Mi a véleményed az abortuszról?
kedves utolsó...
te elolvastad amit 04-07 14:52 írt?..mert ha lustaságból nem, kérlek tedd meg, és gondold át méegyszer.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 12:47
Nem vagy normális. Az olyat kellene betiltani, mint te. Olvasd el b...meg az előtted író hozzászólót, aztán süllyedj el.
Egy új oldalról szeretném elmondani a véleményem. A gyerek oldaláról. Ugyanis engem el akart vetetni anyukám, de apukám nem engedte. Jól élek, van tető a fejem fölött, kaja a számban, nem panaszkodom. Csak tudjátok amikor kiskoromban csupán azért kaptam egy kiadós verést mert elmentem a frissen felmosott folyosón vagy mert kértem egy bögrét a felső konyhaszekrényből mert nem értem el... Anyukám sohasem szeretett. Mert ha nem lettem volna nem járkálta volna össze senki a padlót és ő élhette volna a saját életét. Hányszor kérdeztem anyukámtól hogy akkor minek szültél meg ha nem akartál? Évekkel később tudtam csak meg a választ aputól. Azóta már persze elváltak ők is. Ezernyi ordibálás és veszekedés után. Nem voltam hülye, tudtam hogy csak miattam vannak „együtt”.
Mennyi sírástól és fájdalomtól kímélt volna meg engem ha anyu a szíve után megy. Ő is tudta hogy nem neki való a gyerek és mostmár én is nagyon jól tudom. De elgondolkodtam rajta hogyha egy kis időt ad magának talán egy szép napon rengeteg szeretettel ajándékozhatta volna meg a gyermekét. De nem így tett. Szülés utáni depressziója miatt apukám nevelt sokáig. Később is csak a dühe elfojtása volt ami egy-egy ideig rákényszerítette hogy úgy tegyen, mint aki szeret. De nem szeretett, mert nem tudott. Megértem őt. Én rendszeresen járok pszichológushoz hogy valahogy egyenesbe hozzam az életemet.
Szerintem semmilyen gyerek vállára nem lehet olyan terhet rakni hogy érezze akár egy kicsit is hogy ő az oka annak hogy valakinek az életét akarata ellenére megváltoztatta. Ezerszer megkaptam hogyha én nem vagyok, ő már régen beteljesítette volna az álmát és orvos lesz. E helyett most egy érettségivel rendelkező szakmunkás aki utálja az életét és depressziós. Látom hogy nem boldog és ezerszer mondta már hogy ha én nem vagyok, minden másképp alakul. Nem kértem hogy megszülessek. Ők döntöttek. Kérdem én. Ki a boldog itt?
Hello Mindenkinek!!
Hát ehhez én is hozzászolnék:) Nekem a szüleim nagyon de nagyon idősek voltak mikor megszülettem (nyugdíjasok), nem tervezett gyerek voltam ! Az orvosok azt mondták h ne vállaljanak mert már ennyi idős korban sok veszélyt jelent a terhesség stb... Nah meg nyugdíjból eltartani háát....
Végülis megtartottak!!Sokan írtátok h azért nem vállalják a gyereket a rossz anyagi körülmények között stb hát én aztán tudom milyen az , hiszen tizenéves korom óta melózom, az érettségit is úgy tettem le hogy éjszakai műszakot nyomtam a lakhelyünkhöz közeli gyárban(mert nagyon szegények voltunk a szüleim szószerint semmit nem tudtak adni úgyh elég hamar fel kellett nőnöm, ráadásul koruk miatt betegesek is voltak hol apukám hol anyukám vagy mindketten és semmiben sem tudtak segíteni szóval igencsak egyedül voltam mert a rokonaim közül nagyapa nagymama már rég nem éltek az uncsi tesóimat meg a többieket nem ismertem a nagy korkülönbségek miatt),én is megkaptam ezt egy pár embertől h már nem kellett volna ennyi idősen ez a gyerek stb. Szóval teltek az éveim meló éjszaka, nappal suli meg a folytonos tanulás hiába lettetem az érettségit is nem sikerült vmi jól a sok munka miatt háát nem ment úgy. De nem adtam fel tanultam ,tanultam....és megint csak dolgoztam dolgoztam... végül szószerint hatodjára sikerült feljavítanom minden tárgyat ötösre:)
Aztán jött az egyetem ismét csak tanultam tanultam meg dolgoztam dolgoztam.... Végül lediplomáztam egy nem is könnyű egyetemen egy nem is könnyű szakkal , a nyelvvizsgát is x edjére de sikerült(nem részletezem h hol meg melyik sulin):) Most vagy egy jó munkahelyem és a párommal boldogan élünk a szüleimet pedig támogatom amiben csak tudom.A lényeg h nem volt normális gyerekkorom nem lehettem igazán gyerek és nagyon sok borzalmas dolog történt velem ( nem részletezem és tényleg nem volt könnyű) de ez engem egyáltalán nem érdekel én örülök h ÉLEK semmi pénzért nem adnám az életem. Nem hiszem h mindenki meg akar halni én inkább élek még akkor is ha ezerszer többet kell letennem az asztalra vagy szásszor rosszabb mint másnak, senki nem mondta h az élet könnyű dolog küzdeni kell!!Nekem is volt olyan h nem bírtam, de mindig akadt olyan ami miatt láttam boldogságot az életben és a kisebb sikereknek is nagyon tudtam örülni. Ha vki nem szeretné megtartani rengeteg lehetőség van igen lehet állami gondozásba is adni, vagy olyan pároknak akiknek nem lehet gyereke igaz van olyan ami eü okokból szükséges de sztem mindenki gondoljon bele a dolgokba milyen lenne ha ő lenne az, tényleg mindenki élni akar. Az abortuszal egy lehetőséget veszel el vkitől egy olyan lehetőséget amivé válhatott volna ami már később sosem lesz!!Nem azt mondom h mindegy milyen az élet de sosem szabad feladni bocs ha hosszasra sikeredett nekem ez a véleményem....
Az előttem szólóhoz!!Egy kicsit túlzásnak tartom h "szerencsés" hát hallod nem egy média sztár vok akit felfedeztek és totál gazdag vok!!
Baromi nagy karat erő kellett ehhez h ezt megcsináljam és senki nem ment el helyettem a vizsgára, és dolgozni se.Azért lett ilyen az életem mert én akartam így senki nem támogatott, nem segített lelkileg és hidd el nem kis erőfeszítés végigcsinálni , meg még megannyi idő (hiszen ezek évek voltak)meg a sok pénz amit rááldoztam.Ez az én választásom volt és senki nem kényszerített(Ebben mi a szerencse ember?), inkább ültem volna otthon és merengtem volna azon mekkora sz..r az élet??? Elképesztő!!És itt a fórumon egy szóval se írtam h roszabb ember lenne akárki is itt véleményt lehet nyílvánítani én egyszerűen leírtam amit gondolok!! Nem szeretnék senkivel se vitatkozni nem írtam szószerint egy hozzászólóról se!! Ja és igen nem reklámozni akartam a dolgot hanem példát szerettem volna mutatni. Mert én is sokat merítettem ezekből mert képzeld nem csak nekem sikerült!!! De nem akarok eltérni a fórum témájáról mert nem erről szól!!!Azért mert én a kudarcokból a tanulságot vontam le és próbáltam nem feladni máris le kell szólni!!
18:16
" milyen lenne ha ő lenne az, tényleg mindenki élni akar. Az abortuszal egy lehetőséget veszel el vkitől egy olyan lehetőséget amivé válhatott volna ami már később sosem lesz!!"
igen tudom hogy örülsz hogy élsz, de amég nem születik meg valaki addig nem is sajnálhatja hogy nem él, és nincs olyan hogy a helyében...lehet hogy az élet a méhben kezdődik, de a babának nincs saját "teste", az anyjáéban él, az anya meg a sajátjáról már hadd döntsön maga...tudom hogy lehetőség meg minden, de meg kell adni a lehetőséget nekik hogy dönthessenek..ott vannak pl az erőszak áldozatai akik sokáig nem is mernek abortuszra menni, vagy igen a betegek, akiknél ha nem is életveszély, de azért kockázat..és értem én hogy örülsz az életnek, de ha nem vállalták volna, nem sajnálnád..és igen lehet hogy hiányoznál, de azok is hiányoznak akik betegségben halnak meg 10en éves korukban, erre mit mondjunk? gonosz a természet?..nem vitatkozni akarok én, csak mondtam..
Az előzöhöz!!Amit leírtál én nem arra értettem h ha pl vki erőszak áldozata lett és amiatt szükséges a dolog vagy ha nyílvánvalóan fogyatékos lesz akkor ok mert ezek nem kizárható dolgok!! De más esetekben pl miért nem lehet állami gondozásba adni? Ha most vki azzal jön h nem akarja h majd nagyobb korában dühösen megkeresse akkor ok rengeteg más alternatíva létezik lehet választani pl rengeteg meddő pár van akik örülnének egy pici gyereknek, meg vannak hozzá a körülményei, megszületik jó helyre kerül és neked sem kell azt állítani h rosszkor rossz helyre született nem mondom h tökéletes a dolog de boldog családban élhet ő és akik örökbe fogadták mért ne adjunk esélyt másoknak is?? De ha ez sem ok vmi miatt akkor pl rengeteg kórháznál láttam inkubátort elviheti oda bárki azt a gyereket anonim névtelen módon, soha senki nem fogja megkérdezni ki vitte oda, majd kap egy nevet amit te sosem fogsz tudni és ő sem h kik voltak a szüleik szóval megkeresni sosem fog az biztos, éli tovább az életét és te is tiédet (úgyanúgy járhat iskolába, ő is élhet majd teljes értékű életet mert megvan így az esélye)ez is egy megoldás!!!Mért kell egyből a legrosszabb döntést meghozni!!Itt van tessék a rengeteg megoldás, én ezekről tudok de biztos van még több is csak utána kell járni a dolgoknak ha nem lusta az ember!!! Szóval én ezzel csak azt szerettem volna megértetni h elég a kilenc hónap ha vki nem akarja , vannak alternatívák de ha meg tudod normális logikus ész érvekkel magyarázni akkor elfogadom a dolgot ( mert az ilyen magyarázat h mert gonosz a természet és h vannak akik tizenéves korukban meghalnak hát h őszinte legyek nem egy jó példa erre sztem előbb gondold át milyen logikára épül ez mert lehet meghal vki ennyi idősen vagy épp balesetben de annak NINCS MÁS választása nem tud másképp dönteni viszont h vki megszületik vagy nem, az kétesélyes lehet igen és nem is. És igen lehet h az anya testében van és ő dönt dehát istenem vhol el kell kezdődni egy életnek mindenki volt akár 2 akár 10 hetes senki sem csak úgy lett, és azt egy kicsit túlzásnak tartom h az anya teste, neki is van saját teste teljes más vércsoporttal más dns sel és más testi tulajdonságal szóval sztem nem az anya teste sztem az édesanyja egy természeti segítség h ő is élhessen....A lényeg annyi h a fenti dolgok h miért kell abortusz elfogadom és más kivételes estekben is de vannak olyan helyzet mikor lenne megoldás és még sem , pedig nem mindig a könnyebb út a megoldás minden ember egyedi nincsen még egy belőled sem!!!Az a dolog pedig h amiről nem tud vki nem is fájhat neki, hát kicsit érdekesen fogalmazol , ha én vkinek rosszat teszek az életében de nem tud róla attól még helyes dolog? Ha vkit meglopok de nem tud róla az is helyes dolog? Nem azt mondom vannak olyan dolgok ami vki nek nem úgy jött össze ok aláírom de ha már nem úgy alakult ne a legrosszabbat tegyük hanem hozzuk ki a sz...r helyzetből a legjobbat még ha nem is az a könnyű választás, és még mielőtt vki azzal jönne h ha kivárja a kilenc hónapot és utána vmelyik alternatíva közül választ hogy ha mindenki így tenne h akkor túlnépesednénk hát nem sajnos rosszak statisztikák és feleannyi élve születés van mint húsz évvel ezelőtt!!!Ha él az ember és van esze legyen értelme és döntsön felelősségteljesen és ne azért mert úgy érzi h mert vkinek így jobb !!!!
Sztem ezt az egészet globálisan gondold át !!!
Utolsó nagyon egyszerű a válasz: sokan akik gyereket nem akarnak, legalább annyira nem akarnak szülést sem. Azt sem akarják "kipróbálni", átélni. Különben a gyereket is akarnák. Nem akarják hogy feleslegesen szenvedjenek, torzuljon el a testük. És igazuk van.
És igen van saját teste a gyereknek, de akkor is az anyjáéban lakik, és hogy gondolod akkor neki egy szava sem lehet hogy mi lesz a saját testével? Mert hogy az a gyereké és akkor a gyerek tehesség meg szülés gyanánt mindenféle kellemetlen dolgot tehet az anyja testével és azt neki szó nélkül tűrni kell?
Fura h egy emberi életről ennyit beszélünk és h vkinek ez a legnagyobb problémája hogy a testét mennyire teszi tönkre szülés stb., talán neked anyukád nem vállalta ezeket a dolgokat?Nem önzőnek kell lenni így senki nem jut előrébb!!!Ne csak magadra gondolj!!!De legyen igazad, lehet ez is egy természetes szelekció h belőled meg a hozzád hasonlóból ne legyen több!!
Ezzel én itt lezártam a dolgot !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!