim engem csak értékesebb nôvé tettek. Legalább már elsô körben kiszûrik a létezésükkel a felszínes, önzô pasikat, akiknek nem párkapcsolat kell, csak egy nônemû kellék... vagyis csak kiszûrnék, de szerencsére van apjuk. :))

2013. jan. 24. 01:24
 27/68 anonim ***** válasza:
50%
Ezt én sem értem. Itt is annyi olyan kérdés van amiből látszik, hogy a semmire szülik a gyerekeket. Nekem is van gyerekem, de a semmire nem vállaltam volna akármennyire is vágytam rá. Mi anyagilag többet is tudnánk vállalni, de sajnos biológiailag nem lehet. És még azt mondják az élet igazságos, hát én nem így látom.
2013. jan. 24. 01:28
 28/68 anonim ***** válasza:
91%

Azért nem kell a két végletbe bocsátkozni, én úgy gondolom!

Nyomor-luxusélet. A kettő között van azért arany középút is. :) Nem akarok belemenni mélyebben a témába, mert én is úgy érzem, hogy felesleges volna, mert nem látod (nem is akarod meglátni) annak az életnek az értékét, csodálatosságát ahol egy gyermek bearanyozza a szülők mindennapjait. (legyenek bármilyen szegények is és itt nem az éhezésre, a hajléktalanságra gondolok!)

Egyértelmű, hogy oda, ahol az embernek nincsen háza, sem étele, munkája, vagyona nem túl szerencsés gyermeket vállalni. Nem láttam a riportot, de ahogy a válaszokból kiveszem, egy fiatal párról van szó, akik a putriba vállaltak több gyermeket is. Elsőre azt mondom, ez így nem helyes.

De milyen jogon mondanám én ezt? A felső tízezernek én is egy putriban élő, csóró, nyomorult senki vagyok azzal amim van. De én mégsem érzem magam annak. Nem tudhatjuk, hogy az Ő egzisztenciájuk a saját szemükben milyen, nem tudhatjuk ők hogyan élik meg a mindennapjaikat.

Én megértem a Te nézőpontodat is. Én a lányomat 20 évesen vállaltam be, nagyon sok lemondással járt, gürizéssel, erőfeszítések megtételével...Fősuli-három műszak, háztartás vezetése, így együtt. Bevallom, néha irigykedve nézem azokat akik gondtalanul élnek, akik mindent megvehetnek maguknak, míg én egy joghurt előtt álldogálva is elgondolkodom, hogy önzőség volna -e ha most ezt magamnak venném meg?

De mégis azt mondom, nem cserélnék Veled. Valószínűleg szép és gondtalan életed van. Azt teszel és veszel amit csak akarsz. Viszont ha hiszed ha nem, a Te életed értéktelen. Nem azért mert nincs gyermeked, hanem mert önmagadat teszed az első helyre és nem pedig másokat/mást. Tárgyakhoz ragaszkodsz, ezeket véled fontosnak és ezzel egyenlővé teszem a pénzt is...

Én rengeteg áldozatot hozok a férjemmel együtt azért, hogy éljünk valahogyan. Nem mondom, hogy nincsenek vágyaink amelyek valószínűleg sosem fognak teljesülni, de nem is baj ez! Így tudunk mi örülni a legkisebbnek is, becsülni azt amink van... Legfőképp a szeretetet amit egymásnak adunk. Pénz és luxus ide vagy oda, az életben ez a legfontosabb! (Ja és nem éhezünk!!:))

2013. jan. 24. 01:35
 29/68 anonim ***** válasza:
58%

22 eves vagyok es egy 5 hetes kislany anyukaja. Jok az anyagi korulmenyeink, de megsem itelkezem senki felett sem.

Es el sem tudnam kepzelni az eletemet gyerek nelkul, ugyanis 5 hete megkaptam a legnagyobb boldogsagot, amit csak lehetett.

Kedves kerdezo...el sem tudod kepzelni,hogy mennyire tudja szeretni az ember a gyereket..fantasztikus erzes!

2013. jan. 24. 03:09
 30/68 anonim ***** válasza:
75%

Ez csak egy provokativ kerdes! A kerdezot nem is erdeklik a valaszok csak vitazni szeretne. Es mivel senki nem megy bele a jatekaba egyre provokativabb valaszokat ir.

Hogy lehet egy gyereket kocsihoz vagy kutyahoz hasonlitani? Undorito.... Es ahogy az egyik valaszado irta anyadek is jobban jartak volna egy kutyaval!

2013. jan. 24. 03:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!